Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Jediný spôsob, ako sa vyhnúť vojnovej dráme. Tusk označil voľby do EP za kľúčové pre bezpečnosť Poľska

Tisíce podporovateľov poľského premiéra Donalda Tuska sa v utorok zišli vo Varšave pred blížiacimi sa voľbami do Európskeho parlamentu. Predseda poľskej vlády ich označil za kľúčové pre bezpečnosť Poľska v čase zvýšeného napätia na jeho východných hraniciach. Informuje o tom agentúra Reuters. “Každý deň sa všetci sústredíme… aby bolo Poľsko silné, aby bola silná Európa, aby […]
Menej ako 1 min. min.

Tisíce podporovateľov poľského premiéra Donalda Tuska sa v utorok zišli vo Varšave pred blížiacimi sa voľbami do Európskeho parlamentu. Predseda poľskej vlády ich označil za kľúčové pre bezpečnosť Poľska v čase zvýšeného napätia na jeho východných hraniciach. Informuje o tom agentúra Reuters.

“Každý deň sa všetci sústredíme… aby bolo Poľsko silné, aby bola silná Európa, aby boli jednotní Poliaci aj Európa, pretože to je jediný spôsob, ako sa vyhnúť vojnovej dráme na našom území,” povedal Tusk davu na varšavskom Hradnom námestí. Zhromaždenie sa uskutočnilo na 35. výročie demokratických parlamentných volieb, v ktorých komunistická vláda prišla o moc v Poľsku.

Prečo sú eurovoľby dôležité

V čase zúriacej vojny na Ukrajine a migračnej krízy na poľsko-bieloruských hraniciach majú podľa Tuska Poliaci vo voľbách do EP na výber medzi bezpečnou budúcnosťou a nebezpečnejšími vyhliadkami v prípade víťazstva strany Právo a Spravodlivosť (PiS), ktorá je známa svojimi konfliktami s Bruselom.

Opozičná strana PiS, ktorej sa vlani nepodarilo zostaviť vládu napriek víťazstvu vo voľbách, tvrdí, že Tusk je podriadený Nemecku. Premiéra obviňuje z pokrytectva, pretože ako opozičný politik kritizoval tvrdú politiku PiS voči migrantom na hraniciach s Bieloruskom, no po prevzatí moci zaviedol podobné opatrenia.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie