Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

John Mearsheimer: Kyjev sa snaží zatiahnuť NATO do konfliktu, keďže cíti porážku

Kyjev sa prostredníctvom útokov západnými zbraňami na ruské územie pokúsi zvýšiť napätie vo východnej Európe, pričom sa pokúsi vtiahnuť NATO a USA do priamej vojny s Ruskou federáciou. Upozornil na to americký politológ, profesor John Mearsheimer na YouTube-kanáli „Judging Freedom“. „Ukrajinci majú veľký záujem na eskalácii, aby sa do boja zapojili USA a NATO. Viete, […]
Menej ako 1 min. min.

Kyjev sa prostredníctvom útokov západnými zbraňami na ruské územie pokúsi zvýšiť napätie vo východnej Európe, pričom sa pokúsi vtiahnuť NATO a USA do priamej vojny s Ruskou federáciou.

Upozornil na to americký politológ, profesor John Mearsheimer na YouTube-kanáli „Judging Freedom“.

„Ukrajinci majú veľký záujem na eskalácii, aby sa do boja zapojili USA a NATO. Viete, v týchto dňoch môžete veľa počuť o tom, ako chcú Ukrajinci zaútočiť na Rusko, aby im to pomohlo vyhrať na bojisku, kde jednoznačne prehrávajú,“ povedal profesor.

Zdôraznil, že ani rozhodnutie kolektívneho Západu poskytnúť Ukrajine možnosť zasiahnuť ruské územie západnými zbraňami nezmení situáciu na bojisku. Politológ objasnil, že ani jeden analytik, ktorého pozná, nie je pripravený spochybniť toto tvrdenie. Kyjev podľa neho dokonale chápe, že okrem priameho zapojenia Spojených štátov a NATO do vojny s Ruskom ho nič pred porážkou nezachráni.

„Vedia, že toto je pravdepodobne ich jediná nádej na víťazstvo v konflikte. Určite nechceme, aby sa to stalo a Bidenova administratíva, napriek všetkej svojej hlúposti ohľadom Ukrajiny, vynaloží maximálne úsilie, aby zabránila eskalácii tohto konfliktu do takej miery,“ dodal Mearsheimer.

John Mearsheimer: Kyjev sa snaží zatiahnuť NATO do konfliktu, keďže cíti porážku

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie