Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Jana vs. Karel aneb boj o popularitu

Karel si zjevně jako PePa připravuje půdu pro převléknutí uniformy do obleku s kravatou a Jana se bojí mocenského a popularizačního schizmatu. Na toto trapné hašteření mám několik názorů, přičemž je Vám zcela jasné, že nejsem obhájcem ani jednoho z protagonistů tohoto románu. 1) Ministr obrany je nadřízený náčelníka GŠ AČR, a pokud ten zakáže […]
Menej ako 1 min. min.

Karel si zjevně jako PePa připravuje půdu pro převléknutí uniformy do obleku s kravatou a Jana se bojí mocenského a popularizačního schizmatu. Na toto trapné hašteření mám několik názorů, přičemž je Vám zcela jasné, že nejsem obhájcem ani jednoho z protagonistů tohoto románu.

1) Ministr obrany je nadřízený náčelníka GŠ AČR, a pokud ten zakáže (v této situaci a tomto rezortu se jedná o přímý rozkaz) nejvyššímu představiteli (stále je podřízen MO) armády jakýkoliv úkon, je voják povinen příkaz (rozkaz) uposlechnout. Tedy Řehka jasně ztrapňuje Černochovou svým desperátským přístupem a ztrapňuje tak celý rezort ministerstva obrany včetně AČR. Ministryně může navrhnout odvolání náčelníka GŠ z funkce, které by však musel podepsat kamarád a bývalý kolega PePa, což by neudělal. Z podobného důvodu jí ale nikdo neschválí obvinit Karla Řehku z porušení § 375 – neuposlechnutí rozkazu, protože by se tak nejenom do posměšného světla dostal rezort, ale i celá vláda. Janě Černochové, která by při seskoku ze svého ega na nejvyšší stupeň svého inteligenčního kvocientu spáchala sebevraždu, tak tak jen zbývá skřípat zuby, protože tímto jednáním Karel Řehka obnažuje její slábnoucí úlohu a přebírá otěže vlivu, popularity i moci netradičně právě on, namísto mluvící hlavy armády – tedy mistra obrany.

2) V době, kdy máme rekordní úbytek vojáků v profesionální službě, včetně záložáků, spolu s nedostatečným příbytkem nových sil, bych za normálních okolností vyhodnotil koncept se sebeprezentací na sociálních sítích za dobrý tah pro náborovou resuscitaci českého vojska. To by ovšem tento počin nesměl být v kolizi s rozhodnutím ministryně obrany, která si je vědoma její slábnoucí pozice, a stejně tak, jako kdysi extrémistické sufražetky pálící své podprsenky, si i ona bude stát díky ješitnosti iracionálně za svým, a to i přesto, že by armádě prezentace (apolitická) Karla Řehky na sociálních sítích mohla výrazně pomoci. Pokusy Jany o fotografování se v maskáčích a kabelkou, coby hangárem pro tank, davy nepřitáhly, a to ani přesto, že aspiruje na otevření nového e-shopu s vtipnými tričky. Zato Karel Řehka je navzdory své inteligenci a napoleonských projevů dobře vypadající chlap s charismatem, který by do zelených řad dokázal přitáhnout mladé kluky i děvčata.

Tato kauza mě navzdory výše uvedenému nechává zcela klidným, přičemž namísto řešení předražených poruchových F-35, které budeme doživotně dotovat přímo do kapes americkým subdodavatelům, zakoupeným Leopardům dvojek bez vyhlášení výběrového řízení, či pořízení příšerných amerických vrtulníků UH-1Y Venom a AH-1Z Viper, se zde řeší primitivní chování dvou gumáků.

Dle mého názoru Karlovy účet na síti X zůstane, a maximálně dojde ke kompromisu s pozměněním jeho názvu, aby bylo veřejné ponížení Černochové v očích obyvatelstva co nejmenší. Za krávu v zasvěcených kruzích byla, je a bude s jakýmkoliv výsledkem této kvazi-kauzy.

*

Poznámka pro čtenáře: Klikněte prosím na tlačítka pro sdílení výše. Sledujte nás na Facebooku a Twitteru a přihlaste se k odběru našeho kanálu Český List na Telegramu. Neváhejte přeposílat a široce sdílet články Českého Listu a zvažte přispění na provoz našeho webu

Prosím podpořte náš projekt!

Bez vaší pomoci se neobejdeme. Vaše příspěvky pomáhají zvládat opakující se měsíční platby a udržet portál v chodu. Potřebujeme vaši pomoc a podporu

Číslo účtu 2302374672/2010

IBAN: CZ03 2010 0000 0023 0237 4672

BIC/SWIFT: FIOBC

Error happened.

Článek Jana vs. Karel aneb boj o popularitu se nejdříve objevil na ČESKÝ LIST.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie