Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Jesť neskoro večer ovplyvňuje vašu pohodu a kvalitu spánku. Čo jesť na večeru?

16.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Stock-Asso). Jesť neskoro večer môže mať negatívny vplyv na našu pohodu a ovplyvniť kvalitu spánku. Nočné prejedanie sa neodporúča a odborníci odporúčajú zjesť posledné jedlo asi 2-3 hodiny pred spaním. Čo jesť na večeru pri chudnutí?Foto: shutterstock/Stock-Asso Jesť neskoro večer sa z rôznych dôvodov neodporúča. Ťažká večera nám sťažuje […]
Menej ako 1 min. min.

16.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Stock-Asso).

Jesť neskoro večer môže mať negatívny vplyv na našu pohodu a ovplyvniť kvalitu spánku. Nočné prejedanie sa neodporúča a odborníci odporúčajú zjesť posledné jedlo asi 2-3 hodiny pred spaním.

Čo jesť na večeru pri chudnutí?
Foto: shutterstock/Stock-Asso

Jesť neskoro večer sa z rôznych dôvodov neodporúča. Ťažká večera nám sťažuje a sťažuje regeneráciu. Čo teda jesť na večeru?

Ľahká večera plná cenných ingrediencií

Ľahká večera by mala pozostávať z kvalitných surovín, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie organizmu. Večera je posledným jedlom dňa a mala by sa zjesť približne 2-3 hodiny pred spaním. Čo jesť na večeru?

Príkladom ľahkej večere môžu byť sendviče s avokádom a vyprážanými vajíčkami. Avokádo je skutočnou vitamínovou bombou, ktorá okrem iného obsahuje: vitamín A, C, K a vitamíny skupiny B.

Za zmienku tiež stojí, že vďaka prítomnosti omega-3 a omega-6 nenasýtených mastných kyselín je avokádo produktom, ktorý pomáha spaľovať tukové tkanivo a pomáha udržiavať štíhlu líniu. Avokádo priaznivo pôsobí aj na imunitný systém a pri pravidelnej konzumácii môže pomôcť aj oddialiť procesy starnutia pokožky.

Foto: shutterstock/Erhan Inga

Čo jesť večer pri chudnutí?

Čo jesť večer pri chudnutí? Základom redukcie telesného tuku je kalorický deficit. Ak sa chcete zbaviť nadbytočných kilogramov, mali by ste svoj jedálniček založiť na zdravých produktoch a každý deň konzumovať optimálne množstvo vody. Stojí za to vylúčiť vysoko spracované produkty a nezdravé tuky. Na zdravú a chutnú večeru si môžete vybrať napríklad ľahko stráviteľný šalát.

Základom pre jeho prípravu môže byť šalátová zmes, do ktorej v závislosti od individuálnych chuťových preferencií môžete okrem iného pridať: kúsky grilovaného kuraťa, olivy, hrsť vlašských orechov, pražené slnečnicové alebo tekvicové semienka, semienka z granátového jablka, tofu, paprika, kúsky tuniaka z konzervy, kozí syr, pečená cvikla. Celé to môžeme poliať olivovým olejom alebo omáčkou na báze medu a horčice.

Čo jesť na večeru pri chudnutí?

Ďalším návrhom, čo jesť na večeru pri chudnutí, sú proteínové palacinky na báze tvarohu. Na ich prípravu budete potrebovať nasledujúce zložky:

200 g tvarohu

zrelý banán

200 g múky, napr. ovsenej

2 vajcia

lyžička prášku do pečiva

lyžička škorice

olej na vyprážanie

Príprava:

Vajcia rozšľaháme v miske. Pridáme tvaroh, škoricu a prášok do pečiva. Banán roztlačte vidličkou a pridajte do zmesi. Miešajte a potom postupne pridajte múku. Miešajte, aby vzniklo jednotné cesto. Na panvici rozohrejeme olej. Vyprážame z oboch strán do zlatista. Podávame napríklad s jahodovým džemom.

Ľahké jedlo – sila sezónnej zeleniny

Ľahké jedlo je založené predovšetkým na zelenine, ktorá je nevyhnutná na udržanie zdravia a vyváženej stravy. V jarnej a letnej sezóne sa oplatí siahnuť po čerstvých produktoch, ktoré nájdete v obchodoch a miestnych stánkoch. Jednou z najzdravších jarných zelenín, ktorá sa čoraz častejšie objavuje v našich jedlách, je špargľa.

Prečo sa ju oplatí používať? Špargľa obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín E a C, ako aj betakarotén, draslík, vápnik a horčík. Príkladom ľahkej večere s použitím tejto zeleniny je špargľa zapečená s cherry paradajkami.

Ingrediencie:

100 g cherry paradajok

½ zväzku zelenej špargle

2 polievkové lyžice olivového oleja

soľ korenie

50 g syra, napr. grana padano

Príprava:

Špargľu zbavíme drevnatých koncov a chvíľu ich povaríme vo vriacej vode (čas varenia závisí od hrúbky špargle). Umyté paradajky a potom špargľu vložíme do zapekacej misy. Pridajte olivový olej a korenie a potom dôkladne premiešajte. Navrch pridáme nastrúhaný syr. Pečieme pri 220°C cca 15 minút.

Grapefruit na noc, alebo ovocné večere

Foto: Pixabay/ExplorerBob

Je grapefruit v noci dobrým riešením? Ovocie zaujíma v našej strave veľmi dôležité miesto. Špecialisti však varujú, že ľudia, ktorí bojujú s poruchami metabolizmu sacharidov, by sa mali večernému mlsaniu ovocia vyhnúť. A nielen oni.

Ovocie, napriek jeho neoceniteľnému vplyvu na zdravie a rovnováhu organizmu, by sa nemalo jesť neskoro večer. Jednoduchý cukor, ktorý obsahujú, sa ľahšie ukladá ako tukové tkanivo a spôsobuje plynatosť. Grapefruit alebo iné chutné a zdravé ovocie je lepšie jesť v inú časť dňa, napr. na desiatu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pridajte túto zoštíhľujúcu zložku do svojich raňajok. Brucho zmizne raz-dva a váha poletí dolu

Konzumujte v konkrétnom čase. Vaše črevá budú fungovať dokonale

The post Jesť neskoro večer ovplyvňuje vašu pohodu a kvalitu spánku. Čo jesť na večeru? appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie