Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Just: Jmenování Bělousova ministrem je pro nás špatné. Patří k nejtvrdší linii, dodal Svoboda

Bělousov je podle Justa profesionálem, jehož úkolem bude nejen očistit ruské ministerstvo obrany od korupce, se kterou byl Šojgu spojován, ale primárně inovovat ruskou armádu. „Zlepšit například přísun munice, či obecně techniky. Zkrátka sblížit civilní ekonomiku s vojenskou,“ vysvětlil. ČTĚTE TAKÉ: Rusové slaví u Charkova úspěchy, přiznává Kyjev. Za masivní útok platí velkými ztrátami, tvrdí Ukrajina […]
Menej ako 1 min. min.

Bělousov je podle Justa profesionálem, jehož úkolem bude nejen očistit ruské ministerstvo obrany od korupce, se kterou byl Šojgu spojován, ale primárně inovovat ruskou armádu. „Zlepšit například přísun munice, či obecně techniky. Zkrátka sblížit civilní ekonomiku s vojenskou,“ vysvětlil.

ČTĚTE TAKÉ: Rusové slaví u Charkova úspěchy, přiznává Kyjev. Za masivní útok platí velkými ztrátami, tvrdí

Ukrajina se prý připravuje na „odšťavňovací“ válku, ve které přežije ten, kdo vydrží ekonomický tlak. „Jmenování Bělousova svědčí o tom, že Rusko je připraveno na to, že válka bude nejen dlouhá, ale že se bude bojovat nejen proti Ukrajině, ale minimálně ekonomicky i proti Evropské unii, proti Západu,“ dodal Just.

Se slovy Justa souhlasil i bývalý ministr zahraničních věcí Cyril Svoboda (KDU-ČSL). Nový ministr obrany je podle jeho slov člověkem podporující stát na úkor soukromého byznysu, je zastáncem zvýšení daní a také oddaným politikem prezidenta Vladimira Putina. „Patří k té nejtvrdší linii. Je představitelem Ruska, které se připravuje na dlouhou a nákladnou válku a on má být ten, kdo je schopen ji vést,“ zdůraznil.

Bývalý ministr obrany Šojgu se naopak stal novým tajemníkem bezpečnostní rady. „Byl tedy odstaven na druhou kolej, jeho vlak ale pořád jede,“ shrnul Svoboda a „novou“ pozici označil za vlivnou.

Změny v ruské vládě přicházejí krátce poté, co se Putin ujal dalšího šestiletého mandátu v čele země. Prezident v březnu vyhrál volby, které ale podle Západu nebyly svobodné a chyběla v nich skutečná opozice. Na protest proti stavu demokracie v Rusku a jeho agresivní válce proti Ukrajině na letošní inauguraci chyběla řada západních diplomatů, včetně zástupců Evropské unie, Spojených států, Německa, Británie nebo Česka.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Rusko nechce globální konflikt, ale nedovolíme, aby nás ohrožovali, řekl na přehlídce Putin

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie