Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Jasné a konkrétne kroky. Ukrajina predstaví spojencom „plán víťazstva“ o týždeň v Nemecku

Ukrajina predstaví svoj takzvaný plán víťazstva spojencom za týždeň na rokovaní na základni Ramstein v Nemecku, uviedol dnes na telegrame ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Informuje o tom agentúra Reuters. Zelenskyj poznamenal, že plán načrtne „jasné a konkrétne kroky k spravodlivému ukončeniu vojny“. Ukrajinský prezident už svoj plán koncom septembra pri návšteve Spojených štátov predstavil americkému […]
Menej ako 1 min. min.

Ukrajina predstaví svoj takzvaný plán víťazstva spojencom za týždeň na rokovaní na základni Ramstein v Nemecku, uviedol dnes na telegrame ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Informuje o tom agentúra Reuters.

Zelenskyj poznamenal, že plán načrtne „jasné a konkrétne kroky k spravodlivému ukončeniu vojny“.

Ukrajinský prezident už svoj plán koncom septembra pri návšteve Spojených štátov predstavil americkému prezidentovi Joeovi Bidenovi, ktorý má byť prítomný aj na stretnutí v Nemecku.

Rusi zabili na bojisku 93 ukrajinských vojnových zajatcov, tvrdí Kyjev

Denník The Wall Street Journal ale s odvolaním sa na amerických a európskych činiteľov napísal, že z neho americká administratíva nie je nadšená. Biely dom podľa nich plán považuje predovšetkým za rozšírenú žiadosť o ďalšie zbrane a zrušenie zákazu útočiť západnými zbraňami do hĺbky ruského územia.

Zelenskyj navštívil USA v kritickej fáze vojny, keď ruské jednotky pokračujú v postupe na východnej Ukrajine, hoci ukrajinské sily začali prekvapivý vpád do ruskej Kurskej oblasti. S nadchádzajúcim chladným počasím sa navyše ako v posledných rokoch očakáva väčšia intenzita ruských úderov na ukrajinskú energetickú a ďalšiu infraštruktúru.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie