Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Je to ideálna rastlina na balkón. Petúnia Supertunia Vista Mini Vista ho zaplaví morom kvetov

22.5.2024 Redakcia vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nieriss). Záhradkárska sezóna je v plnom prúde a s ňou aj hľadanie vhodných druhov rastlín do záhrad, ale aj na terasy a balkóny. Ak sa chcete tešiť z mora farebných kvetov, mali by ste staviť na druhy, ako je petúnia Supertunia Mini Vista. Táto miniatúrna verzia obľúbených petúnií je […]
Menej ako 1 min. min.

22.5.2024 Redakcia vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nieriss).

Záhradkárska sezóna je v plnom prúde a s ňou aj hľadanie vhodných druhov rastlín do záhrad, ale aj na terasy a balkóny. Ak sa chcete tešiť z mora farebných kvetov, mali by ste staviť na druhy, ako je petúnia Supertunia Mini Vista. Táto miniatúrna verzia obľúbených petúnií je čoraz obľúbenejšia. Tu sa dozviete, ako sa o ňu starať, aby bol váš balkón plný kvetov.

Supertunia Mini Vista sa stáva čoraz obľúbenejšou voľbou na balkón.
Foto: shutterstock/nieriss

Na balkónoch sa najčastejšie vyskytujú kvety ako muškáty alebo petúnie. V tejto sezóne sa oplatí staviť na kvetinu, ktorá si už nejaký čas získava čoraz väčšiu skupinu milovníkov. Vďaka svojim jedinečným vlastnostiam sa bude hodiť na každý balkón. Čo sa oplatí vedieť o supertuni mini vista?

Vysaďte si túto rastlinu na balkón a bude plný farieb a kvetov

Supertunia mini vista je pôvabná okrasná rastlina, ktorej najväčšou prednosťou je bohaté kvitnutie, ako aj odolnosť voči náročným podmienkam. Ako môžete uhádnuť z názvu, ide o odrodu obľúbených petúnií.

Má malú výšku približne 25 cm, vďaka čomu je supertunia mini vista ideálnou voľbou na balkóny. Vďaka bohatému kvitnutiu dokáže pokryť celý balkón morom kvetov a vytvoriť kaskádu farieb.

Na výber sú rôzne odrody tohto druhu. Môžete sa rozhodnúť pre jemné pastelové odtiene alebo pre intenzívne farby. Supertunia mini vista začína kvitnúť od skorej jari a pri správnej starostlivosti môže pôsobivo zdobiť balkón počas celej sezóny.

Supertunia začína kvitnúť od skorej jari a pri správnej starostlivosti môže pôsobivo zdobiť balkón počas celej sezóny.
Foto: shutterstock/Gosia1982

Supertunia mini vista – základy starostlivosti

Supertunia mini vista je dobrou voľbou pre balkóny, kde nie je veľa priestoru na spravovanie. Vďaka svojej nízkej výške tieto kvety nezaberajú veľa miesta a zároveň dobre vyzerajú. Kvitnú oveľa dlhšie ako ich väčšie kolegyne.

Okrem toho sú nenáročné na údržbu, vďaka čomu sú vhodné pre začiatočníkov, ako aj pre tých, ktorí nemajú čas na pokročilé pestovanie rastlín. V prípade supertuni mini vista stačí mať na pamäti niekoľko základných vecí a tieto kvety budú lahodiť oku po celú sezónu.

V prvom rade milujú slnko, takže dobrým miestom bude miesto na plnom svetle. Ideálnou voľbou je slnečný balkón. Na druhej strane, zalievanie by malo byť mierne, ale pravidelné. Táto odroda petúnie neznáša sucho ani prebytok vody.

Ak sa chcete tešiť zo sviežich a farebných kvetov počas celej sezóny, mali by ste ju aj pravidelne hnojiť. Tým dodáte rastline správne živiny. Ako vidíte, základy starostlivosti o supertuni mini vista sú rovnaké ako v prípade klasických.

Supertunia Mini Vista miluje slnečné miesto.
Foto: shutterstock/Gold Picture

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Chcete krásne supertunie? Starí záhradníci vždy používajú túto liečbu 

Pelargónie budú kvitnúť až do októbra. Zalejte a pohnojte. Vašim susedom spadne sánka

The post Je to ideálna rastlina na balkón. Petúnia Supertunia Vista Mini Vista ho zaplaví morom kvetov appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie