Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

“Je zodpovedný za návrat rukojemníkov.” V Izraeli sa opäť demonštrovalo proti premiérovi Netanjahuovi

V Izraeli v sobotu večer demonštranti opäť protestovali proti premiérovi Benjaminovi Netanjahuovi a požadovali návrat rukojemníkov, ktorých v Pásme Gazy stále zadržiava palestínske teroristické hnutie Hamas. Informovala o tom agentúra DPA. “Netanjahu je zodpovedný za ich návrat domov,” skandovali demonštranti v Jeruzaleme. “Ten, kto ich nechal na holičkách, musí ich dostať späť,” kričali tiež. Niektorí […]
Menej ako 1 min. min.

V Izraeli v sobotu večer demonštranti opäť protestovali proti premiérovi Benjaminovi Netanjahuovi a požadovali návrat rukojemníkov, ktorých v Pásme Gazy stále zadržiava palestínske teroristické hnutie Hamas. Informovala o tom agentúra DPA.

“Netanjahu je zodpovedný za ich návrat domov,” skandovali demonštranti v Jeruzaleme. “Ten, kto ich nechal na holičkách, musí ich dostať späť,” kričali tiež. Niektorí držali v rukách transparenty s nápismi “Ukončete vojnu” či “Hladomor je vojnový zločin”.

Člen izraelského vojnového kabinetu Benny Ganc v sobotu uviedol, že jeho strana prestane podporovať koalíciu premiéra Netanjahua, ak nebude do troch týždňov schválený strategický plán pre ukončenie vojny v Pásme Gazy. Ganc podľa médií požaduje, aby plán zahŕňal šesť bodov od rozpustenia palestínskeho hnutia Hamas po ustanovenie novej správy Gazy a skorý návrat obyvateľov na sever oblasti.

Izrael začal vojenskú ofenzívu v Pásme Gazy po teroristických útokoch Hamasu z vlaňajšieho októbra, pri ktorých zahynulo na 1200 ľudí. Ďalších zhruba 250 ľudí bolo odvlečených na územie Pásma Gazy.

Pri prvom a doteraz jedinom pokoji zbraní na konci novembra bola prepustená necelá polovica rukojemníkov výmenou za palestínskych väzňov. Ďalší pokoj zbraní sa zatiaľ nepodarilo vyjednať. V zajatí zrejme zostáva okolo 130 rukojemníkov, najmenej 30 z nich však už podľa dostupných informácií nie je nažive.

Pri izraelskej ofenzíve v Pásme Gazy podľa sobotňajšieho oznámenia ministerstva zdravotníctva ovládaného Hamásom prišlo od októbra o život najmenej 35 386 Palestínčanov a 79 366 ich utrpelo zranenia.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie