Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Je knäckebrot na chudnutie lepší ako tradičný chlieb? Odpoveď nie je taká jednoduchá

16.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/vonKarin). Počas redukčnej diéty sa snažíme nahradiť rôzne ingrediencie ich zdravšími alebo menej kalorickými kolegami. Pri pečive často volíme namiesto tradičného chleba knäckebrot. Je však táto voľba naozaj správna? Aký chlieb si teda vybrať pri chudnutí?Foto: Pixabay/vonKarin Knäckebrot sa stáva čoraz obľúbenejšou voľbou v jedálničku ľudí, ktorým záleží na […]
Menej ako 1 min. min.

16.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/vonKarin).

Počas redukčnej diéty sa snažíme nahradiť rôzne ingrediencie ich zdravšími alebo menej kalorickými kolegami. Pri pečive často volíme namiesto tradičného chleba knäckebrot. Je však táto voľba naozaj správna?

Aký chlieb si teda vybrať pri chudnutí?
Foto: Pixabay/vonKarin

Knäckebrot sa stáva čoraz obľúbenejšou voľbou v jedálničku ľudí, ktorým záleží na svojej váhe. Nahrádza tradičný chlieb, sľubuje menej kalórií a sacharidov. Je to však naozaj také prospešné z hľadiska chudnutia?

Knäckebrot – výhody

Výhody krehkého chleba sú početné. V prvom rade obsahuje menej kalórií a sacharidov ako tradičný chlieb. Vďaka tomu môžu ľudia snažiaci sa schudnúť kontrolovať stravu a ľahšie si udržať kalorický deficit, ktorý je pre chudnutie kľúčový.

Knäckebrot je navyše často bohatý na vlákninu, ktorá podporuje správne fungovanie tráviaceho systému a dodáva pocit sýtosti.

Aký chlieb si vybrať pri chudnutí?
Foto: Pixabay/congerdesign

Má knäckebrot aj nevýhody?

Knäckebrot má však aj svoje nevýhody. Niektoré typy môžu mať relatívne nízky obsah živín, ako sú bielkoviny a vitamíny, čo môže viesť k nedostatkom v strave.

Často obsahuje viac soli a umelých prísad ako tradičný chlieb, čo môže byť zdraviu škodlivé.

Aký chlieb si teda vybrať pri chudnutí?

Knäckebrot sa oplatí porovnať s tradičným chlebom. Tradičné chleby sú často bohatšie na živiny, ako sú bielkoviny, vitamíny a minerály. Sú však aj kalorickejšie a obsahujú viac sacharidov, čo môže byť problematické pre ľudí, ktorí sa snažia schudnúť.

Optimálnym riešením preto môže byť diéta založená na kombinácii oboch druhov pečiva. Knäckebrot môžete použiť ako alternatívu tradičného chleba na zníženie príjmu kalórií a sacharidov.

Oplatí sa však pravidelne jesť aj tradičný chlieb (ražný alebo celozrnný), ktorý telu dodá potrebné živiny. Je dôležité zabezpečiť pestrú a vyváženú stravu, ktorá dodá telu primerané množstvo živín a podporí proces chudnutia.

Optimálnym riešením preto môže byť diéta založená na kombinácii oboch druhov pečiva.
Foto: Pixabay/EME

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako schudnúť bez veľkých obetí? Naučte sa päť zlatých pravidiel, ktoré vám dodajú krásny efekt

Fenikel – na čo je dobrý? Obohacuje chuť jedál a zmierňuje niektoré nepríjemné neduhy

The post Je knäckebrot na chudnutie lepší ako tradičný chlieb? Odpoveď nie je taká jednoduchá appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie