Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Je to najlepšie hnojivo pre paradajky. Rastú veľké a krásne červené

31.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/RossHelen). Ak chcete mať bohatú a zdravú úrodu zeleniny, oplatí sa jej trochu pomôcť rásť a rozvíjať sa. Aké hnojivo na paradajky si vybrať? Ukazuje sa, že vôbec nemusíte kupovať drahé živiny v obchode. Môžete si ich pripraviť sami doma. Aké hnojivo na paradajky si vybrať? Foto: shutterstock/RossHelen Pestovanie […]
Menej ako 1 min. min.

31.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/RossHelen).

Ak chcete mať bohatú a zdravú úrodu zeleniny, oplatí sa jej trochu pomôcť rásť a rozvíjať sa. Aké hnojivo na paradajky si vybrať? Ukazuje sa, že vôbec nemusíte kupovať drahé živiny v obchode. Môžete si ich pripraviť sami doma.

Aké hnojivo na paradajky si vybrať?
Foto: shutterstock/RossHelen

Pestovanie paradajok vôbec nie je také jednoduché, ako sa môže zdať. Sú to pomerne náročné druhy zeleniny, ktoré pri nesprávnej starostlivosti nevyklíčia a zle rastú. Aké hnojivo na paradajky by ste mali používať, aby sa zlepšili ich plody? Táto domáca výživa obsahuje všetky zložky potrebné na rast a jej príprava je jednoduchá.

Ako vyrobiť domáce hnojivo na paradajky? Stačia tri ingrediencie

Hnojivo na paradajky by malo obsahovať dusík, ktorý je zodpovedný za vývoj výhonkov a listov, fosfor, ktorý je zodpovedný za zakorenenie rastliny a tvorbu kvetov a plodov a malo by byť bohaté na draslík, ktorý pomáha zlepšovať plodenie rastlín. Namiesto kupovania hotových prípravkov si živiny pripravte sami. Stačia vám dva produkty z kuchynskej linky.

Namiesto kupovania hotových prípravkov si živiny pripravte sami.
Foto: shutterstock/Fascinadora

Potrebujete pekárske droždie, vodu a cukor. Rozdrvte 100 g droždia a posypte ho šálkou cukru, potom ho odložte na dve hodiny. Po uplynutí tejto doby prilejte 10 litrov teplej vody, premiešajte a nechajte na tmavom mieste asi týždeň, aby zmes vykvasila. Keď je hotová, zrieďte ju vodou v pomere 1:10 a rajčiny zalievajte.

Čím hnojiť paradajky počas plodenia? Namiesto toho, aby ste ich vyhodili, vložte ich do nádoby a zalejte vodou

Ďalším spôsobom, ako si vyrobiť domáce hnojivo pre paradajky, je pripraviť živinu z banánových šupiek. Vezmite niekoľko šupiek, vložte ich do nádoby, potom ich zalejte vodou a odložte na dva dni. Po uplynutí tejto doby nálev sceďte a zmiešajte ho s vodou v pomere 1:5. Zalievajte ním paradajky a zlepšíte ich rast a nasadzovanie plodov.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Prečo paradajky nedozrievajú? Vďaka tomuto jednoduchému triku budú v okamihu červené

Zmiešajte ho s vodou a vošky sa na vaše paradajky ani nepozrú

The post Je to najlepšie hnojivo pre paradajky. Rastú veľké a krásne červené appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie