Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Je ťažké opísať ich chuť, musíte ich jednoducho pripraviť. Tieto fašírky sú lepšie ako klasické

23.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot). Niektoré fašírky môžu byť chutnejšie ako tie, ktoré poznáme už roky. Svojou jednoduchosťou, ako aj chuťou môžu prekonať aj tú najväčšiu klasiku. Príkladom takýchto fašírok sú tie, ktoré vám teraz predstavujeme. Môžu úspešne nahradiť klasické fašírky z mletého mäsa na vašej najbližšej večeri. Prinášame vám recept na fašírky […]
Menej ako 1 min. min.

23.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot).

Niektoré fašírky môžu byť chutnejšie ako tie, ktoré poznáme už roky. Svojou jednoduchosťou, ako aj chuťou môžu prekonať aj tú najväčšiu klasiku. Príkladom takýchto fašírok sú tie, ktoré vám teraz predstavujeme. Môžu úspešne nahradiť klasické fašírky z mletého mäsa na vašej najbližšej večeri.

Prinášame vám recept na fašírky z červenej šošovice. Nielenže vyzerajú skvele na tanieri, ale majú aj intenzívnu chuť, ktorú si všetci obľúbia.
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Okrem hranoliek a zemiakov môžete na tanieri vidieť aj šťavnaté mäsové fašírky. Najobľúbenejšie sú z bravčového stehna alebo hydinového mäsa. Bohužiaľ, málokto sa rozhodne pripraviť ich trochu iným spôsobom, bez použitia mäsa.

Ukázalo sa, že hra s receptom môže výrazne zmeniť chuť klasického pokrmu. Aby vaša ďalšia rodinná večera nebola rovnaká, prinášame vám recept na fašírky z červenej šošovice. Nielenže vyzerajú skvele na tanieri, ale majú aj intenzívnu chuť, ktorú si všetci obľúbia.

Recept na šošovicové fašírky

Ingrediencie:

200 g červenej šošovice,

90 g kuskusu,

2 šalotky,

3 mrkvy,

2 strúčiky cesnaku,

hrsť čerstvej petržlenovej vňate,

strúhanka,

čajová lyžička štipľavého kari,

štipka chilli vločiek,

pol litra vody,

3 lyžice oleja,

soľ,

korenie.

Fašírky z červenej šošovice sú zdravou alternatívou klasickej verzií.
Foto: pexels.com/MART PRODUCTION

Spôsob prípravy:

Petržlenovú vňať umyte, osušte, nasekajte nadrobno a vložte do misky.

Šalotku ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Mrkvu očistite, ošúpte a nakrájajte na stredne veľké kúsky. Cesnak ošúpte a spolu so šalotkou a mrkvou ho vložte do misky. Rozdrvte ho na menšie kúsky.

Pripravenú zeleninu preložte do hrnca. Pridajte kuskus, šošovicu a 500 ml studenej vody. Prikryte a varte ďalších 15 minút. Potom odstavte, aby vychladla.

Medzitým pridajte do misky 4 PL strúhanky, soľ, kari korenie, korenie a chilli vločky. Pridajte aj nasekanú petržlenovú vňať a premiešajte.

Zo zmesi, ktorá vznikla zo šošovice a kuskusu, vytvarujte fašírky. Každú obalíme v zmesi strúhanky a okoreníme.

Na panvici rozohrejte olej. Keď je tuk dostatočne horúci, vložte doň úhľadne fašírky. Smažte z oboch strán dozlatista. Usmažené fašírky položte na kuchynskú utierku. Podávajte s obľúbenými prílohami.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Paradajková polievka ako z Talianska. Biely syr si podmaní vaše chuťové bunky

Toto je najlepší recept na vajcia. Nie na mäkko a nie v majonéze – obaľte ich a usmažte, vaše chuťové poháriky sa zbláznia

The post Je ťažké opísať ich chuť, musíte ich jednoducho pripraviť. Tieto fašírky sú lepšie ako klasické appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie