Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Jak bydlí Tomio Okamura? Fotograf zveřejnil první snímky interiéru jeho kontroverzního domu

Autoři příspěvku připomněli, že obydlí šéfa SPD se nachází v těsné blízkosti Müllerovy vily, jež vznikla pod taktovkou klasika moderní architektury Adolfa Loose. Návrh Kereze na Praze 6 byl navržen jako „jasný příklad značně klasické, téměř archaické metody stavění cihlových ‚kruhů‘“, píše se na webu magazínu v článku. Příspěvek s fotografiemi interiéru je ke zhlédnutí […]
Menej ako 1 min. min.

Autoři příspěvku připomněli, že obydlí šéfa SPD se nachází v těsné blízkosti Müllerovy vily, jež vznikla pod taktovkou klasika moderní architektury Adolfa Loose. Návrh Kereze na Praze 6 byl navržen jako „jasný příklad značně klasické, téměř archaické metody stavění cihlových ‚kruhů‘“, píše se na webu magazínu v článku. Příspěvek s fotografiemi interiéru je ke zhlédnutí i na  instagramovém účtu magazínu.

K TÉMATU: Jak bydlí pěvecká hvězda 80. let Pavel Roth? Při rekonstrukci si řadu věcí udělal sám

„Projekt, jenž byl navržen jako řada přiléhajících sloupů, nabízí tři samostatné byty dohromady se 39 pokoji. V návrhu bylo vypuštěno výrazné dělení místností zdmi, takže každý obrys každého jednotlivého prostoru je viditelný i zvenčí,“ stojí v textu.

„Díky své jedinečné konfiguraci se navíc byty posouvají z patra na patro, takže pokoje ve vertikálních šachtách patří různým vlastníkům. Rozloha pokojů se pohybuje od čtyř do 18 metrů čtverečních, na výšku mají od 2,35 metru až téměř k pěti metrům,“ shrnuje analýza s tím, že s dalšími 19 meziprostory mezi kruhovými místnostmi stavba nabízí 58 místností.

Autoři zdůrazňují, že dominantou vnitřních prostor je vzájemná otevřenost mezi pokoji v rámci jednoho bytu. Ve stavbě se nachází i výtah, skladovací místa i další sanitární prostor. V celkovém souhrnu se rovněž připomíná, že konzultantem projektu byl bratr Tomia Okamury, architekt Osamu Okamura.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Policie komunikuje s poškozenými případu záměny na Bulovce, jež stála život nenarozené dítě

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie