Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Jih Německa sužují obrovské záplavy, lijáky neustávají. Řezno vyhlásilo stav katastrofy

V zasaženém regionu úřady nadále evakuují obyvatele. Postiženou oblast dnes navštíví spolkový kancléř Olaf Scholz v doprovodu německé ministryně vnitra Nancy Faeserové a bavorského premiéra Markuse Södera. DÁLE ČTĚTE: Zachraňoval jiné, zaplatil za to životem. Při evakuaci z míst záplav zemřel bavorský hasič Situace na jihu Německa zůstává dramatická. Řezno kvůli stoupající hladině Dunaje, která dosáhla 5,9 metru, […]
Menej ako 1 min. min.

V zasaženém regionu úřady nadále evakuují obyvatele. Postiženou oblast dnes navštíví spolkový kancléř Olaf Scholz v doprovodu německé ministryně vnitra Nancy Faeserové a bavorského premiéra Markuse Södera.

DÁLE ČTĚTE: Zachraňoval jiné, zaplatil za to životem. Při evakuaci z míst záplav zemřel bavorský hasič

Situace na jihu Německa zůstává dramatická. Řezno kvůli stoupající hladině Dunaje, která dosáhla 5,9 metru, vyhlásilo stav katastrofy. Ještě před týdnem hladina Dunaje na vodočtu ve městě činila 2,7 metru. Při posledních velkých povodních v červnu 2013 dosáhla hladina v Řezně 6,82 metru.

O víkendu přišel v městečku Pfaffenhofen o život 42letý dobrovolný hasič, jehož člun se v noci na neděli při zásahu převrátil. Další člun s pěti hasiči se převrhnul v Offingenu, čtyřem se podařilo zachránit, pátý je pohřešován. Po 22letém hasiči záchranáři stále pátrají.

Od neděle záchranáři hledají v hornobavorském Schrobenhausenu také ženu. Podle svědectví mohla zůstat v zatopeném sklepě. Kvůli nebezpečné situaci se hasiči k místu nedostali.

V Ebersbachu nedaleko Stuttgartu se pod tlakem vody protrhla protihluková stěna. Voda následně zaplavila silnici.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Odložil pivo a šel oživovat. Primář popsal drama po zásahu bleskem v Liberci, byl tam náhodou

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie