Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

JAV, NAV, SLAV, PRAV

www.slovanskenoviny.sk/rss Jav je náš fyzicky hustý Svet, cítime ho svojimi zmyslami. Nav je nám neznáma Jav, takzvaný „jemnohmotný svet“. Slavjani však rozlišovali Nav na Svetlú a Temnú: vo Svetlej Nav sú naši Predkovia a v Temnej – besi – démoni. Schematicky, Temná Nav je dole, Svetlá Nav je hore a Svet Javi je ako hranica. […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Jav je náš fyzicky hustý Svet, cítime ho svojimi zmyslami.

Nav je nám neznáma Jav, takzvaný „jemnohmotný svet“. Slavjani však rozlišovali Nav na Svetlú a Temnú: vo Svetlej Nav sú naši Predkovia a v Temnej – besi – démoni. Schematicky, Temná Nav je dole, Svetlá Nav je hore a Svet Javi je ako hranica. Predtým Predkovia slávili, takže Svetlá Nav sa tiež nazývala Mir Slavi a Temnú Nav sa nazývala jednoducho Nav.

Slav je svet Predkov (Svetlá Nav). Ale na rozdiel od moderného systému, v slavjanskom Svetlá Nav pokrýva Astrálny aj Mentálny svet a nad ňou je Svet Pravi.

Prav je Svet Bohov.

Preto: Jav je Svet ľudí a živých bytostí. Nav – Svet Duchov a Démonov. Sláv – Svet Predkov a Patrónov. Prav – Svet Bohov.

Súčasná štruktúra svetov

Porovnajme súčasnú (vľavo) a Slavjansko-Árijskú (vpravo) štruktúru Svetov. V súčasnom systéme existujú tri Svety: Fyzický, Astrálny a Mentálny. Dnes neradi hovoria „Jav“ alebo „Javný Svet “; sú zvyknutí hovoriť Fyzický Svet, teda fyzicky hustý. Ďalším je Astrálny Svet – to je Hviezdny Svet (z gréckeho „astera“ – hviezda) – to je Svet medzi hviezdami, t.j. vybitý. Náš Svet je hustejší a tam je jemnejší. Keďže Astrálny Svet je okolo Fyzického Sveta, poďme si ho schematicky znázorniť nad a pod Fyzickým Svetom. Nad Astrálom je Mentálny Svet, nazýva sa aj transcendentálny alebo Božský.

Tu sa súčasný systém končí, pretože za základ sa berú všemožné východné techniky, ktoré sú však obrezané. Naši Predkovia, keď učili iné národy, dávali im vedomosti v skrátenej forme, zjednodušenej, takže nepoznajú Najvyššie. Napríklad v budhizme, šintoizme, hinduizme atď. keď človek dosiahne vrchol (hranicu Mentálneho Sveta (pozri obrázok), začína pre neho Svet Nirvány… a potom už nie je nič. Ale ak nevie, čo ďalej, neznamená to že tam nič nie je. V skutočnosti ich „vysoká“ úroveň, toto je 3. ročník s 11-ročným vzdelaním.

Nebo a Nebesia

V ruštine je obrazné označenie dokonca podobných štruktúr odlišné, preto existuje Nebo a Nebesia. V tabuľke je dole Temná Nav, ale to je obrazné, v skutočnosti je tam Nebo. Rozdiel je v tom, že Nebo je tam, kde nie je Boh, a vo Svete Slav a Prav Nebesia – nie je žiadny bes, démon.

s.v.

Príspevok JAV, NAV, SLAV, PRAV je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie