Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Je ťažké ju nájsť v zmrzlinárni. Jahodová zmrzlina zo štyroch ingrediencií

07.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FotosDo). Tvaroh môžeme jesť roky a neuvedomujeme si, aký všestranný je výrobok v chladničke. Tradične porcia pristane na chlebíku, pokrytá vašou obľúbenou šunkou alebo horou sezónnej zeleniny. V jednom tégliku je však väčší potenciál. Využime ho na prípravu instantnej jahodovej zmrzliny. Bez chémie, bez zbytočných prísad, no plné chuti. […]
Menej ako 1 min. min.

07.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FotosDo).

Tvaroh môžeme jesť roky a neuvedomujeme si, aký všestranný je výrobok v chladničke. Tradične porcia pristane na chlebíku, pokrytá vašou obľúbenou šunkou alebo horou sezónnej zeleniny. V jednom tégliku je však väčší potenciál. Využime ho na prípravu instantnej jahodovej zmrzliny. Bez chémie, bez zbytočných prísad, no plné chuti. Ponúkame osvedčený recept na domáci dezert.

Proteínová jahodová zmrzlina s tvarohom dekorovaná mätou a čučoriedkami.
Foto: shutterstock/FotosDo

Proteínová jahodová zmrzlina s tvarohom

Jahodová zmrzlina plná na slnku dozretého ovocia je dokonalým jarno-letným dezertom. Stačia vám štyri ingrediencie a mixér alebo mixér a pripravíte si ich sami za pár chvíľ. Neobsahujú žiadne umelé prísady ani zbytočné zvýrazňovače chuti.

Pridaním tvarohu sa zvýši ich diétna hodnota. Pri jedení sa nielenže nebudeme musieť báť zbytočných kilogramov, ale dodáme telu aj bielkoviny, vitamíny a minerály. Osviežujúci zmrzlinový dezert sa hodí k čerstvej mäte, strúhanej tmavej čokoláde alebo kúskom drvených orechov. Fit jahodová zmrzlina sa dá tiež rýchlo premeniť na výživný kokteil.

Dezert z tvarohu a jahôd

Tvaroh s hrudkami je produkt, ktorý si mnohí ľudia spájajú s raňajkami. Vďaka dietológom, ktorí na každom kroku zdôrazňujú jeho zdravotné vlastnosti, sa na jeho základe pripravili aj mnohé jedlá. Ľahko nájdete recepty na nátierky, palacinky, domáce tortilly, základy na pizzu a aj rôzne dezerty. Jedným z nich je aj fit jahodová zmrzlina založená len na štyroch ingredienciách.

Ingrediencie na jahodovú tvarohovú zmrzlinu

200 g jahôd

150 g tvarohu

1 polievková lyžica medu

pár kvapiek vanilkového extraktu

Ako si vyrobiť fit domácu jahodovú zmrzlinu?

Začneme dôkladným umytím jahôd. Najprv ich ponoríme na cca 5 minút do kyslého roztoku pripraveného na báze troch dávok octu a jednej porcie vody.

Po uplynutí určeného času ich vložte do zmesi z jedného litra vody a jednej lyžice sódy bikarbóny. Po ďalších piatich minútach jahody dôkladne opláchnite pod vodou.

V ďalšom kroku ovocie odstránime a vložíme do nádoby mixéra. K jahodám pridáme tvaroh, lyžicu medu a vanilkový extrakt.

Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte, až kým nebudú hladké a jednotné. Zmes nalejte do nádoby alebo špeciálnych foriem na zmrzlinu.

Zmes jahôd a tvarohu dáme na 30 minút do chladničky. Po uplynutí tejto doby ich preložíme do mrazničky, kde ich necháme cca 2,5 hodiny.

Hotovú jahodovú zmrzlinu s tvarohom podávame dobre vychladenú. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako sa pripravuje jahodový džem? Môžete ho ľahko zmeniť – všetko, čo potrebujete, je niekoľko guľôčok

Letná sladkosť bez cukru? Moja mama mi povedala tento spoľahlivý recept. Deti ju milujú!

The post Je ťažké ju nájsť v zmrzlinárni. Jahodová zmrzlina zo štyroch ingrediencií appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie