Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

JUDr. Štefan Harabin: 20.3.2024 som musel dávať na pravú mieru Chmelárove tvrdenia, v ktorých ma obvinil zo lži

Už 20.3.2024 som musel dávať na pravú mieru Chmelárove tvrdenia, v ktorých ma obvinil zo lži vo vzťahu k rozsudku Medzinárodného súdneho dvora v Haagu, ktorý neuznal ukrajinskú požiadavku na označenie Ruskej federácie za agresora. Chmelár sa zrejme rozhodol vystaviť svoje právne bezvedomie už druhýkrát na obdiv a tak to musím zopakovať ešte raz. Rozsudky […]
Menej ako 1 min. min.

Už 20.3.2024 som musel dávať na pravú mieru Chmelárove tvrdenia, v ktorých ma obvinil zo lži vo vzťahu k rozsudku Medzinárodného súdneho dvora v Haagu, ktorý neuznal ukrajinskú požiadavku na označenie Ruskej federácie za agresora.

Chmelár sa zrejme rozhodol vystaviť svoje právne bezvedomie už druhýkrát na obdiv a tak to musím zopakovať ešte raz. Rozsudky totiž treba vedieť čítať.

Spomínaný rozsudok Chmelár laickým pohľadom pochopil nasledujúcim spôsobom: “medzinárodný súdny dvor rozhodol, že o tom pojednávať nebude, lebo to nie je v jeho kompetencii, ale to neznamená ako to dezinterpretoval Štefan Harabin, že Rusko nie je agresor.”

Chmelár zjavne nemá ani poňatia, že práve Medzinárodný súdny dvor OSN v Haagu ako jediný by mohol pri verdikte Bezpečnostnej rady konať. Ak, ale Bezpečnostná rada OSN neoznačila Rusko za agresora, tak samozrejme aj Medzinárodný súdny dvor OSN v Haagu musel odmietnuť návrh Ukrajiny na označenie Ruska ako agresora. Nie preto, ako to nepochopil Chmelár, že nie je tento súd kompetentný, ale len a len preto, že o tom, či je Rusko agresor by mohol konať až vtedy ak by tak urobila Bezpečnostná rada OSN podľa čl. 39.

Bezpečnostná rada OSN však nerozhodla, že Rusko je agresor i keď tam boli takéto návrhy. Tým pádom niet na svete žiadnej inštitúcie, ktorá by toto mohla povedať.

TOTO JE EXISTUJÚCI PLATNÝ PRÁVNY STAV.

Rozsudok z 2. 2. 2024, ktorý nevie Chmelár čítať, v jednom z výrokových verdiktov nesporne hovorí aj o tom, že doplnený návrh Ukrajiny označiť Rusko za agresora odmieta.

V odôvodnení sa píše, ŽE AK BEZPEČNOSTNÁ RADA NEOZNAČILA RUSKO ZA AGRESORA, TAK ANI MEDZINÁRODNÝ SÚDNY DVOR V HAAGU NEMÁ TAKÚ PRÁVOMOC.

Na pochopenie existujúceho právneho stavu nestačí “mať mier v srdci”, ale sú potrebné komplexné právne znalosti.

20.3.2024 – Dopoludnie na Infovojne s Adrianom

JUDr. Štefan Harabin

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie