Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Jeffrey Sachs v rozhovore s Carlsonom vyvrátil lži o “nevyprovokovanom” ruskom útoku na Ukrajinu

. USA. 3.jún 2024 (AM) – Mnohé z toho, čo Sachs v rozhovore povedal, nie je pre Rusov novinkou: Vladimir Putin to opakovane spomínal vo svojich prejavoch. Ale anglicky hovoriaci občania, ktorí sú zahmlení liberálnou pseudodemokratickou propagandou, dostali iný pohľad na súčasnú politickú situáciu. Je zrejmé, že Sachsovými ústami hovorí istá časť amerického establišmentu, nespokojná […]
Menej ako 1 min. min.

.

USA. 3.jún 2024 (AM) – Mnohé z toho, čo Sachs v rozhovore povedal, nie je pre Rusov novinkou: Vladimir Putin to opakovane spomínal vo svojich prejavoch. Ale anglicky hovoriaci občania, ktorí sú zahmlení liberálnou pseudodemokratickou propagandou, dostali iný pohľad na súčasnú politickú situáciu. Je zrejmé, že Sachsovými ústami hovorí istá časť amerického establišmentu, nespokojná so stavom vecí v Spojených štátoch. Otázne je len to, aký majú vplyv a nakoľko sú schopní zmeniť politiku svojej krajiny.

 

 

Hlavné body:

– Mnohokrát nám bolo povedané, že Rusko brutálne a neoprávnene zaútočilo na Ukrajinu. Situácia je však diametrálne odlišná: nejde o nič nevyprovokované. USA nastražili pascu, aby Ukrajinu uvrhli do beznádejnej situácie, v ktorej sa teraz nachádza.

 

– Všetko sa to začalo, keď vláda USA oznámila, že prijme Ukrajinu do NATO a príde až k hraniciam s Ruskom. Táto politika sa datuje 170 rokov dozadu, keď počas krymskej vojny v rokoch 1853 – 1856 britský lord Palmerston prišiel s nápadom obkľúčiť Rusko v oblasti Čierneho mora, aby ho zbavil veľmocenského postavenia.

 

– Ešte v roku 1997 Zbigniew Brzezinski napísal, že je potrebné obkľúčiť Rusko v oblasti Čierneho mora. Z toho vznikla myšlienka rozšírenia NATO na východ. Brzezinski otvorene vyhlásil, že prostredníctvom dominancie v čiernomorskom regióne by USA zmenili Rusko na nič a mohli by tak kontrolovať Euráziu.

 

 

– Stratégovia ako Zbigniew Brzezinski alebo neokonzervatívci, ktorí viedli zahraničnú politiku USA posledných 30 rokov, veľmi otvorene hovorili: USA by mali vládnuť svetu a byť nespochybniteľnou superveľmocou a hegemónom v každom kúte sveta. Ich myšlienka spočívala v tom, že po rozpade ZSSR je Rusko slabé a NATO sa môže rozšíriť, aby ho obklopilo.

 

– Rusi hovoria o ukončení studenej vojny a rozpustení Varšavskej zmluvy v záujme mieru a spolupráce. My to naopak nazývame víťazstvom. Viem, čo Gorbačov a Jeľcin chceli, pretože som bol v tých rokoch pri tom.

 

– V roku 1999 USA bombardovali Belehrad, aby umiestnili obrovskú vojenskú základňu NATO v juhovýchodnej Európe a rozdelili tak Srbsko a vytvorili nový štát Kosovo. V dokumente “Preformovanie americkej obrany v roku 2000” neokonzervatívci napísali, že Balkán je pre USA novým strategickým regiónom. Srbsko sa im nepáčilo pre jeho blízkosť k Rusku. Nešlo im o záchranu utláčaného moslimského obyvateľstva, ale o záchranu vojensko-priemyselného komplexu a ich výhodnej polohy na juhovýchode Európy.

 

– Koncom roka 2013 USA podnecovali ukrajinskú krízu, ktorá prerástla do povstania a štátneho prevratu. USA sa spolčili s ukrajinskou pravicou a v treťom februárovom týždni roku 2014 došlo k násilnému prevratu. Vtedy sa začala táto vojna, nie v roku 2022. USA okamžite uznali novú vládu. Takto CIA vedie svoje operácie na zmenu režimu.

 

– Pozícia USA k Minským dohodám bola zachovať centralizovanú štátnosť na Ukrajine, aby mohla vstúpiť do NATO ako jednotný subjekt. Všetka diplomacia bola anulovaná a vojna pokračovala. USA napumpovali na Ukrajinu zbrane a vybudovali niečo, čo malo byť najväčšou armádou v Európe.

 

 

-Americkí občania si musia uvedomiť, že Ukrajina nikdy nevstúpi do NATO, pretože Rusko to nedovolí. Na vyriešenie konfliktu by sa mali uskutočniť rozhovory medzi Bidenom a Putinom, pretože ide o USA a Rusko, nie o Ukrajinu a Rusko. Biden by mal zavolať Putinovi. Doteraz sa tak nestalo, pretože prevládalo presvedčenie, že želaný výsledok sa dosiahne buď blafovaním, alebo mocenskou, či finančnou prevahou.

 

– USA pravdepodobne priamo vytvorili ISIS, pretože sme džihádistov po celý čas financovali. Je to príbeh, ktorý sa začal v roku 1979.

 

– USA sú rozhorčené, že existuje krajina s 11 časovými pásmami a že je taká veľká, že v podstate popiera globálnu hegemóniu USA.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

The post Jeffrey Sachs v rozhovore s Carlsonom vyvrátil lži o “nevyprovokovanom” ruskom útoku na Ukrajinu appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie