Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Jednoduchý a rýchly recept na chutný banánový chlieb. Rodina a hostia si vždy pýtajú extra

26.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/minadezhda). Ako pripraviť banánový chlieb? Túto chutnú desiatu môžete jesť ako dezert alebo aj na raňajky. Na jeho prípravu budete potrebovať len niekoľko základných surovín a samotný recept je taký jednoduchý, že ho zvládnu aj tí najmenší členovia rodiny. Ako pripraviť banánový chlieb? Túto chutnú desiatu môžete jesť ako […]
Menej ako 1 min. min.

26.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/minadezhda).

Ako pripraviť banánový chlieb? Túto chutnú desiatu môžete jesť ako dezert alebo aj na raňajky. Na jeho prípravu budete potrebovať len niekoľko základných surovín a samotný recept je taký jednoduchý, že ho zvládnu aj tí najmenší členovia rodiny.

Ako pripraviť banánový chlieb? Túto chutnú desiatu môžete jesť ako dezert alebo aj na raňajky.
Foto: shutterstock.com/minadezhda

Banány sú chutné ovocie, mimoriadne výživné a bohaté na množstvo vitamínov a cenných živín. Majú však jednu veľkú nevýhodu – rýchlo sa kazia. Ak máte doma toto chutné ovocie, ale šupka už začala miestami hnednúť, nemusíte ich hneď vyhadzovať. Môžete z nich pripraviť chutný banánový chlieb, na ktorom si určite pochutí celá vaša rodina. Napriek svojmu názvu nie je určený len ako náhrada chleba. Je to skvelý nápad na dezert, desiatu alebo dokonca raňajky či večeru. Pozrite si, ako ho pripraviť.

Ako rýchlo pripravíte banánový chlieb? Banánový chlieb recept

Banánový chlieb má viac ako jednu výhodu. Nielenže je chutný, ale je aj veľmi jednoduchý na prípravu. Na prípravu základného cesta budeme potrebovať len niekoľko surovín, ktoré dostaneme v každom obchode s potravinami a navyše misu a mixér. Navyše si do chleba môžete pridať svoje obľúbené prísady podľa vlastného uváženia. Skvele poslúži napríklad horká alebo mliečna čokoláda, vlašské orechy, oriešky alebo kokosové hobliny. Všetko závisí od vašej fantázie.

Na prípravu základného cesta budeme potrebovať len niekoľko surovín, ktoré dostaneme v každom obchode s potravinami a navyše misu a mixér.
Foto: shutterstock.com/A_Lein

Na prípravu samotného koláča budete potrebovať:

štyri veľké zrelé banány

štyri vajcia

jedna čajová lyžička sódy bikarbóny

dve čajové lyžičky prášku do pečiva

200 g masla

2,5 šálky hladkej múky

štipka soli

obľúbené polevy

Banánový chlieb a jeho jednoduchý recept. Ako ho upiecť?

Banány roztlačte vidličkou na kašu.
Foto: Shutterstock/Moha El-Jaw

Chcete upiecť nadýchaný banánový chlieb? Postupujte podľa nižšie uvedených pokynov:

Na začiatok vybijte vajcia do veľkej misy. Potom ich začnite šľahať mixérom a postupne pridávajte cukor. Miešajte, kým nezískate hladkú zmes.

Banány roztlačte vidličkou na kašu.

Pridajte ich do pripravenej zmesi a všetko spolu premiešajte.

V hrnci rozpustite maslo. Keď mierne vychladne, pomaly ho vlejte do banánovej zmesi. Celé to miešajte asi dve minúty, kým sa ingrediencie nespoja.

Pripravte si druhú misu, do ktorej nasypete suché prísady. Najprv preosejte múku, potom pridajte prášok do pečiva, sódu bikarbónu, štipku soli a všetko spolu premiešajte.

Postupne pridávajte suché prísady k mokrým a po celý čas všetko miešajte stierkou alebo mixérom nastaveným na pomalé otáčky.

Keď sa ingrediencie spoja, pridajte svoje obľúbené polevy, ako sme už spomenuli. Potom všetko nalejte do podlhovastej formy na pečenie vymastenej maslom alebo vyloženej papierom na pečenie.

Na ozdobu môžete na vrch položiť dve polovice banánov, ktoré sa neskôr teplé roztopia v cestíčku.

Chlieb pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 50 až 60 minút.

S čím jesť banánový chlieb? Nápady na rýchle jedlá

Banánový chlebík je chutné občerstvenie sám o sebe, ale dá sa podávať aj na niekoľko spôsobov. Chlieb nakrájajte na plátky, potom každý z nich natrite arašidovým maslom alebo čokoládovým krémom a na vrch položte plátok banánu. Bude výborne chutiť aj s bielym syrom. Jednoducho rozmixujte tvaroh do hladka a pridajte trošku vanilkového cukru. Ak chcete sladkosť preraziť čerstvým ovocím, pridajte kúsky broskyne, hrušky alebo v lete čučoriedky, maliny či jahody.

Banánový chlieb sa môže jesť aj so samotným ovocným džemom. Treba si však uvedomiť, že koláč je už aj tak sladký, takže je lepšie to s množstvom džemom nepreháňať. Na raňajky si môžete dať plátky chleba len s maslom a určite vám bude tiež chutiť. Nezabudnite – ak si chcete koláč odložiť na neskôr, zabaľte ho. Zabránite tak jeho vysychaniu a udržíte ho dlhšie čerstvý.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Je to najrýchlejšia polievka na svete. Každý Slovák ju miluje

Gruzínska polievka prekonáva slovenské špeciality. Zahreje vás a naplní vaše brušká lepšie ako guláš, ktorý poznáme

The post Jednoduchý a rýchly recept na chutný banánový chlieb. Rodina a hostia si vždy pýtajú extra appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie