Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Judita Laššáková: JULIAN ASSANGE A BUDÚCNOSŤ SLOBODY PREJAVU To, čo sa roky deje s Julianom Assangom je jedna veľká katastrofa. Niekto, kto nebojácne poukázal na zverstvá páchan…

JULIAN ASSANGE A BUDÚCNOSŤ SLOBODY PREJAVU To, čo sa roky deje s Julianom Assangom je jedna veľká katastrofa. Niekto, kto nebojácne poukázal na zverstvá páchané na civilnom obyvateľstve v Iraku, dnes-zajtra podpisuje priznanie viny, len aby už nemusel žiť v neľudských podmienkach. Nikto z nás, kto nie sme v podobnej situácii, nedokážeme pochopiť, čím prechádza. […]
Menej ako 1 min. min.

JULIAN ASSANGE A BUDÚCNOSŤ SLOBODY PREJAVU

To, čo sa roky deje s Julianom Assangom je jedna veľká katastrofa. Niekto, kto nebojácne poukázal na zverstvá páchané na civilnom obyvateľstve v Iraku, dnes-zajtra podpisuje priznanie viny, len aby už nemusel žiť v neľudských podmienkach. Nikto z nás, kto nie sme v podobnej situácii, nedokážeme pochopiť, čím prechádza.

Ľudsky ho chápem – preňho končí teror.
Preňho je to veľký krok, ale pre ľudstvo obrovský posun späť!

Julian Assange zverejnil informácie o tom, ako bol napadnutý jeden štát iným štátom pod falošnou zámienkou a ako boli masakrovaní aj civilisti. Nie! Prosím vás, nechoďte mi sem s tým, že aj Hitler napadol Poľsko pod falošnou zámienkou a že je to to isté! Toto bolo predsa iné! To demokratický štát išiel robiť poriadky do autokracie. všakáno.

Peklo v podobe psychického týrania pre Juliana Assanga končí.

My ostatní sa budeme musieť zmieriť s tým, že pre nás teror započal. Občan cudzieho štátu je/bude odsúdený súdom iného štátu za zverejnenie neľudského správania sa štátu a jeho zložiek. Ide o precedens právny, ale neveští nič dobré ani pre modernú žurnalistiku. Robert Fico a jeho vláda sa postarali o vyradenie Jozefa Hambálka zo sankčného zoznamu EÚ. Ako veľmi sa každá budúca vláda na Slovensku bude zaujímať o svojich občanov aj v tomto smere naďalej, ukáže čas a jej personálny substrát.

Môj osobný názor na slobodu prejavu je ten, ktorý komunikujem dlhodobo: aj hlúpy názor má právo odznieť. Nikomu nechcem a ani nebudem zabraňovať rozprávať sa s kýmkoľvek. A už vôbec nikomu nebudem hovoriť, s kým sa rozprávať nemá. Je to slobodné rozhodnutie každého.

Rovnako je to aj u mňa.



Zdroj: Judita Laššáková

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie