Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Jednoduchý spôsob čistenia dlažobných kociek. Mastné škvrny, burina a mach zmiznú

01.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/kolokoso). Čistenie dlažobných kociek je základom starostlivosti o povrch, aby nám slúžil dlhé roky a vyzerali esteticky. Napriek svojej odolnosti je vystavený faktorom, ktoré môžu zanechať trvalé nečistoty. Ako čistiť dlažobné kocky? Možno si ani neuvedomujete, že máte po ruke účinné prostriedky. Ako čistiť dlažobné kocky?Foto: shutterstock/kolokoso Čistenie dlažobných […]
Menej ako 1 min. min.

01.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/kolokoso).

Čistenie dlažobných kociek je základom starostlivosti o povrch, aby nám slúžil dlhé roky a vyzerali esteticky. Napriek svojej odolnosti je vystavený faktorom, ktoré môžu zanechať trvalé nečistoty. Ako čistiť dlažobné kocky? Možno si ani neuvedomujete, že máte po ruke účinné prostriedky.

Ako čistiť dlažobné kocky?
Foto: shutterstock/kolokoso

Čistenie dlažobných kociek – vždy začnite testom

Dlažobné kocky okolo domu alebo na príjazdovej ceste sú v ktorúkoľvek dennú alebo nočnú hodinu vystavené rôznym faktorom, ktoré spôsobujú, že sú pokryté množstvom nečistôt. Pri práci na pozemku sa môže znečistiť mastnotou alebo farbou. V takýchto situáciách treba konať rýchlo, no aj tak nezabúdajte na pravidelné čistenie dlažobných kociek.

Musíte odstrániť čerstvé škvrny, piesok, mach a listy, ktoré padajú na povrch. Bez ohľadu na to, či si vyberiete špecializované čistiace prostriedky alebo použijete domáce prostriedky, vždy najskôr vykonajte jednoduchý test. Naneste malé množstvo vybraného prostriedku na nenápadné miesto mimo cesty. Takto sa ubezpečíte, že produkt nespôsobí žiadnu škodu.

Ako teda odstrániť mach z dlažobných kociek?
Foto: shutterstock/vladdon

Aký je prínos čistenia dlažobných kociek octom?

Tu je opatrenie, ktoré je dobre známe všetkým priaznivcom tvorby vlastných čistiacich prostriedkov. Použitie octu v domácnosti je veľmi všestranné, ale oplatí sa ísť za štyri steny. Je to liek na jeden z najčastejších problémov majiteľov nehnuteľností. Poslúži na čistenie machu od dlažobných kociek .

Zelená vrstva pôsobí nielen dojmom zanedbaného povrchu. Mach rastúci v štrbinách môže spôsobiť netesnosť povrchu kocky a časom poškodiť celú jej štruktúru. Ako teda odstrániť mach z dlažobných kociek? Pripravte si roztok z vody a kuchynského octu v pomere 1:2. Nalejte do rozprašovacej fľaše a nastriekajte na povrch. Nánosy vyčistite kefou a potom kocku opláchnite tlakovým čističom.

Čistite dlažobné kocky bez korozívnych chemikálií.
Foto: shutterstock/sylv1rob1

Ako odstrániť olej z dlažobných kociek?

Mastné škvrny od oleja alebo mastnoty sa považujú za jedny z najťažšie odstrániteľných. Keďže je tu rozhodujúci rýchly reakčný čas, je potrebné pripomenúť, že domáce opravné prostriedky na umývanie blokov sú často po ruke, takže môžeme okamžite konať.

Ošetrenie škvrny silným prúdom vody zmiešanej s prostriedkom na umývanie riadu prináša veľmi dobré výsledky. Navyše, ak na škvrnu ihneď nasypeme piesok, časť nečistôt absorbuje a zostanú zmyť len zvyšky mastnej špiny. Účinná reakcia zabráni prenikaniu oleja hlboko do dlažobných kociek.

Burina v dlažobných kockách nemá šancu

Rastú bez pozvania a okamžite sa stanú viditeľnými. Burina v dlažobných kockách môže vyrásť aj z malých prasklín, čo privádza majiteľov nehnuteľností k šialenstvu. Namiesto nervozity je lepšie konať inteligentne a použiť výrobok z kuchynskej skrinky.

Sóda bikarbóna na burinu pôsobí ako zabijak nechcených votrelcov. Najlepšie funguje na mladých a ešte nevyrastených rastlinách. Potom ich už len posypte sódou bikarbónou a potom už len odstráňte odumreté úlomky z povrchu.

Ak burina už dosiahla veľké veľkosti, bude potrebné ju mechanicky odstrániť. Potom na tieto miesta prisypte sódu bikarbónu, aby ste zabránili jej opätovnému rastu.

Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vezmite si hrsť z kuchyne a posypte ňou okolo rastlín. Mravce si okamžite zbalia kufre a do záhrady sa už nevrátia

Zabudnite na drôtenku. Do pol pohára vody pridám 2 polievkové lyžice. 10 minút a panvica je ako nová

The post Jednoduchý spôsob čistenia dlažobných kociek. Mastné škvrny, burina a mach zmiznú appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie