Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Je to tu! Na Slovensko mieria takéto horúčavy. Tu bude peklo

Slovensko zažilo sériu chladných a sychravých dní po búrkach, keď sa teploty len zriedka vyšplhali nad +20 °C. Podľa portálu iMeteo.sk sú tieto teploty až o 13 °C nižšie v porovnaní s dlhodobým normálom, čo je úroveň typická skôr pre apríl. Očakávaná Zmena Máme pre vás dobré správy. Postupne sa začne situácia meniť k lepšiemu. […]
Menej ako 1 min. min.

Slovensko zažilo sériu chladných a sychravých dní po búrkach, keď sa teploty len zriedka vyšplhali nad +20 °C. Podľa portálu iMeteo.sk sú tieto teploty až o 13 °C nižšie v porovnaní s dlhodobým normálom, čo je úroveň typická skôr pre apríl.

Očakávaná Zmena

Máme pre vás dobré správy. Postupne sa začne situácia meniť k lepšiemu. Už v piatok začne na naše územie od juhozápadu prúdiť teplejší vzduch, ktorý prinesie očakávané letné teploty.

Víkendové Oteplenie

„Maximálne teploty sa v piatok vyšplhajú na +17 až +24 °C, no stále bude veľa oblačnosti. Krajšie počasie príde až v sobotu, keď na celom území očakávame slnečné počasie s teplotami od +20 do +26 °C,“ informuje server iMeteo.sk.

Zatiaľ je nejasné, aká bude noc zo soboty na nedeľu. Niektoré modely naznačujú možný rozpad studeného frontu nad naším územím, čo by mohlo priniesť búrky na západ Slovenska a mierne ochladenie v nedeľu. Aj napriek tomu by sa teploty mali vyšplhať nad +25 °C.

Prekonáme Tridsiatky

Nasledujúci týždeň prinesie tradičné letné počasie s teplotami, ktoré by mali prekročiť hranicu +30 °C.

„Teplý vzduch by sa mal dostať na naše územie od juhu z Afriky. Prvý deň, kedy by teploty mali atakovať hranicu +30 °C, bude utorok. Pri slnečnom počasí by sa teploty mali pohybovať medzi +24 až +30 °C,“ uvádza portál iMeteo.sk.

Od stredy by malo byť ešte teplejšie a až do víkendu sa teploty budú pohybovať medzi +25 až +32 °C.

Varovanie Pred Búrkami

„Musíme však upozorniť, že teploty síce pôjdu nad hranicu +30 °C, ale postupne treba očakávať návrat silných búrok, ktoré sa v tomto veľmi teplom vzduchu budú tvoriť. Opäť nám tak hrozia nebezpečné javy,“ varuje iMeteo.sk.

Pripravme sa teda na pravé letné horúčavy, ale nezabúdajme na možné riziká spojené s extrémnymi prejavmi počasia.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie