Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Je v poriadku vylievať polievku do záchoda? Vystavujete sa vysokým nákladom

1.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/victoras). Je v poriadku vylievať zvyšky jedla do toalety? Mnohí ľudia nemajú dilemu, pokiaľ ide o tekuté jedlá, ako je napríklad polievka. Vyliatie zvyškov jedla do toalety sa zdá byť najjednoduchším spôsobom, ako sa zbaviť odpadu. Je to však veľmi mylná predstava. Hádzanie jedla do záchodovej misy je nielen […]
Menej ako 1 min. min.

1.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/victoras).

Je v poriadku vylievať zvyšky jedla do toalety? Mnohí ľudia nemajú dilemu, pokiaľ ide o tekuté jedlá, ako je napríklad polievka. Vyliatie zvyškov jedla do toalety sa zdá byť najjednoduchším spôsobom, ako sa zbaviť odpadu. Je to však veľmi mylná predstava. Hádzanie jedla do záchodovej misy je nielen nehygienické, ale aj škodlivé pre životné prostredie a môže viesť k vážnym problémom s kanalizáciou.

Je v poriadku vylievať zvyšky jedla do toalety? Mnohí ľudia nemajú dilemu, pokiaľ ide o tekuté jedlá, ako je napríklad polievka.
Foto: shutterstock/victoras

Problémy s kanalizáciou

Kanalizácia v domácnostiach je navrhnutá tak, aby odvádzala len ľudský odpad, toaletný papier a vodu. Vylievanie zvyškov jedla vrátane polievky do toalety môže viesť k upchatiu potrubia. Z dlhodobejšieho hľadiska vzniknú vážnejšie problémy s kanalizáciou, ktoré si vyžadujú nákladný zásah odborníka.

Toaleta nie je odpadkový kôš

Notorické vylievanie zvyškov jedla do toalety zvyšuje riziko jej upchatia. Nemusíte si to všimnúť hneď, ale tuk a iné zvyšky postupne pokryjú vnútro systému. Mäso, zelenina alebo dokonca cestoviny sa môžu v potrubí zlepiť a vytvoriť upchatie, ktoré sa ťažko odstraňuje. Ako vidíte, zdanlivo neškodné zvyšky polievky môžu byť príčinou upchatého odtoku.

Vaša peňaženka bude trpieť

Problémy s kanalizáciou môžu znepríjemniť život. Nielenže ju nebudeme môcť voľne používať, ale stane sa aj zdrojom nepríjemného zápachu. Tým sa však problémy nekončia. Trpia aj financie. Kvôli nevhodným návykom sa ukáže, že je potrebný drahý odborný zásah. S inštalatérskou pomocou sú spojené nepredvídané výdavky, ktoré môžu prekaziť vaše ďalšie plány. Nestojí to za to riziko.

Environmentálne riziko

Vylievanie polievky a iných zvyškov jedla do odtoku má negatívny vplyv na životné prostredie. Tekuté zvyšky potravín môžu narušiť proces čistenia vody. V dôsledku toho hrozí, že sa nežiaduce látky dostanú do podzemných vôd a dokonca do riek, jazier a morí, čo zhoršuje kvalitu vody a negatívne ovplyvňuje vodné organizmy.

Vylievanie polievky a iných zvyškov jedla do odtoku má negatívny vplyv na životné prostredie. Tekuté zvyšky potravín môžu narušiť proces čistenia vody.
Foto: shutterstock.com/Anton Brehov

Kde zlikvidovať polievku?

Ak ste pripravili príliš veľkú porciu, je dobré polievku zamraziť alebo zapečatiť. Vyhnete sa tak plytvaniu potravinami a pripravíte si zásoby na čiernu hodinku, keď nie je dostatok času na prípravu večere od základu.

Iná situácia nastane, ak je polievka pokazená a jej konzumácia by viedla k otrave jedlom. Analyzujte jej zloženie. Ak neobsahuje živočíšne produkty, mohla by skončiť v komposte alebo v koši na biologicky rozložiteľný odpad. Vývar bol pripravený z mäsa a v jedle nie je živočíšny tuk? V tomto prípade by mala pokazená polievka skončiť v nádobe na zmesový odpad.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Záchodová doska má skrytú funkciu. Stlačte ju a uľahčite si život. Toaleta bude čistá do 15 minút

Tento nápoj je ako stvorený na odstraňovanie špiny! Za 30 minút bude vaša toaleta ako nová. „Vyskúšal som to, funguje to“

The post Je v poriadku vylievať polievku do záchoda? Vystavujete sa vysokým nákladom appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie