Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Jedenásty ročník behu Wings for Life World Run aj v Kežmarku

Šport nie len posilňuje fyzické, ale aj duševné zdravie jednotlivca a v dnešnej dobe môže mať aj hlbší spoločenský rozmer, kedy sa stáva prostriedkom pomoci pre tých, ktorí možno sami nemôžu športovať. Práve takáto myšlienka stojí za behom RedBull Wings for Life World Run, ktorý sa koná už jedenásť rokov a svojou stopou prechádza takmer […]
Menej ako 1 min. min.

Šport nie len posilňuje fyzické, ale aj duševné zdravie jednotlivca a v dnešnej dobe môže mať aj hlbší spoločenský rozmer, kedy sa stáva prostriedkom pomoci pre tých, ktorí možno sami nemôžu športovať.

Práve takáto myšlienka stojí za behom RedBull Wings for Life World Run, ktorý sa koná už jedenásť rokov a svojou stopou prechádza takmer všetky kúty sveta vrátane Slovenska a našich miest. O podstate a priebehu tejto akcie sme sa porozprávali so športovým expertom spoločnosti RedBull, Borisom Karolčíkom, informuje Mesto Kežmarok.

Tento ročník behu sa uskutoční v Kežmarku na trase vedúcej ku rybníku Zlatná 5. mája o 13:00, v rovnakom čase ako v ostatných častiach sveta. Jeho hlavným cieľom zostáva poskytnúť pomoc tým, ktorí nemôžu behať. “Hlavnou myšlienkou je zhromaždiť finančné prostriedky na výskum v oblasti liečby poranení miechy a chrbtice. Celá suma zo štartovného aj darov pôjde na tieto vedecké účely,” vysvetlil Karolčík.

Za desať ročníkov sa do tohto podujatia zapojilo viac ako milión súťažiacich. “Celkovo sme zaznamenali účasť 1 293 716 ľudí, pričom len minulý rok 2023 sa zapojilo 206 728 účastníkov,” doplnil Boris Karolčík. Tento beh je tiež špecifický svojimi pravidlami. “Jednou z nezvyčajných vecí je, že cieľová čiara ‘naháňa’ bežca. Polhodinu po štarte behu vyštartuje vozidlo, či už virtuálne v mobilnej aplikácii účastníka, alebo na veľkých pretekoch aj v reálnom svete.

Toto vozidlo každých 30 minút zrýchľuje a keď dobehne súťažiaceho, jeho beh končí. Vďaka virtuálnemu vozidlu je tento beh možné absolvovať takmer kdekoľvek na svete,” objasnil športový expert. Dokazuje to aj počet krajín, v ktorých sa tento beh uskutočnil. “Už sme mali preteky v 195 krajinách sveta,” dodal Karolčík. Okrem Kežmarku sa tieto preteky uskutočnia aj v Košiciach a vo Vysokých Tatrách.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie