Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

JUDr. Štefan Harabin: Uvalenie sankcii proti Ruskej federácii Európskou Úniou je protiprávne

Od samého začiatku (rok 2014) tvrdím, že uvalenie sankcii proti Ruskej federácii Európskou Úniou bez predchádzajúceho rozhodnutia Bezpečnostnej rady OSN, je protiprávne a zjavne v rozpore i s čl. 1 ods. 2 Ústavy Slovenskej republiky (Slovenská republika uznáva a dodržiava všeobecné pravidlá medzinárodného práva, medzinárodné zmluvy, ktorými je viazaná, a svoje ďalšie medzinárodné záväzky). Pritom […]
Menej ako 1 min. min.

Od samého začiatku (rok 2014) tvrdím, že uvalenie sankcii proti Ruskej federácii Európskou Úniou bez predchádzajúceho rozhodnutia Bezpečnostnej rady OSN, je protiprávne a zjavne v rozpore i s čl. 1 ods. 2 Ústavy Slovenskej republiky (Slovenská republika uznáva a dodržiava všeobecné pravidlá medzinárodného práva, medzinárodné zmluvy, ktorými je viazaná, a svoje ďalšie medzinárodné záväzky).

Pritom všetci slovenskí premiéri, ktorí za ne hlasovali v EÚ od roku 2014: Fico, Pellegrini, Matovič, Heger, Ódor a znova Fico konali bez najmenších pochybností v rozpore s Ústavou a sú stíhateľní za trestný čin zneužívania právomoci verejného činiteľa.

V zmysle čl. 39 Charty OSN iba bezpečnostná rada určí, či ide o ohrozenie mieru, porušenie mieru alebo o útočný čin a odporučí, alebo rozhodne, aké opatrenia (napr. sankcie obchodné, ekonomické, vojenské, finančné atď) sa majú robiť podľa článkov 40 a 42, aby bol zachovaný medzinárodný mier a bezpečnosť.

Podľa čl. 103 Charty OSN platí záväzok, ktorý hovorí, že: „Ak by došlo k stretu záväzkov Organizácie Spojených národov podľa tejto Charty s ich záväzkami podľa akejkoľvek inej medzinárodnej dohody, majú prednosť záväzky podľa tejto Charty.“

JUDr. Štefan Harabin

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie