Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Je Bitcoin na dne? Experti vysvetľujú, čo sa bude diať

Bitcoin sa v súčasnosti pohybuje vo veľmi nestabilných finančných vodách. Jeho cena nedávno padla z vrcholu 71 000 dolárov na približne 62 000 dolárov. Tento pokles, ktorý zahŕňal aj prudké zniženie o 16 %, zapríčinili viaceré globálne ekonomické rozhodnutia a udalosti špecifické pre kryptomeny. Ako to vidia experti, ďalej opísal portál Decrypt. 97% Zarábaj aj […]
Menej ako 1 min. min.

Bitcoin sa v súčasnosti pohybuje vo veľmi nestabilných finančných vodách. Jeho cena nedávno padla z vrcholu 71 000 dolárov na približne 62 000 dolárov.

Tento pokles, ktorý zahŕňal aj prudké zniženie o 16 %, zapríčinili viaceré globálne ekonomické rozhodnutia a udalosti špecifické pre kryptomeny. Ako to vidia experti, ďalej opísal portál Decrypt.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Bitcoin zasiahli ekonomické zmeny

Nedávne rozhodnutie Federálneho rezervného systému USA, ktoré predpovedalo len jedno zníženie úrokových sadzieb tohto roku, zmenilo predchádzajúcu uvoľnenejšiu politiku. Tento krok stiahol pozornosť od rizikovejších investícií, vrátane Bitcoinu.

Dessislava Aubert z Kaiko upozornila, že existujúce postoje Fedu signalizujú prísnejšiu menovú politiku, čo oslabuje chuť investorov do riskantnejších investícií.

3 kľúčové udalosti

Okrem ekonomických faktorov sa na cene Bitcoinu podpísali aj tri konkrétne udalosti. Zach Pandl z Grayscale zdôraznil, že významné odlivy z fondov obchodovaných na burze (ETF) zameraných na Bitcoin, predaj skonfiškovaných Bitcoinov nemeckou vládou a predaj od veriteľov zbankrotovaného Mt. Gox spôsobili na trhu preťaženie.

Mt. Gox, zmenáreň Bitcoinu, ktorá sa zrútila po obrovskom hackerskom útoku v roku 2014, naďalej ovplyvňuje trh. Nedávne pohyby obrovského množstva Bitcoinu ako súčasť výplaty veriteľom vyvolali obavy z možného masívneho predaja.

Napriek tomu Alex Thorne z Galaxy Digital predpovedá, že len malá časť tohto Bitcoinu sa skutočne dostane na trh, pretože mnohí veritelia sú skorí adoptéri, ktorí si pravdepodobne svoje aktíva ponechajú.

Napriek súčasným výzvam sa v budúcnosti rysujú aj pozitívne perspektívy pre trh s kryptomenami. Možné schválenie ETF na Ethereum by mohlo výrazne podporiť nielen Ethereum, ale celý kryptomenový trh tým, že priláka viac inštitucionálnych a maloobchodných investorov.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Bitcoin si tak, napriek aktuálnym turbulenciám a komplexným výzvam, zachováva solídne základy. Trhoví analytici zostávajú opatrne optimistickí a predpokladajú, že keď sa aktuálne tlaky uvoľnia, cena Bitcoinu by sa mohla zotaviť.

Známa skupina sa stala obeťou kryptopodvodu

Ikonická americká heavy metalová kapela Metallica sa stala najnovšou obeťou podvodníkov s kryptomenami. Kapela, známa 121 miliónmi predaných albumov, zistila, že ich oficiálny účet na sociálnej sieti ovládli hackeri. Tí zneužili popularitu kapely na spustenie falošnej kryptomeny, píše U.Today.

Nová kryptomena neexistuje

Podvodníci označili túto menu ako „dynamický nový token“ s tickerom METAL, ktorý údajne beží na blockchaine Solana.

Tvrdili, že spolupracujú s Ticketmasterom, známou americkou spoločnosťou pre predaj a distribúciu lístkov. Svoj nový token propagovali ako možnosť pre fanúšikov kúpiť si merch Metallica a získavať exkluzívne darčeky na koncertoch a online.

Aby bola ponuka ešte lákavejšia, pridali funkciu stakingu, ktorá sľubovala odmeny držiteľom tokenu, snažiac sa pritiahnuť verných fanúšikov kapely. Metallica už v minulosti čelila digitálnemu podvodu. Museli verejne poprieť zapojenie do falošných giveaway akcií s populárnymi kryptomenami, ako sú Bitcoin a Ethereum.

Nedávno podobný podvod zasiahol sociálne médiá rappera 50 Centa, kde sa propagoval ďalší falošný token Solana, preto si treba dávať pozor na propagáciu neznámych kryptomien na známych účtoch.

The post Je Bitcoin na dne? Experti vysvetľujú, čo sa bude diať appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie