Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Juan Tacuri a Ponziho schéma: varovanie pre investorov

V prípade Juana Tacuriho, ktorý bol nedávno odsúdený na 20 rokov väzenia za svoju úlohu v Ponziho schéme Forcount, sa ukázalo, že realita investovania do kryptomien môže byť niekedy temnejšia, než sa zdá na prvý pohľad. Juan Tacuri, propagátor kryptomeny, bol odsúdený na 20 rokov väzenia za prevádzkovanie Ponziho schémy zameranej na španielsky hovoriace komunity […]
Menej ako 1 min. min.

V prípade Juana Tacuriho, ktorý bol nedávno odsúdený na 20 rokov väzenia za svoju úlohu v Ponziho schéme Forcount, sa ukázalo, že realita investovania do kryptomien môže byť niekedy temnejšia, než sa zdá na prvý pohľad.

Juan Tacuri, propagátor kryptomeny, bol odsúdený na 20 rokov väzenia za prevádzkovanie Ponziho schémy zameranej na španielsky hovoriace komunity v USA. Podviedol tisíce investorov pod zámienkou ťažby kryptomien a sľuboval zaručené výnosy, pričom si Tacuri a ďalší promotéri ponechali milióny dolárov na osobný luxus. Obetiam sľuboval zdvojnásobenie investícií do šiestich mesiacov, ale investície nebolo možné vybrať.

Forcount, neskôr premenovaný na Weltsys, tvrdil, že obchoduje s kryptomenami, ale išlo o podvod. Tacuri pokračoval v propagácii aj po tom, čo schéma prestala vyplácať výnosy v roku 2021, pričom obete stratili veľké sumy peňazí. K trestu väzenia bol Tacurimu nariadený aj prepad majetku a odškodnenie vo výške 3,6 milióna dolárov. Tento prípad slúži ako varovanie pred rizikami investícií do kryptomien, najmä v prípadoch, kde sú sľubované neprimerane vysoké výnosy.

Investori by mali byť vždy opatrní a vykonávať dôkladný výskum predtým, než sa rozhodnú investovať svoje peniaze. Je dôležité hľadať transparentnosť a overiteľnosť v tvrdeniach spoločností, ktoré sa zaoberajú kryptomenami, a byť skeptický voči akýmkoľvek sľubom o zaručených alebo nezvyčajne vysokých výnosoch. V prípade Forcountu, ktorý bol nakoniec odhalený ako podvod, sa ukázalo, že sľuby o vysokých výnosoch boli neudržateľné a viedli k strate investícií mnohých ľudí.

Zdroj: bitcoin

Príspevok Juan Tacuri a Ponziho schéma: varovanie pre investorov je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie