Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Jak demokraté v USA plánují ukrást volby

Biden a Trump získali nominace svých stran na prezidenta. Všichni se připravují na jejich souboj v listopadových volbách. Je zřejmé, že Joe Biden, v Americe přezdívaný “Ospalý Joe”, je “kognitivně narušený”. Řečeno hrubším jazykem “dementní”. Trumpovi straníci se připravují na rozhodující vítězství. Ale co když je tento souboj falešný? Co když Bidenova elitní parta neokonzervativních […]
Menej ako 1 min. min.

Biden a Trump získali nominace svých stran na prezidenta. Všichni se připravují na jejich souboj v listopadových volbách.

Je zřejmé, že Joe Biden, v Americe přezdívaný “Ospalý Joe”, je “kognitivně narušený”. Řečeno hrubším jazykem “dementní”.

Trumpovi straníci se připravují na rozhodující vítězství.

Ale co když je tento souboj falešný?

Co když Bidenova elitní parta neokonzervativních kontrolorů nenechá Bidena prohrát?

Jak mu mohou zabránit v prohře? Jednoduše. Pokud to bude vypadat, že prohrává, elitní síly (deep state / hluboký stát) vytvoří dostatek falešných volebních lístků, které mu zajistí vítězství.

Americké zkorumpované soudy jim v tom nezabrání. Udělali to již dříve a udělají to znovu, pokud budou muset.

Ronald Ernest Paul je americký spisovatel, aktivista, lékař a penzionovaný politik, který působil jako zástupce USA za Texas.

Řekl jsem, že to demokraté udělali už dříve. Oblíbený penzionovaný politik Ron Paul vysvětluje jeden ze způsobů, jak to udělali v roce 2020.

Elita ututlala skandál, který mohl zničit Bidenovy šance:

“Přeskočte aféru Watergate. Přibližně 17. října 2020 zavolal tehdejší vysoký představitel Bidenovy kampaně Antony Blinken bývalému úřadujícímu řediteli CIA Mikeu Morellovi a požádal ho o laskavost: potřeboval, aby vysoce postavení bývalí představitelé amerických zpravodajských služeb lhali Američanům, aby zachránili Bidenovu zaostávající kampaň před obrovským vařícím skandálem.

Problém spočíval v tom, že syn Joea Bidena, Hunter, nechal svůj notebook v opravně a výbušný obsah počítače unikl ven. Podrobnosti o zjevné korupci Bidenovy rodiny a zhýralosti syna bývalého viceprezidenta přinesl deník New York Post a vzhledem k tomu, že do voleb zbýval necelý měsíc, potřebovala Bidenova kampaň tento příběh utnout.

Obrázky nalezené v notebooku ukazují, jak vypadá crack za tisíce dolarů na váze se značkou Cheech and Chong, a Huntera nahého a v posteli s nezletilými dívkami. Dále uniklé emaily o obchodování s ukrajinskou společností Burisma výměnným obchodem zahrnujícím politickou angažovanost Joe Bidena za provize pro Bidenovu rodinu

Hunter Biden hovoří o tom, jak je až po uši ponořený v opravdu “temných místech”

Podle nově zveřejněných přepisů Morellovy výpovědi před soudním výborem Sněmovny reprezentantů Blinken “přiměl” Morella, aby sestavil dopis, který podepsalo asi 50 vysokých zpravodajských úředníků – s použitím jejich vysokých vládních titulů – a tvrdil, že příběh o notebooku “má všechny znaky ruské dezinformační kampaně”.

Stručně řečeno, na pokyn Bidenovy kampaně Morell zahájil tajnou operaci proti Američanům s cílem podkopat integritu voleb v roce 2020. Dopis podepsaný desítkami nejvýše postavených bývalých úředníků CIA, DIA a NSA by měl jistě dostatečnou váhu na to, aby pohřbil příběh o Bidenově notebooku. To se podařilo. Sociální sítě zabránily zveřejnění jakýchkoli zpráv o laptopu a mainstreamová média mohla příběh snadno ignorovat, protože šlo pouze o “ruskou propagandu”.

Na nedávný dotaz předsedy justičního výboru Jima Jordana (R-OH), proč souhlasil s vypracováním falešného dopisu, Morell vypověděl, že chtěl “pomoci viceprezidentu Bidenovi … protože jsem chtěl, aby vyhrál volby”. Morell také pravděpodobně očekával, že ho prezident Biden jmenuje do čela CIA, až přijde čas na vyžádání laskavostí.

Venku před Kapitolem USA během útoku na budovu 6. ledna 2021 (Licence Creative Commons)

Demokraté a mainstreamová média neúnavně prosazují lež, že rozruch v Kapitolu 6. ledna 2021 byl krokem prezidenta Trumpa, který chtěl zvrátit výsledky voleb. Stovky “narušitelů” byly zatčeny a drženy v samovazbě bez soudu, aby se podpořil falešný narativ, že se jedná o spiknutí s cílem ukrást volby.

Ukázalo se, že spiknutí s cílem ukrást volby skutečně existovalo, ale bylo opačné, než se uvádělo. Stejně jako Steele Dossier byla tajná akce Demokratické strany, jejímž cílem bylo podstrčit lež, že Rusové tahají za nitky ve prospěch Trumpa, byl i dopis o “ruské dezinformační kampani” lží, která měla odvrátit pozornost od možné korupce Bidenovy rodiny v posledních dnech kampaně.

Pomohla Bidenova dezinformační kampaň zmanipulovat volby v jeho prospěch? Průzkumy naznačují, že Biden by nebyl zvolen, kdyby byli američtí voliči informováni o tom, co se nacházelo v notebooku Huntera Bidena. Takže ano, ve volbách podváděli.

Demokraté a mainstreamová média v tom však pokračují. Nyní se snaží zabít příběh o tom, jak zabili příběh o Bidenově notebooku. Je to skandál, který by kdysi dávno skončil rezignací, obžalobou a/nebo spoustou vězení. Pokud se jim podaří tento příběh úspěšně pohřbít, nerad to říkám, ale v tom, co se stalo americkou banánovou republikou, už není žádný právní stát.” Viz zde.

Hlavním způsobem, jak lze volby zfalšovat, je však podvodné “hlasování”. To je mnohem snazší pomocí digitálního skenování hlasů než pomocí staromódních volebních uren.

Dr. Naomi Wolfová vysvětluje, jak elektronické hlasovací zařízení usnadňuje krádež voleb:

“V této “analogové” technologii papíru a uzamčených volebních uren mohli lidé volby samozřejmě ukrást, a to zničením nebo ukrytím hlasů, podplacením voličů a la Tammany Hall nebo jinými formami protiprávního jednání, takže pro zajištění přesného sčítání hlasů bylo vždy zapotřebí zabezpečení a řetězové kontroly, stejně jako protikorupční kontroly. Při analogovém fyzickém zpracování hlasů však nebyl důvod zpochybňovat tradici tajného hlasování.

Před digitálním skenováním hlasů nebylo možné nabourat se do dřevěné volební urny a nebylo možné nastavit algoritmus, který by špatně přečetl hromadu papírových hlasovacích lístků. Takže nakonec jste tak či onak počítali fyzické dokumenty.

Tyto časy jsou samozřejmě pryč a v mnoha okrscích existují digitální systémy pro čtení hlasovacích lístků.” Viz zde.

Není to poprvé, co “levice” ukradla volby. Stalo se to i v prezidentských volbách v roce 2020. Ron Unz nabízí svou obvyklou přesvědčivou analýzu:

“Zdá se, že existují značné nepřímé důkazy o rozsáhlých podvodech při hlasování ze strany Demokratické strany, což není překvapivé vzhledem k apokalyptickému způsobu, jakým mnozí její představitelé charakterizovali hrozbu Trumpova znovuzvolení.

Koneckonců, kdyby upřímně věřili, že Trumpovo vítězství by bylo pro Ameriku katastrofální, proč by nevyužili všech možných prostředků, čestných i nečestných, aby naši zemi před tímto hrozným osudem zachránili?

Zejména v několika hlavních swing-states se nacházejí velká města – Detroit, Milwaukee, Filadelfie a Atlanta -, která jsou jednak zcela pod kontrolou Demokratické strany, jednak jsou notoricky zkorumpovaná, a různí očití svědkové naznačují, že obrovské protikandidátské marže, které poskytly, mohly být silně ‘vycpané’, aby zajistily kandidátovu porážku.” Viz zde.

V pořadu odvysílaném hned po Bidenově ubohém projevu o stavu Unie skvělý Tucker Carlson poukázal na to, že Bidenovo ministerstvo spravedlnosti se již přiznalo, že plánuje zfalšovat volby. Učiní tak tím, že zakáže zákony o identifikaci voličů jako “rasistické”. To umožní neomezený počet falešných hlasů:

“Když je Joe Biden tak dobrý v politice, proč prohrává s Donaldem Trumpem, o kterém nás ostatní ujišťovali, že je to retardovaný rasista, kterého by nikdo normální nevolil? Ale teď Joe Biden dostává od Donalda Trumpa na frak, ale zároveň je také dobrý v politice? Správně.

Opět nemohou vyhrát, ale nevzdávají se. Co vám to říká? No, že se chystají ukrást volby. Víme, že se chystají ukrást volby, protože to teď říkají nahlas. Tady je generální prokurátor Spojených států, hlavní strážce zákona této země, který byl nedávno v Selmě v Alabamě.

[Carlson nyní cituje generálního prokurátora Merricka Garlanda:]

“Právo volit je stále napadáno, a proto se ministerstvo spravedlnosti brání. Proto jsem jako jednu z prvních věcí po svém nástupu do funkce zdvojnásobil velikost volební sekce odboru občanských práv. Proto napadáme snahy států a jurisdikcí zavádět diskriminační, zatěžující a zbytečná omezení přístupu k volbám, včetně těch, která se týkají korespondenčního hlasování, používání volebních schránek a požadavků na voličské průkazy. Proto se snažíme blokovat přijetí diskriminačních plánů na změnu volebních obvodů, které oslabují hlasy černošských a dalších barevných voličů.

[Carlson pak komentuje Garlanda:]

“Slyšeli jste to? Samozřejmě, že jste rasisti. To je vždycky to, co si z toho odnesete. Ale zvažte podrobnosti toho, co právě řekl generální prokurátor Spojených států. Hlasování poštou, vhazovací schránky, požadavky na voličské průkazy. Hlavní strážce zákona vlády Spojených států vám říká, že je nemorální, ve skutečnosti rasistické, ve skutečnosti nezákonné žádat po lidech při volbách jejich průkazy totožnosti, aby se ověřilo, že jsou těmi, za které se vydávají.

Co to je? No, nikdo o tom nikdy nemluví, ale zdůvodňuje se to tím, že barevní lidé, černoši, jaksi nemají státní průkazy. Nějak žijí v zemi, kde bez státem vydaného průkazu totožnosti nemůžete prakticky nic dělat, aniž byste prokázali svou totožnost státem vydaným průkazem totožnosti. Nemohou létat letadlem, nemohou mít běžný účet, nemohou mít žádnou interakci s vládou, státní, místní ani federální. Nemohou bydlet v hotelech. Nemohou mít kreditní karty. Protože někdo bez státem vydaného průkazu totožnosti nemůže dělat žádnou z těchto věcí.

Zajímavé ale je, že ti samí lidé, do značné míry včetně generálního prokurátora a administrativy, které slouží, usilují o odstranění hotovosti, o to, aby se tato společnost stala bezhotovostní. Byli jste v poslední době na nějaké akci na stadionu v USA? Hotovost se nepřijímá. Musíte mít kreditní kartu. Abyste dostali kreditní kartu, potřebujete občanský průkaz vydaný státem, a to jaksi není rasistické. Ale je rasistické chtít po lidech, aby při volbě příštího prezidenta Spojených států prokázali svou totožnost. To nedává vůbec žádný smysl. Je to lež. Je to snadno prokazatelná lež a každý, kdo takovou lež říká, obhajuje masové podvody na voličích, což generální prokurátor dělá. Jinak se to číst nedá. Takže byste to měli vědět. Američané, žijete v zemi, kde generální prokurátor napomáhá, vlastně vyzývá k podvodům na voličích, a to je jediná šance, jak dosáhnout znovuzvolení svého člověka.” Viz zde.

Vzhledem k absenci hlasovacích lístků může být hlasování rozloženo do delšího časového období. To značně usnadňuje podvody při hlasování. Mollie Hemingwayová provedla na toto téma rozsáhlý výzkum:

“V prezidentských volbách 2020 bylo poprvé v historii umožněno stranickým skupinám – a to v širokém měřítku – překročit jasně červenou linii, která odděluje vládní úředníky, kteří řídí volby, od politických agentů, kteří pracují na jejich vítězství. Je důležité pochopit, jak k tomu došlo, abychom tomu v budoucnu zabránili.

Měsíce po volbách zveřejnil časopis Time triumfální příběh o tom, jak volby vyhrála “dobře financovaná klika mocných lidí z různých odvětví a ideologií, kteří v zákulisí spolupracovali na ovlivňování vnímání, změně pravidel a zákonů, řízení mediálního pokrytí a kontrole toku informací”. Kniha napsaná Molly Ballovou, novinářkou s úzkými vazbami na demokratické vůdce, vyprávěla veselý příběh o “spiknutí, které se odehrává v zákulisí” a je “výsledkem neformálního spojenectví mezi levicovými aktivisty a obchodními titány”.

Hlavní součástí tohoto “spiknutí”, jehož cílem bylo “zachránit volby 2020”, bylo využití COVID-19 jako záminky k maximalizaci počtu absenčních a předčasných voleb. Tato snaha byla nesmírně úspěšná. Téměř polovina voličů nakonec hlasovala poštou a další čtvrtina hlasovala předčasně. Ball napsala, že to byla “prakticky revoluce v tom, jak lidé volí”. Další významnou součástí bylo shromáždění armády pokrokových aktivistů, kteří měli volby spravovat na místní úrovni. Zde se hlavní role ujal zejména jeden miliardář: Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku.

Zuckerbergova pomoc demokratům je dobře známá, pokud jde o cenzuru jejich politických oponentů ve jménu prevence “dezinformací”. Méně známá je skutečnost, že přímo financoval liberální skupiny, které provádějí stranické kampaně na podporu demokratického kandidáta. Ve skutečnosti pomáhal těmto skupinám infiltrovat volební kanceláře v klíčových státech, a to tím, že poskytoval velké granty do klíčových okrsků.

Chan Zuckerberg Initiative, organizace vedená Zuckerbergovou manželkou Priscillou, poskytla více než 400 milionů dolarů neziskovým skupinám zapojeným do “zajištění” voleb v roce 2020. Většina těchto prostředků – hovorově nazývaných “Zuckerbucks” – byla převedena prostřednictvím Centra pro techniku a občanský život (CTCL), organizace pro práci s voliči, kterou založili Tiana Epps-Johnsonová, Whitney Mayová a Donny Bridges. Všichni tři dříve pracovali na aktivismu souvisejícím s volebními pravidly pro New Organizing Institute, který deník The Washington Post kdysi označil za “Bradavice Demokratické strany pro digitální kouzelníky”.

CTCL, který se opájel 350 miliony dolarů v Zuckerbucks, začal vyplácet velké granty volebním úředníkům a místním samosprávám po celé zemi. Tyto platby byly veřejně vyúčtovány jako “granty na reakci na COVID-19”, které měly údajně pomoci obcím pořídit ochranné pomůcky pro volební pracovníky nebo jinak pomoci ochránit volební úředníky a dobrovolníky před virem. V praxi bylo na tyto účely vynaloženo poměrně málo peněz. Stejně jako v jiných případech zde COVID pouze poskytoval krytí.

Podle Nadace pro vládní odpovědnost (Foundation for Government Accountability, FGA) obdržela Georgie v rámci Zuckerbucks více než 31 milionů dolarů, což je jedna z nejvyšších částek v zemi. Tři georgijsé okresy, které obdržely nejvíce peněz, z nich utratily pouze 1,3 % na osobní ochranné prostředky. Zbytek byl vynaložen na platy, notebooky, pronájem vozidel, poplatky právníkům za žádosti o veřejné záznamy, korespondenční hlasování a další opatření, která umožnila volebním úřadům najmout aktivisty pro práci ve volbách. Ne všechny okresy v Georgii obdržely finanční prostředky CTCL. A z těch, které je dostaly, dostaly okresy volící Trumpa v průměru 1,91 dolaru na registrovaného voliče, zatímco v okresech volících Bidena to bylo 7,13 dolaru na registrovaného voliče.

FGA se na toto financování podívala i jiným způsobem. V roce 2016 vyhrál Trump v Georgii o více než pět procentních bodů. V roce 2020 ji ztratil o tři desetiny bodu. V průměru se v podílu hlasů obou stran většina okresů za tu dobu posunula k demokratům o méně než jeden procentní bod. Okresy, které nedostaly Zuckerbuck, nevykazovaly téměř žádný pohyb, ale okresy, které ho dostaly, se posunuly v průměru o 2,3 procentního bodu k demokratům. V okresech, které Zuckerbucks neobdržely, “zhruba polovina zaznamenala pokles hlasů pro demokraty, který vyrovnal nárůst hlasů pro republikány, zatímco zhruba polovina zaznamenala opačný trend”. V okresech, které Zuckerbucks obdržely, naopak tři čtvrtiny “zaznamenaly výrazný nárůst hlasů pro demokraty, který vyrovnal jakoukoli změnu hlasů pro republikány směrem nahoru”, včetně vysoce obydlených okresů Fulton, Gwinnett, Cobb a DeKalb.

Ze všech států, v nichž se bude bojovat v roce 2020, je to pravděpodobně Wisconsin, kde se nejvíce provalilo, jak Zuckerbucks fungoval.

Společnost CTCL rozdělila 6,3 milionu dolarů wisconsinským městům Racine, Green Bay, Madison, Milwaukee a Kenosha – údajně proto, aby zajistila, že hlasování bude moci proběhnout “v souladu s převažujícími [proti-COVID] požadavky na veřejné zdraví”.

Wisconsinský zákon říká, že hlasování je právem, ale že “hlasování v nepřítomnosti musí být pečlivě regulováno, aby se zabránilo možnosti podvodu nebo zneužití; aby se zabránilo příliš horlivému získávání nepřítomných voličů, kteří by se raději neúčastnili voleb”. Wisconsinský zákon také říká, že volby mají řídit úředníci nebo jiní státní úředníci. Pět měst, která obdržela Zuckerbuck, však přenechalo velkou část volebního provozu soukromým liberálním skupinám, v jednom případě tak rozsáhle, že zklamaný státní úředník dal výpověď.

Bylo to záměrné. Města, která obdržela granty, nesměla peníze použít na financování externí pomoci, pokud CTCL jejich plány výslovně písemně neschválila. CTCL přísně kontrolovalo, jak jsou peníze vynakládány, a mělo k dispozici množství “partnerů”, kteří městům pomáhali se vším, co potřebovala.

Někteří vládní úředníci byli ochotni udělat cokoli, co jim CTCL doporučila. “Pokud jde o mě, beru všechny své pokyny od CTCL a pracuji s těmi, které mi doporučíte,” napsala v e-mailu Celestine Jeffreysová, vedoucí kanceláře demokratického starosty Green Bay Erica Genricha. CTCL nejenže měla spoustu doporučení, ale dala k dispozici “síť současných i bývalých volebních administrátorů a odborníků na volby”, kteří by mohli rozšířit “vaše procesy hlasování poštou” a “zajistit, aby voliči formulářům, obálkám a dalším materiálům rozuměli a správně je vyplňovali”.

Power the Polls, liberální skupina nabírající volební pracovníky, přislíbila pomoc s ozdravováním volebních lístků. Liberální Mikva Challenge pracovala na náboru volebních pracovníků středoškolského věku. A levicové Brennanovo centrum nabízelo pomoc s “integritou voleb”, včetně “povolebních auditů” a “kybernetické bezpečnosti”.

Centrum pro občanský design, organizace zabývající se politikou volební správy, která často spolupracuje se skupinami, jako je Democracy Fund liberálního miliardáře Pierra Omidyara, navrhovala volební lístky a pokyny pro hlasování, přičemž často spolupracovala přímo s volební komisí na designu obálek a vytváření reklamních a cílených kampaní. Skupina Elections Group, rovněž napojená na Democracy Fund, poskytovala technickou pomoc při manipulaci s volebními schránkami a prováděla oslovování voličů. Ředitel komunikace Centra pro bezpečné a moderní volby, organizace, která prosazuje rozsáhlé změny ve volebním procesu, vedl konferenční hovor, aby pomohl Green Bay vyvinout španělskojazyčné rozhlasové reklamy a geofencing pro zacílení na voliče v předem definované oblasti.

Nezisková organizace Digital Response, která zahájila činnost v roce 2020, nabídla, že “přinese voličům aktualizované volební webové stránky”, “provede kontrolu stavu webových stránek”, “nastaví komunikační kanály”, “přinese přihlášky a správu volebních pracovníků online”, “bude sledovat čekací doby na volebních místech a reagovat na ně”, “nastaví nástroje pro podporu voličů a e-mailové odpovědi”, “přinese přihlášky k volbám online”, “zpracuje příchozí přihlášky [k volbám]” a pomůže s “nástroji pro proces ozdravování volebních lístků a informováním voličů”.

Národní institut pro hlasování doma byl představen jako “partner pro technickou pomoc”, který by mohl “podporovat osvětu v souvislosti s absenčním hlasováním”, poskytovat hlasovací zařízení a dohlížet na ně, konzultovat metody ozdravování absenčních hlasovacích lístků a dokonce převzít povinnost ozdravování hlasovacích lístků.

Několik týdnů poté, co pět wisconsinských měst obdrželo granty, poslala CTCL e-mailem Claire Woodall-Voggové, výkonné ředitelce volební komise v Milwaukee, nabídku “zkušeného volebního pracovníka, který by se mohl potenciálně v několika dnech usadit u vašich zaměstnanců v Milwaukee”. Pracovníkem, který vedl wisconsinskou část Národního institutu pro hlasování doma, byl nestátní demokratický aktivista Michael Spitzer-Rubenstein. Jakmile se setkal s Woodallovou-Voggovou, požádal o kontakty v jiných městech a ve wisconsinské volební komisi.

Spitzer-Rubenstein nakonec převzal velkou část plánování voleb v Green Bay od úředníka pověřeného vedením voleb, greenbayského úředníka Krise Teskeho. Teske z toho byla tak nešťastný, že si před volbami vzal dovolenou z rodinných důvodů a krátce poté dal výpověď.

E-maily od Spitzera-Rubensteina ukazují, do jaké míry řídil volební proces. Jednomu vládnímu úředníkovi napsal: “Do pondělí budu mít naše úpravy pokynů pro hlasování v nepřítomnosti. Tlačíme na Quickbase, aby zprovoznila svůj systém, a já vás budu informovat. Plánovací nástroj přepracuji tak, aby přesně odrážel tento proces. Vytvořím vývojový diagram pro zpracování korespondenčního hlasování, který budeme moci sdílet s inspektory a také s pozorovateli.”

Po zahájení předčasného hlasování by Woodallová-Voggová poskytovala Spitzer-Rubensteinové denně aktuální informace o počtu vrácených a dosud nevrácených hlasovacích lístků v jednotlivých okrscích – což je pro politického pracovníka cenná informace.

Kupodivu Spitzer-Rubenstein dokonce požádal o přímý přístup do databáze voličů volební komise v Milwaukee: “Byl byste vy nebo někdo jiný z vašeho týmu schopen provést sdílení obrazovky, abychom mohli vidět proces exportu?” napsal. “Nevíte, zda má WisVote [aplikační programové rozhraní] nebo něco podobného, aby se mohl propojit s jinými softwarovými aplikacemi? To by byl svatý grál.” I na Woodalla-Vogga to bylo příliš. “I když naprosto chápu a oceňuji pomoc, kterou se nám snaží poskytnout,” odpověděla, “rozhodně mi není příjemné, aby se do fungování naší databáze voličů zapojoval někdo, kdo není zaměstnancem, natož aby ji zaznamenával.”

Když byly tyto e-maily v roce 2021 zveřejněny, pozorovatele ve Wisconsinu ohromily. “Co přesně dělal Národní institut pro hlasování doma se svými denními zprávami? Zajišťoval snad, aby lidé skutečně volili z domova tím, že chodili od dveří ke dveřím a sbírali hlasovací lístky od voličů, kteří je ještě neodevzdali? Bylo toto sdílení údajů podmínkou grantu CTCL? A kdo ve skutečnosti řídil volby v Milwaukee?” ptal se Dan O’Donnell, jehož volební analýza se objevila ve wisconsinském konzervativním MacIver Institute.

Kris Teske, odsunutý úředník města Green Bay, kterému wisconsinský zákon skutečně svěřuje odpovědnost za vedení voleb, samozřejmě viděl, co se děje, už na začátku. “Prostě už nevím, kam se úřad úředníka hodí,” napsala začátkem července. V srpnu už se obával právního postihu: “Nechápu, jak nám mohou lidé, kteří nemají znalosti procesu, říkat, jak máme řídit volby,” napsal 28. srpna.

Starosta Green Bay Eric Genrich jednoduše předal Teskeho pravomoci agentům z externích skupin a pověřil je vedoucími rolemi při sběru absenčních hlasovacích lístků, opravě hlasovacích lístků, které by jinak byly zneplatněny pro nedodržení zákona, a dokonce i při dohledu nad sčítáním hlasů. “Mentoři grantu by se s vámi rádi setkali, abychom dále diskutovali o procesu zacelování hlasovacích lístků. Dejte jim, prosím, vědět, kdy budete k dispozici,” sdělil Teskovi šéf Genrichova štábu.

Spitzer-Rubensteinová vysvětlila, že Národní institut pro hlasování doma udělal totéž pro jiná města ve Wisconsinu. “Máme procesní mapu, kterou jsme vypracovali s Milwaukee pro jejich proces. Můžeme také přizpůsobit dopis, který rozesíláme spolu s odmítnutými absenčními hlasovacími lístky, spolu se scénářem telefonátu upozorňujícího voliče. (Můžeme také sehnat lidi, kteří tyto telefonáty také provedou, takže se o to nemusíte starat).”

Z dalších e-mailů vyplývá, že Spitzer-Rubenstein měl před volební nocí klíče od centrálního sčítacího zařízení a přístup ke všem strojům. Jeho jméno figurovalo na smlouvách s hotelem, v němž probíhalo sčítání hlasů.

Sandy Juno, který byl úředníkem okresu Brown, kde se Green Bay nachází, později o problémech vypovídal při slyšení před zákonodárci. “Radil jim v různých věcech. Dotýkal se hlasovacích lístků. Měl přístup k tomu, aby viděl, jak se hlasy počítají,” řekl Juno o Spitzer-Rubensteinovi. Jiní svědci vypověděli, že dával příkazy volebním pracovníkům a zdálo se, že je osobou, která řídí noční sčítání hlasů.

“Opravdu bych si rád myslel, že když mluvíme o bezpečnosti voleb, mluvíme o něčem víc než jen o bezpečnosti internetu,” řekl Juno. “Víte, musí jít o bezpečnost fyzického místa, kde nedáte třetí straně klíče od místa, kde máte volební zařízení.”

Juno poznamenal, že při sčítání hlasů docházelo také k nesrovnalostem, přičemž jednotlivé tabulky nebyly konzistentní. Na některých byly volební lístky otočeny lícem nahoru, takže každý mohl vidět, jak byly označeny. Volební pracovníci byli viděni, jak kontrolují hlasovací lístky nejen proto, aby se ujistili, že je úředník řádně zkontroloval, ale “přezkoumávají, jak byly označeny”. A volební pracovníci, kteří opravovali hlasovací lístky, používali pera stejné barvy, jakou byly vyplněny hlasovací lístky, což bylo v rozporu se zavedenými postupy, které měly zajistit, aby pozorovatelé mohli rozlišit značky voličů a volebních pracovníků.

Plán demokratických stratégů přivést do volebních kanceláří aktivistické skupiny vyšel zčásti proto, že žádný zákonodárce si nikdy nedokázal představit, že by nezisková organizace mohla tak snadno ovládnout tolik volebních kanceláří. “Pokud se to může stát v Green Bay ve Wisconsinu, ve starém sladkém Green Bay, tito lidé mohou koordinovat činnost kdekoli,” řekla Janel Brandtjenová, zástupkyně státu Wisconsin.

Měla pravdu. To, co se stalo v Green Bay, se stalo ve městech a okresech řízených demokraty po celé zemi. Čtyři sta milionů Zuckerbacků bylo rozdáno s vázanými podmínkami. Úředníci museli spolupracovat s “partnerskými organizacemi”, aby masivně rozšířili korespondenční hlasování a obsadili své volební operace stranickými aktivisty. Plán byl geniální. A protože nikoho nenapadlo, že by volební systém mohl být takto zprivatizován, neexistovaly žádné zákony, které by tomu zabránily.

Takové zákony by nyní měly být prioritou.” Viz zde.

Udělejme vše pro to, abychom tuto krádež zveřejnili.

*

Poznámka pro čtenáře: Klikněte prosím na tlačítka pro sdílení výše. Sledujte nás na Facebooku a Twitteru a přihlaste se k odběru našeho kanálu Český List na Telegramu. Neváhejte přeposílat a široce sdílet články Českého Listu a zvažte přispění na provoz našeho webu

Prosím podpořte náš projekt!

Bez vaší pomoci se neobejdeme. Vaše příspěvky pomáhají zvládat opakující se měsíční platby a udržet portál v chodu. Potřebujeme vaši pomoc a podporu

Číslo účtu 2302374672/2010

IBAN: CZ03 2010 0000 0023 0237 4672

BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Děkujeme

Error happened.

Článek Jak demokraté v USA plánují ukrást volby se nejdříve objevil na ČESKÝ LIST.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie