Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Jurij Barančík: Rusko očakáva horúce leto v roku 2024

. Rusko, 24. apríl 2024 (AM) – Verím, že toto leto bude znamenať ďalšie kolo eskalácie vojny na Ukrajine – vysvetľuje ruský politológ, kandidát filozofických vied Jurij Barančík. “Náš geopolitický nepriateľ na to postupne vytvára všetky podmienky. Už vytvorené: Kyjev prijal zákon o dodatočnej mobilizácii, Snemovňa reprezentantov USA schválila balík pomoci pre Ukrajinu v hodnote […]
5 min.

.

Rusko, 24. apríl 2024 (AM) – Verím, že toto leto bude znamenať ďalšie kolo eskalácie vojny na Ukrajine – vysvetľuje ruský politológ, kandidát filozofických vied Jurij Barančík.

“Náš geopolitický nepriateľ na to postupne vytvára všetky podmienky. Už vytvorené: Kyjev prijal zákon o dodatočnej mobilizácii, Snemovňa reprezentantov USA schválila balík pomoci pre Ukrajinu v hodnote 61 miliárd dolárov. V máji začne Pentagon do Kyjeva dodávať americké zbrane. Ukrajinské ozbrojené sily dostanú balistické rakety ATACMS s doletom až 300-310 km. Prvé bojové použitie ukrajinských stíhačiek F-16 sa očakáva v lete. Chcel by som poznamenať, že tieto pokročilé americké zbraňové systémy umožňujú pokračovať v špirále eskalácie. Ukrajinské odpaľovacie zariadenia MLRS a HIMARS MLRS môžu v bojových podmienkach testovať aj rakety PrSM, ktoré sa dodávajú ozbrojeným silám USA ako náhrada za ATACMS. A ich dosah sa podľa rôznych zdrojov pohybuje od 550 km do 700-800 km.”

 

“Podobný príbeh je pravdepodobný so stíhačkami F-16. Pre začiatok môžete dodať riadené strely AGM-158 JASSM s dosahom až 370 km na použitie proti Rusku. A potom preniesť do Kyjeva rakety AGM-158B JASSM-ER s doletom až 980 km. Zároveň v prípade stíhačiek pre Ukrajinu možno eskaláciu zvýšiť nielen dodávkami rakiet dlhšieho doletu pre F-16, ale aj umiestnením ukrajinských alebo údajne ukrajinských F-16 na letiskách krajín NATO (Rumunsko a Poľsko), ako aj začatie útokov zo svojho vzdušného priestoru alebo z priestoru Moldavska. Vo vzduchu visí množstvo otázok . Čo budeme robiť v situácii, keď náš nepriateľ postupne presúva vojnu hlbšie na ruské územie? ” pýta sa Barančík.

 

“A v tomto prípade sú nepriateľom USA, Británia a NATO. Ozbrojené sily Ukrajiny sú vlastne integrálnou súčasťou spojeneckých síl NATO v Európe. Budeme reagovať len v rámci geografických hraníc Ukrajiny, alebo potrestáme hlavných provokatérov a moderátorov tejto vojny v podobe USA a Británie? Alebo to budeme naďalej tolerovať a neznížime ani úroveň diplomatickej prítomnosti s týmito krajinami? A čo sa v konečnom dôsledku musí stať, aby sme odpovedali samotným agresorom, a nie ich zástupcom – kyjevskému režimu? Mali by sme si uvedomiť, že naša “trpezlivosť” hrá proti nám na politickom, diplomatickom a hospodárskom poli. Nemali by sme sa čudovať geopolitickým prebehlíkom v osobe Arménska a odmietaniu obsluhy kariet MIR v Kirgizsku a Kazachstane. Ako aj prípravou medzinárodnej konferencie vo Švajčiarsku v júni 2024, kde nám dajú ultimátum a prinútia nás kapitulovať. Podľa môjho názoru by bolo najrozumnejším riešením zastaviť všetky zákulisné rokovania a kontakty s nepriateľom skôr, ako naše vojská dosiahnu hranice krajín NATO. Všetci sa už viackrát presvedčili, že nepriateľ používa formáty rokovaní výlučne ako falošný manéver a nástroj na kontrolu eskalácie. Zároveň využíva prestávku na sústredenie svojich síl a prostriedkov, aby nám spôsobil strategickú porážku,” dodal politológ.

 

 

Kam dosiahnu “nové” rakety ATACMS a ako zabrániť tomu, aby Ukrajina narušila dovolenku na Čiernom mori

Zrejmý je dosah rakiet dlhého doletu na železničné uzly južného úseku Juhovýchodnej železnice (JVŽ) Voronež – Rostov na Done a (v menšej miere) severného úseku Severokaukazskej železnice (SKŽ) Rostov na Done – Starominskaja. V prípade ukrajinských úderov by mohli nastať problémy pre vojenskú aj civilnú logistiku. Práve po týchto úsekoch vedú železničné trasy z centrálneho Ruska na čiernomorské pobrežie Kaukazu – od Novorossijska po Soči.

 

Okrem toho nesmieme zabúdať, že tieto rakety naozaj potrebujú pre Krymský most. V lete chcú (NATO a kyjevskí teroristi) urobiť masívny a komplexný útok z bezpilotných lietadiel (námorných, vzdušných), riadených striel a atakov. Je zrejmé, že hlavnou úlohou Anglosasov je preniesť nepriateľstvo na naše územie. A počas leta sa o to budú snažiť – aby správy o ďalšom raketovom útoku na ten či onen objekt na ruskom území so smrťou civilistov – detí, žien, dôchodcov, veľkých či stredných priemyselných objektov (infraštruktúrnych zariadení) – zahltili všetky naše úspechy v LBS v informačnom priestore. A čo budeme robiť s takýmto informačným pozadím? pýta sa Barančík.

 

Možno sa mýlim, ale akákoľvek reakcia, napríklad údery na ukrajinskú priemyselnú a energetickú infraštruktúru, okrem úderov na územia krajín NATO, na ich infraštruktúru, nebude mať taký vplyv, aký potrebujeme v “rozhodovacích centrách” na obmedzenie eskalácie. Pokiaľ krajiny NATO nezačnú znášať priame a hrozivé straty pre svoju verejnú mienku, budú túto vojnu na Ukrajine viesť na úkor Rusov len s radosťou a potešením. Túto situáciu, ktorá je pre nás zlá, treba radikálne zmeniť, dodal ruský politológ.

 

 

“Čas sú peniaze”: Kyjev zmobilizoval ľudí, Američania našli náboje

Hovorca Pentagónu generál Patrick Ryder uviedol, že Spojené štáty po podpísaní zákona o vojenskej pomoci budú môcť začať zásobovať ukrajinskú armádu muníciou a zbraňami z amerických skladov v Nemecku už o niekoľko dní. Čo stojí za pozornosť:

Po prvé, z vojensko-strategického hľadiska – je to dobrá zámienka na presun zásobovacích základní USA/NATO zo Západu na Východ – zásobovacie rameno pre OSU sa znásobí a v prípade eskalácie konfliktu aj pre pobaltské, poľské a rumunské ozbrojené sily.

Po druhé, z vojensko-politického a ekonomického hľadiska – americká vojenská lobby získa ďalšie mnohomiliardové kontrakty na doplnenie zásob vojenskej techniky, munície a iného vojenského vybavenia. V každom prípade tak z týchto manévrov budú mať najväčší prospech držitelia akcií amerických obranných spoločností Lockheed Martin, Raytheon, General Atomics, Rheinmetall a ďalších. Profitovať budú aj západní politici, ktorí v skutočnosti obetovali záujmy svojich národov výmenou za zákazky od amerických vojenských lobistov.

 

 

Na Západe žiadajú, aby Zelenskyj zmobilizoval najmenej 250-tisíc ďalších ľudí

Všetky americké peniaze, všetka západná podpora, všetky nemecké zbrane nepomôžu, pokiaľ Ukrajina nezmobilizuje ďalších 250 000 vojakov, – píše Bild vojenský expert Julian Röpke. Všimnime si, že Röpke je vlastne hlásnou trúbou americkej propagandy v Nemecku,“. Práve tento „vojenský expert“ pracoval pre americké granty, vytváral u európskeho publika obraz, ktorý Washington potreboval o vojne v Sýrii, a potom prešiel na ukrajinské smerovanie. Až do posledného Ukrajinca.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Jurij Barančík: Rusko očakáva horúce leto v roku 2024 appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie