Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Jednoduchý nápoj na podporu chudnutia. Začnite ho piť každé ráno

Ak hľadáte výživné raňajky na podporu chudnutia a zrýchlenie metabolizmu, zabudnite na pohár vody s pridaným citrónom. Vyskúšajte radšej vodu s ovsenými vločkami! Je to chutný a jednoducho pripraviteľný nápoj, ktorý vyniká mnohými zdraviu prospešnými vlastnosťami. Chcete nájsť jednoduchý spôsob, ako zrýchliť metabolizmus a zhodiť neželané kilá? Vyskúšajte ovsenú vodu. Mohla by to byť práve […]
Menej ako 1 min. min.

Ak hľadáte výživné raňajky na podporu chudnutia a zrýchlenie metabolizmu, zabudnite na pohár vody s pridaným citrónom. Vyskúšajte radšej vodu s ovsenými vločkami! Je to chutný a jednoducho pripraviteľný nápoj, ktorý vyniká mnohými zdraviu prospešnými vlastnosťami.

Chcete nájsť jednoduchý spôsob, ako zrýchliť metabolizmus a zhodiť neželané kilá? Vyskúšajte ovsenú vodu. Mohla by to byť práve ona, ktorá vám pomôže v snahe o dokonalú postavu. Zistite, prečo by ste mali citrónovú vodu vo svojom jedálničku nahradiť ovsenou vodou. A dozviete sa jednoduchý recept na jej prípravu.

Aké vlastnosti má ovsená voda?

Pomáha pri chudnutí: Beta-glukán, druh vlákniny, ktorý sa nachádza v ovsených vločkách, poskytuje dlhotrvajúci pocit sýtosti a reguluje hladinu cukru v krvi, čo pomáha kontrolovať chuť do jedla a zabraňuje nekontrolovateľnému maškrteniu.

Zrýchľuje metabolizmus: Vláknina stimuluje črevá a zlepšuje tráviace procesy, čo prispieva k rýchlejšiemu spaľovaniu kalórií.

Zlepšuje zdravie čriev: Prebiotiká v ovsenej vode podporujú rast prospešných baktérií v črevách, a preto majú pozitívny vplyv na imunitu a tráviace procesy.

Znižuje hladinu cholesterolu: Vláknina obsiahnutá v ovsených vločkách účinne znižuje hladinu LDL cholesterolu, čo znižuje riziko srdcových ochorení.

Dodáva vitamíny a minerály: Ovosná voda je zdrojom vitamínov skupiny B, fosforu, železa a ďalších cenných minerálov.

Jednoduchý recept na ovsenú vodu

Ovsená voda sa dá pripraviť veľmi jednoducho. Stačí, ak:

Zmiešajte jednu šálku horských ovsených vločiek s trochou škorice.

Zmes zalejte dvoma litrami vody a nechajte ju 20-25 minút odstáť.

Všetko dôkladne rozmixujte do hladka.

Nápoj preceďte cez sito (nie je to nevyhnutné).

Uchovávajte v chladničke v dobre uzavretej nádobe alebo fľaši.

Kedy je najlepší čas na pitie ovsenej vody?

Najvýhodnejšie je piť ovsenú vodu nalačno, hneď po prebudení. Môžete ju piť aj počas celého dňa ako náhradu bežnej vody.

Voliteľné prídavky:

Do ovsenej vody môžete pridať ďalšie prísady, napríklad ovocie, orechy, chia semienka alebo kakao.

Skvele sa hodí aj ako základ do smoothies.

V ovsenej vode môžete namiesto škorice použiť iné korenie, napríklad zázvor alebo kurkumu.

Na čo ďalšie sa dá ovsená voda použiť?

Ovsená voda môže byť užitočná aj pri starostlivosti o telo. Vďaka svojim protizápalovým a hydratačným vlastnostiam sa používa ako tonikum na tvár. Vďaka obsahu beta-glukánu, ktorý má upokojujúci účinok, môže tiež pomôcť zmierniť podráždenie pokožky. Ovsená voda sa niekedy používa aj ako základ pre domáce masky. Možno ju kombinovať s ďalšími zložkami, ako je med alebo jogurt, a vytvoriť tak výživnú masku, ktorá pleť hydratuje a vyživuje.

Vďaka svojim upokojujúcim vlastnostiam je ovsená voda ideálna na použitie na pokožku ako upokojujúci prostriedok po opaľovaní. Môže pomôcť zmierniť spálenie od slnka a urýchliť regeneráciu epidermy. Používa sa aj ako hydratačný telový sprej. Keď sa nastrieka priamo na pokožku, pomáha ju udržiavať hydratovanú a sviežu počas celého dňa.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie