Preskočiť na obsah
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Je klamlivo podobná pivonke. Ruža je hitom medzi záhradníkmi

10.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Olga_Ionina). Vyzerá ako hrdinka z prostredia romantického filmu. Ide o záhonovú ružu, ktorá vyzerá takmer ako pivonka. Dorastá do výšky 1 m a pri správnej starostlivosti môže bohato kvitnúť. Dámy a páni, toto je skutočná záhradná princezná, ruža „Herzogin Christiana“. Záhonová ruža ‚Herzogin Christiana‘ je nádherná. Existuje dôvod, prečo […]
Menej ako 1 min. min.

10.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Olga_Ionina).

Vyzerá ako hrdinka z prostredia romantického filmu. Ide o záhonovú ružu, ktorá vyzerá takmer ako pivonka. Dorastá do výšky 1 m a pri správnej starostlivosti môže bohato kvitnúť. Dámy a páni, toto je skutočná záhradná princezná, ruža „Herzogin Christiana“.

Záhonová ruža ‚Herzogin Christiana‘ je nádherná. Existuje dôvod, prečo ju záhradníci milujú.
Foto: shutterstock/Olga_Ionina

Snívate o záhrade ako z romantického filmu? Hlavným hrdinom tejto scény by mohla byť záhonová ruža „Herzogin Christiana“.

Spomínaná ruža svojím vzhľadom pripomína pivóniu – kvôli bambulovitým kvetom.

„Herzogin Christiana“ nie je nijako zvlášť zložitá na starostlivosť, ale oplatí sa jej venovať vhodné miesto v záhrade. Určite sa vám odvďačí krásnym vzhľadom.

Romantická, subtílna, s výraznými guľovitými kvetmi v tvare bambuľky. Táto krásna záhradná rastlina získala pomenovanie po dánskej princeznej, ktorá sa v 17. storočí vydala za saského panovníka.

Klamlivo sa podobá pivonke. Ruža je hitom medzi záhradníkmi

Hovoríme o jednej z najobľúbenejších odrôd ruží zo skupiny Parfuma. Záhonová ruža ‚Herzogin Christiana‘ je hitom medzi záhradníkmi z nejakého dôvodu.

Medzi záhonové ruže patria viackveté ruže, kyticové ruže a ich odrody, ktoré majú kompaktný habitus a strednú výšku. Sú cenené predovšetkým pre veľké množstvo kvetov a rozmanitosť tvarov. Väčšina druhov záhonových ruží kvitne dlho a bohato – v niektorých prípadoch sa kvitnutie začína v júni a končí v októbri.

Zvláštnosti ruže „Herzogin Christiana“? Spomínané pompézne, nápadné kvety, ktoré vyzerajú, akoby hrali hlavné úlohy v kulisách romantického filmu. Vzhľad ruže môže klamlivo pripomínať inú kráľovnú našich záhrad, pivóniu. „Herzogin Christiana“ má kvety v bielom odtieni s centrálnym bodom v jemne ružovej farbe. Počas kvitnutia sa okvetné lístky otvárajú, až kvet pripomína svojím tvarom guľu.

Ruža môže klamlivo vyzerať ako pivonka.
Foto: shutterstock/Olga_Ionina

Ruža „Herzogin Christiana“: požiadavky

Ruža ‚Herzogin Christiana‘ nepotrebuje žiadnu zložitú starostlivosť. Krík často dosahuje výšku až 1-1,20 m a pokrývajú ho bujné kvety. Rastlina dokáže silno zakoreniť aj z jediného a malého semenáčika.

Navyše táto odroda patrí do skupiny zimovzdorných ruží, takže dobre znáša mrazy až do niekoľkých stupňov. Po skončení sezóny ju nemusíte špeciálne chrániť. Na čo musíte pamätať, ak chcete, aby sa vaša ruža stala krásnou záhradnou ozdobou? Začnite výberom správnej sadenice zo spoľahlivého zdroja. Musíte vybrať miesto dobre oslnené slnkom, ale chránené pred vetrom. Potrebuje dobre nakyprenú a humusovú pôdu.

Záhradníci si túto odrodu cenia aj pre jej odolnosť voči hubovým chorobám, ako je múčnatka (choroba okrasných rastlín, ktorá sa vyznačuje bielym múčnatým výkvetom, ktorý sa objavuje na oboch stranách listovej čepele) a čierna škvrnitosť listov (spôsobená hubou Diplocarpon rosae, ktorá postihuje voľne pestované aj skleníkové druhy ruží).

V jej vôni možno cítiť citrón, bazu a šampanské s jemným akcentom maliny a klasickej ruže.
Foto: shutterstock/Oddy2553

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vaše záhradné ruže vám budú závidieť všetci susedia. Stačí použiť tento kondicionér

Posypte pod ružovým kríkom. Bude kvitnúť celé leto

The post Je klamlivo podobná pivonke. Ruža je hitom medzi záhradníkmi appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie

sk_SK