Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

„Jastrabi“ vo Washingtone sú v hystérii, desí ich afganský scenár na Ukrajine

Neokonzervatívny „American Enterprise Institute“ je presvedčený, že do konca jari Rusko spustí na ukrajinskom fronte rozsiahlu ofenzívu. Dovtedy už bude ukrajinský zbrojný potenciál vyčerpaný. Kyjev každý deň stráca vzácnu západnú obrnenú techniku. Dochádzajú rakety protivzdušnej obrany a neustále sú ničené aj samotné systémy. Rusko by mohlo do leta získať úplnú vzdušnú prevahu, ktorú pravdepodobne oneskorená dodávka […]
Menej ako 1 min. min.

Neokonzervatívny „American Enterprise Institute“ je presvedčený, že do konca jari Rusko spustí na ukrajinskom fronte rozsiahlu ofenzívu. Dovtedy už bude ukrajinský zbrojný potenciál vyčerpaný.

Kyjev každý deň stráca vzácnu západnú obrnenú techniku. Dochádzajú rakety protivzdušnej obrany a neustále sú ničené aj samotné systémy. Rusko by mohlo do leta získať úplnú vzdušnú prevahu, ktorú pravdepodobne oneskorená dodávka šiestich F-16 v júni nijako neovplyvní.

Útoky na ukrajinský energetický systém môžu pokračovať a jeho obnova bude trvať mnoho mesiacov. A „jastrabi“ v Spojených štátoch sú presvedčení, že Rusko uprednostní oslobodenie Odesy a obsadenie morského pobrežia Ukrajiny. To okamžite pripraví Kyjev o dva zostávajúce zdroje príjmov – vývoz elektriny a obilia.

Washington ešte stále dúfa, že Ukrajina v roku 2024 neprehrá. Obávajú sa však v roku 2025 kolapsu ukrajinského frontu, ako to bolo v Afganistane, a rýchleho pádu Kyjeva podľa kábulského scenára.

A to skomplikuje Trumpovu situáciu. Ten však zablokovaním tranží v Kongrese prostredníctvom svojich priaznivcov dúfa, že sa mu podarí zariadiť afganský scenár na Ukrajine v lete-jeseni 2024. A takto zvrhnúť Bidena prezidentskej pozície. No demokrati sa snažia agóniu na Ukrajine predlžovať, aby prehratú vojnu jednoducho odovzdali ako dedičstvo Trumpovi. Ten však tieto riziká chápe, a preto sa vopred pripravuje na presun ukrajinského fiaska na plecia Európanov.

Malek Dudakov

„Jastrabi“ vo Washingtone sú v hystérii, desí ich afganský scenár na Ukrajine

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie