Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Je starý 2000 rokov. Niektorí ho milujú, iní nenávidia. Zlepšuje metabolizmus a pomáha pri chudnutí

22.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zarzamora). V poslednom čase sa kombucha stáva čoraz populárnejšou. Nazýva sa nápojom dlhovekosti, a to vďaka svojim cenným zdravotným vlastnostiam. Na čo pomáha pitie kombuchy? V poslednom čase sa kombucha stáva čoraz populárnejšou. Nazýva sa nápojom dlhovekostiFoto: shutterstock/zarzamora Hoci je kombucha v Európe relatívne nová, pretože sa stala populárnou […]
Menej ako 1 min. min.

22.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zarzamora).

V poslednom čase sa kombucha stáva čoraz populárnejšou. Nazýva sa nápojom dlhovekosti, a to vďaka svojim cenným zdravotným vlastnostiam. Na čo pomáha pitie kombuchy?

V poslednom čase sa kombucha stáva čoraz populárnejšou. Nazýva sa nápojom dlhovekosti
Foto: shutterstock/zarzamora

Hoci je kombucha v Európe relatívne nová, pretože sa stala populárnou začiatkom 20. storočia, je známa už viac ako 2000 rokov. Najskôr sa varila v Číne a potom sa rozšírila do Japonska a Ruska. V súčasnosti sa predaj tohto nápoja zvyšuje vďaka jeho povesti nápoja, ktorý prospieva zdraviu a dodáva energiu.

Čo je kombucha a na čo pomáha? Už po stáročia si ju vychutnávame

Kombucha je sýtený fermentovaný nápoj, ktorý sa zvyčajne pripravuje zo zeleného alebo čierneho čaju. Hoci sa niekedy nazýva hubový čaj, nevyrába sa z húb. Získava sa zo symbiotickej kolónie baktérií a kvasiniek, skrátene SCOBY. V základnej podobe sa opisuje ako čaj s mierne sladkou a octovou chuťou alebo trpkosťou. Často sa dodatočne ochucuje ovocím, medom alebo cukrom. Kvasenie dodáva kombuche šumivosť, ktorá môže byť osviežujúca. Jej názov pochádza z mena kórejského lekára „Kombu“, ktorý tento nápoj priniesol do Japonska a spopularizoval ho na liečbu tráviacich problémov, a z člena „cha„, čo v japončine znamená „nápoj„.

Porcia 230 ml neochutenej kombuchy obsahuje približne 30 kalórií, 2 – 3 gramy cukru a malé množstvo kofeínu. Jej pitie môže priniesť celý rad zdravotných výhod.
Foto: shutterstock.com/chomplearn

Je pitie kombuchy zdravé? Vlastnosti a účinky na organizmus

Fermentovaný čaj obsahuje vitamíny, minerály a antioxidanty. Obsahuje aj probiotiká alebo dobré baktérie, ktoré môžu zlepšiť zdravie čriev. Porcia 230 ml neochutenej kombuchy obsahuje približne 30 kalórií, 2 – 3 gramy cukru a malé množstvo kofeínu. Jej pitie môže priniesť celý rad zdravotných výhod.

Podporuje trávenie, udržiava zdravú črevnú flóru a odstraňuje toxíny z tela.

Zvyšuje hladinu energie.

Zlepšuje funkciu imunitného systému.

Môže pomôcť kontrolovať chuť do jedla a zrýchľuje metabolizmus.

Zlepšuje fyzickú kondíciu, dodáva vitalitu a zvyšuje koncentráciu.

VAROVANIE! Hoci má tento nápoj mnoho zdravotných výhod, upozorňujeme, že môže obsahovať určité množstvo alkoholu. Preto je nevhodný pre tehotné ženy. Okrem toho, ak zaradíte kombuchu do svojho jedálnička, robte tak pomaly, aby sa váš tráviaci systém prispôsobil druhom baktérií a kvasiniek. Príliš rýchla konzumácia môže viesť k nadúvaniu a tráviacim ťažkostiam.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pite ho ráno namiesto kávy. Budete plní energie až do večera

Tieto 3 produkty má fitness trénerka vždy v chladničke. Jedáva ich každý deň. Zasýtia vás na dlhú dobu

The post Je starý 2000 rokov. Niektorí ho milujú, iní nenávidia. Zlepšuje metabolizmus a pomáha pri chudnutí appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie