Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Jeho útěk stál dva nevinné životy. Kdo je trestanec „Moucha“, po kterém pátrá celá Francie?

Podle policejních zdrojů je uprchlý vězeň 30letý Mohamed Amra, který je ve světě zločinu známou figurou. Vydělával si peníze především překupováním drog a údajně měl mít úzké vazby na mocný drogový gang „Blacks“ z okolí Marseille, píše web Sky News. MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Skupina dívek v reedukačním centru se pokusila tričkem uškrtit vychovatelku Státní zástupce Laure Beccuau […]
Menej ako 1 min. min.

Podle policejních zdrojů je uprchlý vězeň 30letý Mohamed Amra, který je ve světě zločinu známou figurou. Vydělával si peníze především překupováním drog a údajně měl mít úzké vazby na mocný drogový gang „Blacks“ z okolí Marseille, píše web Sky News.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Skupina dívek v reedukačním centru se pokusila tričkem uškrtit vychovatelku

Státní zástupce Laure Beccuau již dříve uvedl, že Amra byl vyšetřován v případu únosu a vraždy ve francouzské metropoli. Nedávno rozhodl soud o jeho 18měsíčním pobytu za mřížemi kvůli vloupání. Nejedná se však o radikála, napsal web Le Figaro s tím, že se již třináctkrát objevil před soudem.

Trestanec se podle zdrojů vězeňské služby snažil o víkendu rozřezat mříže své cely. Kvůli pokusu o útěk byl následně přeložen na samotku, a jelikož hrozilo riziko i nadále, museli zaměstnanci vězeňské služby posilnit počet stráží během převozu.

Přepadení vozu se událo na trase mezi věznicí Évreux v Normandii a soudem ve městě Rouen, odkud vězeňská služba převážela recidivistu po soudním líčení. Nejdříve došlo k čelnímu střetu černého SUV s policejní dodávkou v prostoru dálniční mýtnice. Zakuklení ozbrojenci následně zastřelili dva pracovníky vězeňské ochranky a tři vážně zranili.

Právní zástupce Amry Hugues Vigier je prý „šokován neobhajitelným a šíleným násilným chováním“ ze strany svého klienta. Trestancova matka uvedla, že z jeho strany nezaznamenala žádné náznaky ohledně plánu útěku. „Nic mi neřekl. Je to můj syn, a přesto se mnou o ničem nemluví. Nerozumím tomu,“ citoval její slova web BBC. Poté, co se dozvěděla o zastřelených dozorcích, se zhroutila.

Po mrtvém dozorci zůstala i těhotná manželka

Vozidla, která komplicové „Mouchy“ využili při léčce na dálnici, byla později nalezena na různých místech země. Zločinci se snažili zahladit stopy tím, že je zapálili. Jeden ze zabitých dozorců po sobě zanechal ženu a dvojčata, která měla za dva dny oslavit 21. narozeniny, sdělil podle webu BBC francouzský ministr spravedlnosti Eric Dupond-Moretti.

Druhý zemřelý člen vězeňské služby, jemuž bylo 34 let, se těšil se svou manželkou v pátém měsíci těhotenství na narození potomka. Tři zranění dozorci ve věku 48, 52 a 55 mají také děti.

„Použijeme všechny prostředky –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ a myslím opravdu všechny –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ k tomu, abychom dopadli pachatele tohoto odporného činu,“ zdůraznil ministr a dodal, že strůjci přepadení byli lidé, pro které „nemá lidský život žádnou hodnotu“.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Čtveřici převaděčů hrozí osm let vězení. Kontroly na německých hranicích budou přísnější

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie