Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Jahodový koláč ľahký ako obláčik. Recept na tento šialený koláč mi prezradila moja švagriná cukrárka

16.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Teresa Kasprzycka). Moja švagriná mi povedala recept na najlepší jahodový koláč, aký som kedy jedla. Recept pozná z cukrárne, kde pracuje – koláč sa tam predáva ako teplé rožky. Za všetko vďačí mliečnemu výrobku, vďaka ktorému je celý nadýchaný, vlhký a nadpozemsky chutný. Domáce pečivo nemá konkurenciu, ale tento […]
Menej ako 1 min. min.

16.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Teresa Kasprzycka).

Moja švagriná mi povedala recept na najlepší jahodový koláč, aký som kedy jedla. Recept pozná z cukrárne, kde pracuje – koláč sa tam predáva ako teplé rožky. Za všetko vďačí mliečnemu výrobku, vďaka ktorému je celý nadýchaný, vlhký a nadpozemsky chutný.

Domáce pečivo nemá konkurenciu, ale tento recept od mojej švagrinej je naozaj jeden z najlepších
Foto: shutterstock/Teresa Kasprzycka

Domáce pečivo nemá konkurenciu, ale tento recept od mojej švagrinej je naozaj jeden z najlepších, aké som v poslednom čase vyskúšala. Spomínaný jahodový koláč je dokonalým koláčom na každú príležitosť. Krásne sa prezentuje a vydrží čerstvý niekoľko dní. Stojí však za zmienku, že z plechu zmizne oveľa rýchlejšie, pretože je šialene chutný a pripomína koláč, ktorý podávala moja babička, keď som bola malá.

Moja švagriná mi dala recept z cukrárne na nadýchaný koláč s jahodami

Špeciality z cukrární sú niekedy ešte lepšie ako tie, ktoré podávame doma. Našťastie mi švagriná, ktorá pracuje v jednej z cukrární, prezradila recept na výnimočne nadýchaný koláč s jahodami. Koláč z tohto receptu je u nej bestsellerom, ktorému sa ťažko odoláva. Vyskúšala som ho doma a dávam vám svoje slovo, že zmizne z plechu za okamih a chutí skvele k popoludňajšej káve alebo ako jednoduché popoludňajšie občerstvenie.

Jahodový koláč z tohto receptu je u nej bestsellerom, ktorému sa ťažko odoláva
Foto: shutterstock/Dar1930

Tajomstvo jahodového koláča nespočíva len v šťavnatom a zrelom ovocí, ale aj v ostatných ingredienciách. Aby bol koláč dokonale jemný, nadýchaný a vlhký, nesmiete zabudnúť na mliečne výrobky. Moja švagriná mi odporučila použiť kefír. Vajíčka, cukor, múka, olej, vanilkový cukor sú tiež nevyhnutné a čerešničkou na torte je sladká drobenka. Všetko správne skombinujete a to je v podstate celá jeho filozofia! Podrobný recept prezradím nižšie.

Aby bol koláč dokonale jemný, nadýchaný a vlhký, nesmiete zabudnúť na mliečne výrobky. Moja švagriná mi odporučila použiť kefír
Foto: shutterstock.com/Halil ibrahim mescioglu

Koláč s jahodami a kefírom. Recept z cukrárne mi dala moja švagriná


Ingrediencie na koláč:

320 g pšeničnej múky (typ do 550),

100 g cukru,

500 g jahôd,

125 ml oleja,

125 ml kefíru,

3 veľké vajcia,

2 lyžičky vanilkového cukru,

čajová lyžička prášku do pečiva,

štipka soli.

Začnite s drobenkou. Všetky ingrediencie si rozdrvíme rukami, nakoniec z nich vytvarujeme guľu, ktorú vložíme do fólie a potom do chladničky
Foto: shutterstock/Erhan Inga

Ingrediencie na drobenku:

2 PL masla,

2 lyžice cukru,

4 PL pšeničnej múky.

Vajíčka rozbijeme do misky, pridáme cukor, vanilkový cukor a všetko chvíľu miešame, kým nám nevznikne nadýchaná, svetlá hmota
Foto: shutterstock/Viktory Panchenko

Spôsob prípravy:

Začnite s drobenkou. Všetky ingrediencie si rozdrvíme rukami, nakoniec z nich vytvarujeme guľu, ktorú vložíme do fólie a potom do chladničky.

Jahody umyte, odstráňte stopky a nakrájajte na polovice alebo menšie kúsky.

Vajíčka rozbijeme do misky, pridáme cukor, vanilkový cukor a všetko chvíľu miešame, kým nám nevznikne nadýchaná, svetlá hmota.

Potom za stáleho miešania vlejte do vajec olej, kefír, pridajte štipku soli, prášok do pečiva a postupne pridávajte múku. Všetky ingrediencie miešajte na stredných otáčkach, kým sa všetky nespoja a nezostanú viditeľné hrudky.

Pripravené cesto nalejte do formy vyloženej papierom na pečenie. Jahody rovnomerne vysypte na vrch koláča. Ovocie jemne vtlačíme do cesta.

Drobenku poukladáme na jahody.

Koláč pečte pri teplote 170 stupňov približne 45 minút. Nakoniec ho nechajte vychladnúť a ozdobte práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Jogurtový koláč robím bleskovo. Je jemný, sladký a mizne ešte teplý

Vezmem jahody a obložím ich cestom. V okamihu vytvorím dezert, ktorý nikde nenájdete

The post Jahodový koláč ľahký ako obláčik. Recept na tento šialený koláč mi prezradila moja švagriná cukrárka appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie