Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Jak to bude s kontrolami na česko-německých hranicích? Mluvčí ministerstva popsal postup

„Kontroly budou nadále závislé na situaci... To znamená, že budou vždy takové, jak to budou vyžadovat aktuální bezpečnostní požadavky, aktuální situace,“ řekl Kall. Dodal, že opatření oznámené v pondělí ministryní vnitra Nancy Faeserovou neznamená pro kontroly na hranicích s Českem, Polskem a Švýcarskem žádnou změnu. „Jen přibydou kontroly v jiných pohraničních oblastech,“ dodal. ČTĚTE TAKÉ: Hudební […]
Menej ako 1 min. min.

„Kontroly budou nadále závislé na situaci… To znamená, že budou vždy takové, jak to budou vyžadovat aktuální bezpečnostní požadavky, aktuální situace,“ řekl Kall. Dodal, že opatření oznámené v pondělí ministryní vnitra Nancy Faeserovou neznamená pro kontroly na hranicích s Českem, Polskem a Švýcarskem žádnou změnu. „Jen přibydou kontroly v jiných pohraničních oblastech,“ dodal.

ČTĚTE TAKÉ: Hudební svět truchlí. Zemřela popová ikona Caterina Valente, zpívala i hit Bongo Cha Cha Cha

Německo už od roku 2015 kontroluje hranice s Rakouskem, další trojice zemí včetně Česka přibyla loni v říjnu. Od 16. září budou kontroly na všech pozemních hranicích Německa, tedy i na pomezí s Francií, Lucemburskem, Belgií, Nizozemskem a Dánskem.

Podle Kalla je pro spolkovou vládu důležitá spolupráce se sousedními zeměmi i to, aby všechny kroky při boji s nelegální migrací byly v souladu s evropským právem.

Migrace je v současnosti hlavním tématem politické debaty v Německu. Rozproudil ji především srpnový teroristický útok v Solingenu, při kterém neúspěšný žadatel o azyl ze Sýrie na městských slavnostech zabil tři lidi a osm dalších zranil.

V reakci vláda kancléře Olafa Scholze představila „bezpečnostní balíček“, který obsahuje například zpřísnění postupu při deportaci odmítnutých žadatelů o azyl, kroky v boji proti islamistickému terorismu a zpřísnění zákonů o držení zbraní. O něm by měl Spolkový sněm hlasovat ve čtvrtek. Snaha o nalezení kompromisu vlády a opoziční konzervativní unie CDU/CSU při zpřísnění migrační politiky v úterý ale ztroskotala.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zdrogovaný Ukrajinec zmlátil lékařku a sestřičku v Litoměřicích. Soud ho vyslechl přes video

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie