Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Je dobré poznať svoj kameň. Prinesie vám šťastie a dobrú energiu

13.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Zolotarevs). Drahokam podľa mesiaca narodenia sa niekedy označuje aj ako osobný kameň. Nie je to nič iné ako váš amulet, ktorého vlastníctvo (napríklad vo forme šperku) vám zaručuje šťastie a dobrú energiu. Astrológovia prisudzujú drahým kameňom zvláštne schopnosti a špeciálne vlastnosti, podľa ktorých symbolizujú jednotlivé mesiace v gregoriánskom kalendári. […]
Menej ako 1 min. min.

13.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Zolotarevs).

Drahokam podľa mesiaca narodenia sa niekedy označuje aj ako osobný kameň. Nie je to nič iné ako váš amulet, ktorého vlastníctvo (napríklad vo forme šperku) vám zaručuje šťastie a dobrú energiu. Astrológovia prisudzujú drahým kameňom zvláštne schopnosti a špeciálne vlastnosti, podľa ktorých symbolizujú jednotlivé mesiace v gregoriánskom kalendári. A ten, kto nosí svoj kameň narodenia, je v rovnováhe s prírodou aj so sebou samým. Ako nájdete svoj kameň narodenia? Všetko závisí od mesiaca, v ktorom ste sa narodili!

Aký je tvoj rodný kameň? 
Foto: shutterstock/Zolotarevs

Január – Granát

Granát je kameň radosti, motivácie a životnej energie. Dodáva impulz k činnosti, napĺňa optimizmom a chuťou do práce a nad ľuďmi narodenými v januári vyžaruje magickú silu, ktorá ich chráni pred všetkými nebezpečenstvami, zaručuje zdravie a pokoj. Je tiež kameňom dôvery, priateľstva a vnútornej sily.

Február – Ametyst

Tento kameň symbolizuje predovšetkým odvahu, vďaka ktorej sú ľudia narodení vo februári plní vnútornej sily, ktorá im umožňuje brániť sa mnohým životným turbulenciám. Prináša tiež mimoriadne uvedomenie a triezvosť mysle, vďaka ktorej vytvárajú udalosti namiesto toho, aby sa náhodne podriaďovali behu vecí. Ľudia narodení vo februári sú životnými optimistami, ktorí sa dobre vyrovnávajú s ťažkými udalosťami. Majú tiež pozoruhodnú intuíciu na ľudí a na míľu vycítia falošných priateľov.

Marec – Akvamarín

Akvamarín prináša svojim zverencom duševný pokoj, vnútorný pokoj a svetlo, vďaka čomu sú ľudia narodení v marci veľmi úspešní a dobre vystupujú voči iným ľuďom. Akvamarín pôsobí ako akýsi štít – chráni pred negatívnymi vplyvmi, klebetami, ohováraním, žiarlivosťou a závisťou druhých. Pomáha zachovať si jasnú myseľ, rýchlo sa rozhodovať, jasne myslieť a nepodľahnúť zlým vplyvom.

Apríl – Diamant

Ľudia narodení v apríli sú presne takí ako ich kameň: tvrdí, neústupní, so silným charakterom. Sú tiež – podobne ako diamant – vytrvalí, stáli vo svojich pocitoch a rozhodnutiach. Kameň dodáva svojim nositeľom vnútornú silu, vďaka ktorej sú mimoriadne dobrí a šľachetní k druhým ľuďom, neboja sa im pomôcť a odpúšťajú im krivdy, ktorých sa dopustili, bez toho, aby im ich stále pripomínali.

Máj – Smaragd

Ochrancom narodených v máji je smaragd, ktorého zelená farba upokojuje zmysly. Svojim zverencom tiež dodáva veselosť, optimizmus a pozitívny pohľad na realitu okolo nich. Zmierňuje napätie, dodáva odstup od aktuálneho diania, vnútornú rovnováhu a múdrosť, ktorú ľudia narodení v máji skvele pretavujú do správneho hodnotenia iných ľudí a presných rozhodnutí. Vnútorná harmónia a rovnováha – to sú heslá ľudí, ktorých zaštiťuje smaragd.

Jún – Perla

Ľudia narodení v júni sú jedineční a neopakovateľní, presne tak neobyčajní a jedineční ako perla. Perla má ochranný účinok – chráni pred ťažkými situáciami a zlými ľuďmi. Priťahuje priateľov a posilňuje pozitívne vlastnosti svojich zverencov. Symbolizuje tiež čistotu citov a jasnosť mysle. Vďaka jej vplyvu si ľudia narodení v júni dlho zachovávajú mladosť a vitalitu. V priebehu života sa tiež dokážu mnohokrát odraziť od pádu a začať odznova.

Júl – Rubín

Rubín symbolizuje moc a lásku. Ako patrón narodených v júli im dodáva odvahu, šľachetnosť a sebadôveru. Jeho zverenci sú rozkazovační ľudia, vyznačujúci sa veľkou silou charakteru, ale aj starostlivosťou a múdrosťou. Rubín v sebe nesie aj životnú energiu, vášeň a zanietenie – či už pre ľudí, myšlienky alebo veci. Chráni pred smútkom a zlou energiou.

Ako nájdete svoj kameň narodenia? Všetko závisí od mesiaca, v ktorom ste sa narodili!
Foto: shutterstoc/KULISH VIKTORIIA

August – Peridot (Olivín)

Peridot je kameň bohatstva, luxusu a všetkej hojnosti. V starovekom Egypte sa verilo, že chráni pred zlými duchmi, škodlivou energiou a toxickými vzťahmi. Svojim chránencom peridot prináša pokoj, upokojuje silné rozrušenie. Vďaka nemu sa ľudia narodení v auguste vyznačujú veľkou silou pri presadzovaní životnej vášne a vytrvalosťou pri hľadaní svojho osudu. Vytrvalosť a sebadôvera – to sú najsilnejšie vlastnosti „augustových detí“.

September – Zafír

Zafír je kameň poznania, spravodlivosti a múdrosti. Ľudia narodení v septembri sú preto mimoriadne čestní, dobrosrdeční a spravodliví. Majú silné morálne normy a dokážu ľahko rozlíšiť dobro od zla. Sú obrovskou oporou pre svoje okolie a často sú jeho inšpiráciou a povzbudením v ťažkých chvíľach. Majú hojnosť radosti zo života a veľký zmysel pre humor.

Október – Opál

Opál je kameň narodených v októbri. Symbolizuje vnútornú rovnováhu, vďaka ktorej ľudia narodení v októbri vychádzajú zo životných zvratov a kríz silnejší a múdrejší. Opál tiež podporuje vnútornú rovnováhu a kreativitu, ktorá ich poháňa do života a dáva im skutočne bláznivé nápady.

November – Topás

Vysoká inteligencia a veľký zmysel pre nezávislosť – to sú dve vlastnosti, za ktoré ľudia narodení v novembri vďačia svojmu kameňu. Výborne sa cítia ako sprievodcovia a duchovní vodcovia a majú veľkú potrebu byť stredobodom pozornosti a uznania. Topás im tiež dodáva silnú energiu, ktorá ich chráni pred falošnými ľuďmi, podvodmi a všetkou negatívnou energiou.

December – Zirkón

Zirkón prináša „decembrovým deťom“ hojnosť, bohatstvo a všetky druhy hojnosti. Jeho zverenci sú ľudia, ktorí dokážu veľmi šikovne skĺbiť všetky sféry života – súkromnú, pracovnú aj spoločenskú. Zirkón tiež zabezpečuje zvláštnu ochranu planéty Venuše a teda veľký úspech v láske a veľké osobné čaro.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ktoré kamene zodpovedajú znameniam zverokruhu? Spoznajte svoj šťastný drahokam

Vždy ho noste na ľavej ruke. Drobnosť, ktorá môže mať spásonosný účinok

The post Je dobré poznať svoj kameň. Prinesie vám šťastie a dobrú energiu appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie