Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Je Bitcoin v ohrození?

Scott Melker, známy ako „Vlk všetkých ulíc“, vyjadril obavy, že americká vláda by mohla začať zameriavať svoje regulačné opatrenia na Bitcoin, po nedávnych krokoch rôznych vládnych agentúr voči iným kryptomenám. Melker poukázal na to, že viaceré útoky zo strany americkej vlády, vrátane ministerstva spravodlivosti (DOJ), Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) a Komisie pre cenné papiere […]
Menej ako 1 min. min.

Scott Melker, známy ako „Vlk všetkých ulíc“, vyjadril obavy, že americká vláda by mohla začať zameriavať svoje regulačné opatrenia na Bitcoin, po nedávnych krokoch rôznych vládnych agentúr voči iným kryptomenám. Melker poukázal na to, že viaceré útoky zo strany americkej vlády, vrátane ministerstva spravodlivosti (DOJ), Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) a Komisie pre cenné papiere a burzy (SEC), signalizujú, že Bitcoin by mohol byť ďalším terčom regulačných zásahov.

V sérii príspevkov na sociálnych sieťach Melker varoval, že tieto útoky by mohli zasiahnuť Bitcoin bez ohľadu na to, či sa považuje za komoditu alebo nie. Zdôraznil, že mnohí bitcoineri oslavovali útoky na kryptomeny, neuvedomujúc si, že by to mohlo viesť k útokom na Bitcoin samotný.

Melkerov komentár prichádza po sérii krokov amerických vládnych agentúr voči kryptomenám. FBI nedávno varovala pred používaním neregistrovaných služieb prevodu peňazí v kryptomenách, ktoré môžu porušovať zákony o praní špinavých peňazí. DOJ obvinil prevádzkovateľov peňaženky Samourai z nelicencovaného obchodovania a prania špinavých peňazí, a taktiež obvinil skorého Bitcoinového investora Rogera Vera z poštových podvodov, daňových únikov a podávania falošných daňových priznaní. SEC zvažuje, že by Ethereum a iné kryptomeny mohli byť cenné papiere, pričom predseda SEC Gary Gensler uviedol, že väčšina krypto tokenov, okrem Bitcoinu, sú cenné papiere.

IRS navyše zaviedol nový daňový formulár 1099-DA, ktorý vyžaduje, aby makléri hlásili transakcie s digitálnymi aktívami, čo by mohlo viesť k obavám o súkromie a bezpečnosť.

Melker verí, že americká vláda preferuje, aby Američania investovali do regulovaných ponúk, čo môže zahŕňať spotové bitcoinové fondy obchodované na burze (ETF). SEC schválila 11 takýchto ETF, vrátane jedného od spoločnosti Blackrock, najväčšieho správcu aktív na svete. Melker dodal, že vláda by mohla chcieť, aby Američania vlastnili Bitcoin vo forme ETF, čo by znamenalo, že nebudú vlastniť samotný Bitcoin, ale skôr akcie vo fonde, ktorý ho drží.

Tieto kroky a vyjadrenia naznačujú, že regulácie a zásahy do kryptomenového sektora môžu pokračovať, čo by mohlo mať vplyv na celý trh vrátane Bitcoinu. Je dôležité sledovať ďalšie kroky regulačných orgánov a zvážiť ich dopady na kryptomeny a súvisiace aktivity.

Zdroj: bitcoin

Príspevok Je Bitcoin v ohrození? je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie