Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Jesť vajíčka ráno alebo večer? V tento čas vám dodajú toho najviac pre telo

Vajcia sú mimoriadne výživné produkty, ktoré majú mnoho priaznivcov. Kedysi o vajciach kolovalo veľa mýtov a obáv z nadmernej konzumácie. Teraz, keď už vieme, že vajcia sa môžu konzumovať dokonca denne, zostáva otázka, kedy je pre náš organizmus najlepšie jesť ich – ráno alebo večer? Bohatstvo uzavreté vo vajíčku. Prečo ich jesť? Slepačie vajcia chutia […]
Menej ako 1 min. min.

Vajcia sú mimoriadne výživné produkty, ktoré majú mnoho priaznivcov. Kedysi o vajciach kolovalo veľa mýtov a obáv z nadmernej konzumácie. Teraz, keď už vieme, že vajcia sa môžu konzumovať dokonca denne, zostáva otázka, kedy je pre náš organizmus najlepšie jesť ich – ráno alebo večer?

Bohatstvo uzavreté vo vajíčku. Prečo ich jesť?

Slepačie vajcia chutia skvele v mnohých podobách – uvarené na mäkko, na tvrdo, vyprážané a miešané. Často je tiež ťažké predstaviť si cestoviny alebo koláč bez pridania vajec. Vajíčka sa hojne používajú pri varení a ako je už dlho známe, sú mimoriadne zdravé.

Na rozdiel od zastaraných poznatkov, ak lekár neodporučí inak, vajcia sa môžu jesť každý deň. Žĺtok aj bielok vajca majú mimoriadne priaznivý vplyv na fungovanie nášho organizmu. Zložky, ktoré obsahuje slepačie vajce, chránia pred anémiou, aterosklerózou, ischemickou chorobou srdca a očnými chorobami.

Je však rozdiel, keď vajcia jeme ráno alebo večer? Ak áno, kedy je najlepší čas na ich konzumáciu?

Ráno alebo večer? Kedy jesť vajcia?

Vajíčka sú pre náš organizmus doslova výživovou bombou a ponúkajú kvalitné bielkoviny, vitamíny D a B12, cholín a antioxidanty, ktoré sú nevyhnutné pre zdravie nášho mozgu, ako aj zdroj energie a celkovej pohody.

Ukazuje sa, že vajcia sú dobrým nápadom na raňajky aj večeru, ale potom môžeme očakávať rôzne výsledky.

Keď si dáme vajíčka na raňajky, dodáme si bielkoviny, ktoré nám dodajú energiu a pomôžu uspokojiť pocit sýtosti, čím sa zníži tendencia občerstvovať sa pred druhými raňajkami alebo obedom. Je to tiež skvelý zdroj vitamínov a minerálov na začiatok dňa.

Konzumácia vajec hneď ráno vám dodá energiu na niekoľko hodín.

Na druhej strane, ak sa rozhodneme jesť vajcia na večeru, pomôže nám to zaspať. To všetko vďaka prítomnosti tryptofánu vo vajciach, ktorý nám môže pomôcť lepšie spať. Okrem toho konzumácia vajec na večeru bude skvelá na regeneráciu a obnovu svalov, napríklad po intenzívnom dni alebo tréningu.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie