Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Jedna skupina penzistov dostane podstatne vyšší 13. dôchodok

Seniori na predčasnom dôchodku dostanú vyšší 13. dôchodok ako tí na starobnom. Na rozdiel upozornil odborník na dane a odvody Jozef Mihál. V decembri dostanú poberatelia predčasného starobného dôchodku trinásty dôchodok vo výške 635,50 eur. Poberateľom starobného dôchodku bude vyplatená nižšia suma o skoro 30 eur, a to 606,30 eur. Rozhodujúce bude, aký dôchodok poberá […]
Menej ako 1 min. min.

Seniori na predčasnom dôchodku dostanú vyšší 13. dôchodok ako tí na starobnom. Na rozdiel upozornil odborník na dane a odvody Jozef Mihál.

V decembri dostanú poberatelia predčasného starobného dôchodku trinásty dôchodok vo výške 635,50 eur. Poberateľom starobného dôchodku bude vyplatená nižšia suma o skoro 30 eur, a to 606,30 eur.

Rozhodujúce bude, aký dôchodok poberá penzista v decembri

V prípade, že dôchodca, ktorý počas roka 2024 poberá predčasný starobný dôchodok, a na jeseň 2024 dovŕši dôchodkový vek, čím sa mu predčasný starobný dôchodok zmení na starobný, dostane v decembri 13. dôchodok vo výške 606,30 eur. Rozhodujúce podľa Mihála je, aký druh dôchodku bude poberať v decembri 2024.

Ak niekto dovŕši dôchodkový vek v priebehu decembra 2024 a v prvej časti decembra ešte bude poberať predčasný starobný dôchodok, no v druhej časti decembra už starobný dôchodok, nedostane dva trináste dôchodky. Ako uviedol odborník na dane a odvody, dostane len jeden trinásty dôchodok, a to ten vyšší v sume 635,50 eur.

Občan, ktorý dovŕši dôchodkový vek do 1. decembra 2024 vrátane, bude poberať starobný dôchodok za celý december, dostane sumu 606,30 eur. Občan, ktorý dovŕši dôchodkový vek po 1. decembri 2024, a tak za časť decembra 2024 ešte bude poberať predčasný starobný dôchodok, dostane sumu 635,50 eur,” upresnil Jozef Mihál.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Rozdiel medzi 13. dôchodkami bude v budúcom roku ešte vyšší

Odborník zároveň poukázal na rozdiel medzi sumami trinástych dôchodkov vyplácaných v decembri 2024, ktorý je približne 30 eur. Podľa doterajších údajov to však podľa Mihála vyzerá tak, že rozdiel medzi sumami trinástych dôchodkov, ktoré sa budú vyplácať v decembri 2025, bude až 80 eur.

The post Jedna skupina penzistov dostane podstatne vyšší 13. dôchodok appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie