Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Jeden pohár vás za chvíľu zbaví ovocných mušiek. Túto metódu používam už roky

22.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Anne Webber). Ovocné mušky sú nočnou morou mnohých z nás. Žiaľ, veľa ľudí si s nimi stále nevie rady. Našťastie mám pár overených metód, ktoré vždy fungujú. Jeden z nich sa mi obzvlášť páčil, pretože k nemu okamžite mušky priletia. Foto: shutterstock.com/Anne Webber Ovocné mušky, hoci sú malé, vedia […]
Menej ako 1 min. min.

22.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Anne Webber).

Ovocné mušky sú nočnou morou mnohých z nás. Žiaľ, veľa ľudí si s nimi stále nevie rady. Našťastie mám pár overených metód, ktoré vždy fungujú. Jeden z nich sa mi obzvlášť páčil, pretože k nemu okamžite mušky priletia.

Foto: shutterstock.com/Anne Webber

Ovocné mušky, hoci sú malé, vedia v kuchyni poriadne potrápiť. Láka ich hnitie ovocia a zeleniny a ich prítomnosť dokáže kuchyňu rýchlo zmeniť na zónu boja proti hmyzu. Našťastie existuje veľa osvedčených domácich prostriedkov, ako sa týchto nezvaných hostí zbaviť. Nižšie uvádzame niekoľko účinných metód, ktoré vám pomôžu s týmito muchami bojovať.

Prvou a jednou z najjednoduchších metód je použitie jablčného octu. Ovocné mušky priťahuje jeho vôňa. Ak chcete vytvoriť pascu, nalejte trochu jablčného octu do malej misky a pridajte niekoľko kvapiek prostriedku na umývanie riadu. Prostriedok na umývanie riadu spôsobí, že všetky muchy, ktoré vniknú do misky, sa utopia. Umiestnite misku na miesto, kde si všimnete najviac mušiek a problém by sa mal začať riešiť sám v priebehu niekoľkých dní.

Foto: tiktok.com/@sugarcookieclown

Ďalšou metódou, ktorú považujem za veľmi účinnú, je použitie zmesi vína a saponátu. Ovocné mušky milujú kvasenie ovocia, preto ich bude lákať aj vôňa vína. Nalejte trochu nápoja do nádoby a pridajte niekoľko kvapiek prostriedku na umývanie riadu. Rovnako ako v prípade octu, prostriedok na umývanie riadu zabráni muchám v úniku z pasce. Tento spôsob je rovnako účinný ako ten s octom a môžete použiť aj zvyšky vína, ktoré už nie sú vhodné na pitie.

Nie len pasce na ovocné mušky

Okrem pascí je tiež dôležité udržiavať kuchyňu v čistote. Pravidelná likvidácia odpadu a kompostu, dôkladné umývanie ovocia a zeleniny a ich skladovanie v chladničke alebo tesne uzavretých nádobách môže výrazne znížiť riziko ovocných mušiek. Čistota v kuchyni je kľúčom k zabráneniu invázie tohto malého hmyzu.

Nezabúdajte ani na ďalšie domáce prostriedky, ako je použitie čerstvých byliniek. Bazalka, mäta a levanduľa odpudzujú muchy. Čerstvé bylinkové vetvičky môžete umiestniť na miesta, kde skladujete ovocie a zeleninu. Pomôže to nielen v boji proti muškám, ale dodá vašej kuchyni aj príjemnú vôňu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Listy paradajok otrháme a potrieme. Budete mať o jeden problém menej

Nastrúhajte a naneste. Takto uľavíte od svrbenia po uštipnutí pakomárom. Bude pôsobiť ako obklad

The post Jeden pohár vás za chvíľu zbaví ovocných mušiek. Túto metódu používam už roky appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie