Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Je v poriadku zalievať trávu na slnku? Stačí jeden nesprávny krok a trávnik vyschne. Vyhnite sa tomu, ako je to len možné

23.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PhotoJuli86). Je v poriadku zalievať trávu na slnku? Správny čas je rozhodujúci na to, aby rástla hustá, svieža a sviežo zelená. Chyby v tomto smere môžu spôsobiť, že rýchlo stratí farbu a dokonca vyschne. Kedy je teda najlepší čas na jej zavlažovanie? Je v poriadku zalievať trávu na slnku? […]
Menej ako 1 min. min.

23.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PhotoJuli86).

Je v poriadku zalievať trávu na slnku? Správny čas je rozhodujúci na to, aby rástla hustá, svieža a sviežo zelená. Chyby v tomto smere môžu spôsobiť, že rýchlo stratí farbu a dokonca vyschne. Kedy je teda najlepší čas na jej zavlažovanie?

Je v poriadku zalievať trávu na slnku? Správny čas je rozhodujúci na to, aby rástla hustá, svieža a sviežo zelená.
Foto: shutterstock/PhotoJuli86

Krásny, zelený a rovnomerne zastrihnutý trávnik je snom každého záhradníka. Horúce počasie na Slovensku však v posledných dňoch výrazne sťažilo starostlivosť o trávnik. Čomu by ste mali venovať pozornosť, aby aj naďalej vyzeral a prezentoval sa bezchybne? Dávajte si pozor na zavlažovanie.

Koľkokrát zalievate trávu v horúcom počasí? Určite častejšie

V lete, keď cez deň na zem prúdi teplo, je zalievanie trávnika nevyhnutnosťou, aby ste zabránili jeho vysychaniu. Najlepšie je to robiť dokonca denne, ale nie príliš výdatne. Minimum je trikrát týždenne. Pritom treba mať na pamäti, že dôležitá je nielen frekvencia, ale aj jeden ďalší faktor. Hoci pre trochu skúsených záhradkárov to nebude nič objavné, začiatočníci často robia chybu, keď nechávajú pri ktorej sa stonky rýchlo znehodnotia. O čo ide?

Zalievate trávnik každý deň, ale vyzerá stále horšie a horšie? Venujte pozornosť dennému času, kedy to robíte, pretože je to veľký rozdiel. Keď je horúce počasie a slnko štípe, trávnik počas dňa rozhodne nezalievajte.
Foto: shutterstock/PaniYani

Je v poriadku zalievať trávu na slnku? Radšej to neskúšajte

Zalievate trávnik každý deň, ale vyzerá stále horšie a horšie? Venujte pozornosť dennému času, kedy to robíte, pretože je to veľký rozdiel. Keď je horúce počasie a slnko páli, trávnik počas dňa rozhodne nezalievajte. Je to priama cesta ku katastrofe, ktorá spôsobí jeho rýchle odumretie. Robte to skoro ráno alebo neskôr večer, aby sa voda stihla voľne odparovať a preniknúť hlbšie do pôdy. Týmto jednoduchým spôsobom zabezpečíte, aby sa dostala tam, kam potrebuje. Tohto pravidla sa držte najlepšie počas celého obdobia, keď hrozia horúčavy. Okrem toho nezabúdajte, že trávu treba zalievať od konca jari až do jesene.

Aký je najlepší spôsob zavlažovania trávnika? Pamätajte si tip

Na zavlažovanie trávnika zvyčajne používame vodu zo záhradnej hadice alebo postrekovačov. Nech už uprednostňujete akékoľvek riešenie, dbajte na to, aby bol prúd vody vždy rozptýlený. V opačnom prípade môžete trávnik poškodiť a viesť k tvorbe „dier“.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zelený a šťavnatý trávnik za 4 týždne? Ukázal, že sa to dá. Len 5 krokov

Ako zachrániť spálený trávnik? Polievanie a hnojenie nie sú jediné činnosti

The post Je v poriadku zalievať trávu na slnku? Stačí jeden nesprávny krok a trávnik vyschne. Vyhnite sa tomu, ako je to len možné appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie