Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Jogurtový koláč robím bleskovo. Je jemný, sladký a mizne ešte teplý

13.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nattakan Khamaibut). Jogurtový koláč s jahodami je recept, ktorý sa jednoducho nedá pokaziť. Neprichádza do úvahy, iba ak by vás niekto zaklial (a my vieme, že také veci neexistujú). Nielenže je jednoduchý a skutočne chutný, ale je aj rýchlo hotový. Je to dezert snov na leto, a ak máte […]
Menej ako 1 min. min.

13.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nattakan Khamaibut).

Jogurtový koláč s jahodami je recept, ktorý sa jednoducho nedá pokaziť. Neprichádza do úvahy, iba ak by vás niekto zaklial (a my vieme, že také veci neexistujú). Nielenže je jednoduchý a skutočne chutný, ale je aj rýchlo hotový. Je to dezert snov na leto, a ak máte jahody a základné ingrediencie vrátane gréckeho jogurtu, radšej už nastavte rúru.

Jogurtový koláč s jahodami je recept, ktorý sa jednoducho nedá pokaziť.
Foto: shutterstock/Shaiith

Jahody sú zďaleka najchutnejšie letné ovocie a jogurtový koláč s jahodami je vyšším stupňom ovocného pôžitku. Recept na jogurtový koláč s ovocím je taký jednoduchý, že ho zvládnu aj deti (samozrejme, pod dohľadom svojich strážcov), a ak práve podnikáte svoje prvé cukrárske kroky, určite začnite týmto receptom. Nezabudnite, že okrem jahôd je dôležitý aj jogurt. V tomto recepte na koláč sme sa rozhodli pre grécky jogurt – je lahodný a krémový.

Jogurtový koláč s jahodami – vyšší stupeň ovocného pôžitku

Ingrediencie:

cca. 100 g cukru,

4 väčšie vajcia,

2 lyžičky vanilkového cukru,

cca. 180 g hrubej pšeničnej múky,

60 g zemiakového škrobu,

150 ml rastlinného oleja,

160 g gréckeho jogurtu,

2 čajové lyžičky prášku do pečiva,

cca. 300 g jahôd.

Jahodový koláč je mäkký, nadýchaný a naozaj sladký.
Foto: shutterstock/nattakan Khamaibut

Jednoduchý jogurtový koláč s jahodami – spôsob prípravy:

Pripravte si dve misky. Do prvej nasypeme suché prísady okrem cukru a premiešame. Oddeľte bielky od žĺtkov, žĺtky odložte bokom, napr. do pohára, a bielky začnite šľahať do tuhej peny.

Po vyšľahaní bielkov začnite postupne pridávať cukor. Keď máte tuhý a lesklý sneh, pridávajte jeden žĺtok za druhým bez toho, aby ste prestali miešať. Najlepšie je to robiť pri vysokých otáčkach.

Do vyšľahanej zmesi pridajte olej, jogurt a zmiešané suché prísady. Potom pomocou stierky všetko veľmi jemne premiešajte, pričom dávajte pozor, aby ste nepoškodili štruktúru bielkov.

Pripravte si formu na pečenie a vyložte ju papierom. Do formy opatrne nalejte cesto a navrch poukladajte nakrájané jahody – jahody musia byť opláchnuté a môžete ich tiež posypať škoricou.

Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov sdolný a horný ohrev 40 minút. Po upečení ho ozdobte práškovým cukrom.

Vidíte, aké je to jednoduché? Koláč je mäkký, nadýchaný a naozaj sladký. Ideálny na popoludňajšiu kávu alebo na klebetenie s kamarátkami a ľadovú kávu počas letného dňa. Samozrejme, jahody môžete kombinovať aj s iným ovocím. Skvele by sa hodili čučoriedky, borievky alebo lesné jahody.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vezmem jahody a obložím ich cestom. V okamihu vytvorím dezert, ktorý nikde nenájdete

S jahodami to nikdy nerobím. Mám iný spôsob. Takto vydržia až dva týždne

The post Jogurtový koláč robím bleskovo. Je jemný, sladký a mizne ešte teplý appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie