Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Japonské automobilky čelia novým obvineniam z manipulácií pri testoch

Automobilový priemysel v Japonsku čelí novým obvineniam z neférových praktík. Spoločnosti Toyota, Honda, Suzuki, Mazda a Yamaha podvádzali pri schvaľovacích testoch niektorých modelov, oznámilo v pondelok japonské ministerstvo dopravy. Odhalenie podobného škandálu vlani na niekoľko týždňov spôsobilo zastavenie výroby v dcérskej spoločnosti Toyoty Daihatsu. Ministerstvo dopravy následne nariadilo kontroly všetkých domácich automobiliek. Po prípade Daihatsu […]
Menej ako 1 min. min.

Automobilový priemysel v Japonsku čelí novým obvineniam z neférových praktík. Spoločnosti Toyota, Honda, Suzuki, Mazda a Yamaha podvádzali pri schvaľovacích testoch niektorých modelov, oznámilo v pondelok japonské ministerstvo dopravy.

Odhalenie podobného škandálu vlani na niekoľko týždňov spôsobilo zastavenie výroby v dcérskej spoločnosti Toyoty Daihatsu. Ministerstvo dopravy následne nariadilo kontroly všetkých domácich automobiliek.

Po prípade Daihatsu je veľmi poľutovaniahodné, že sa odhalili ďalšie pochybenia, ktoré podkopávajú dôveru v systém certifikácie vozidiel, vyhlásilo teraz ministerstvo. Piatim výrobcom nariadilo, aby na určitý čas zastavili dodávky dotknutých modelov.

Toyota zastavila predaj troch modelov v Japonsku. Spoločnosť oznámila, že v internom vyšetrovaní zistila nezrovnalosti týkajúce sa siedmich modelov, pričom štyri z nich sa už v Japonsku nepredávajú. Pri testovaní sa použili metódy, ktoré neboli v súlade s vládnymi normami, vysvetlila automobilka. Na bezpečnosť jazdy to podľa nej nemalo vplyv a stiahnutie vozidiel z trhu nebolo potrebné.

Honda uviedla, že zistila chyby pri testoch týkajúcich sa hlučnosti a výkonu motora. Výrobca tiež zdôraznil, že jeho vozidlá sú bezpečné a spĺňajú interné podnikové normy.

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie