Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Je lepšie zamraziť čerešne s jadierkami alebo bez nich? Odpoveď to neuľahčuje: záleží na tom.

20.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nitr). Je lepšie zamraziť čerešne s jadierkami alebo bez nich? Túto otázku si kladie mnoho ľudí. Ukázalo sa však, že jednoznačná odpoveď neexistuje. To, či mraziť čerešne s kôstkami alebo bez nich, závisí od ich následného použitia. Je lepšie zamraziť čerešne s jadierkami alebo bez nich? Túto otázku si […]
Menej ako 1 min. min.

20.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nitr).

Je lepšie zamraziť čerešne s jadierkami alebo bez nich? Túto otázku si kladie mnoho ľudí. Ukázalo sa však, že jednoznačná odpoveď neexistuje. To, či mraziť čerešne s kôstkami alebo bez nich, závisí od ich následného použitia.

Je lepšie zamraziť čerešne s jadierkami alebo bez nich? Túto otázku si kladie mnoho ľudí. Ukázalo sa však, že jednoznačná odpoveď neexistuje.
Foto: shutterstock/Nitr

S mrazenými čerešňami sa dajú robiť zázraky. Sú skvelé do kaše alebo koláčov, ale môžete z nich pripraviť aj lahodný kompót. Je lepšie zamraziť čerešne s jadierkami alebo bez nich? Skôr ako sa rozhodnete, premyslite si, na čo ich budete používať.

Je lepšie zamraziť čerešne s kôstkami alebo bez nich? V takom prípade vynechajte kôstky

Je lepšie zamraziť čerešne s kôstkami alebo bez nich? Ak máte v úmysle pripraviť sirup zo zmrazených čerešní, nie je potrebné ich vopred odkôstkovať. Stačí, ak obsah vrecka s mrazenými čerešňami nasypete do hrnca a čoskoro budete mať lahodný ovocný nápoj.

Treba však mať na pamäti, že čerešňové kôstky môžu byť zdraviu nebezpečné. Obsahujú kyanovodík alebo tzv. kyselinu pruskú, ktorá môže byť vo veľkých dávkach dokonca smrteľná. Nemusíme však hneď predpokladať najhoršie, pretože táto nežiaduca látka sa uvoľňuje až pri rozbití kôstky.

Keď sú čerešne zbavené jadierok, môžete ich vložiť do vrecka na zips, aby sa z mrazničky nedostali pachy. Treba však mať na pamäti, že sa budú lepiť.
Foto: shutterstock/Gheorghe Mindru

Ako sa zmrazujú čerešne bez kôstok? Je to dosť časovo náročné

Keď sú čerešne zbavené jadierok, môžete ich vložiť do vrecka na zips, aby sa z mrazničky nedostali pachy. Treba však mať na pamäti, že sa budú lepiť. Ak tomu chcete zabrániť, musíte zvoliť iný spôsob.

Aby sa zabránilo ich zlepeniu, je potrebné ich uložiť jednotlivo na dosku a dať na niekoľko hodín do mrazničky. Potom ich vyberte a vložte do vopred pripravených vreciek alebo nádob. Tým sa zabráni zlepeniu čerešní a predĺži sa ich trvanlivosť. Treba si uvedomiť, že čerešne sa môžu v mrazničke skladovať šesť až 12 mesiacov. To znamená, že si ich môžete vychutnať aj v zime.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako a kedy prerezávať čerešne? Držte sa jedného pravidla. Budete mať bohatú úrodu

Kedy strihať čerešne a iné ovocné stromy? Správny termín má vplyv na úrodu v budúcom roku

The post Je lepšie zamraziť čerešne s jadierkami alebo bez nich? Odpoveď to neuľahčuje: záleží na tom. appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie