Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

JUSTÍCIA V KRAJINÁCH EÚ: MODERNIZÁCIA NAŠICH SÚDOV ZAOSTÁVA Európska komisia v pondelok zverejnila porovnávací prehľad krajín v oblasti justície za rok 202…

JUSTÍCIA V KRAJINÁCH EÚ: MODERNIZÁCIA NAŠICH SÚDOV ZAOSTÁVA Európska komisia v pondelok zverejnila porovnávací prehľad krajín v oblasti justície za rok 2024. Prehľad má informatívny charakter, zároveň však slúži ako podklad pre hodnotiace správy EK. Vychádza zo štatistických údajov predchádzajúcich vlád za roky 2022 a 2023. Pri aspektoch digitalizácie súdnictva, najmä pokiaľ ide o využívanie […]
Menej ako 1 min. min.

JUSTÍCIA V KRAJINÁCH EÚ: MODERNIZÁCIA NAŠICH SÚDOV ZAOSTÁVA

Európska komisia v pondelok zverejnila porovnávací prehľad krajín v oblasti justície za rok 2024. Prehľad má informatívny charakter, zároveň však slúži ako podklad pre hodnotiace správy EK. Vychádza zo štatistických údajov predchádzajúcich vlád za roky 2022 a 2023.

Pri aspektoch digitalizácie súdnictva, najmä pokiaľ ide o využívanie umelej inteligencie či interaktívnych aplikácií, Slovensko kleslo na 18. miesto.

„Predchádzajúca vláda mala obrovskú šancu využiť prostriedky na modernizáciu súdnictva tak v oblasti digitalizácie ako aj v oblasti materiálno-technického vybavenia.

V dôsledku jej vážnych manažérskych zlyhaní sú naše možnosti na ďalšiu modernizáciu oklieštené. Napriek tomu urobíme všetko preto, aby sme zabezpečili lepšiu dostupnosť občanom k spravodlivosti a posilnili dôveru v justíciu,“ vyhlásil minister spravodlivosti SR Boris Susko.

VIAC NA STRÁNKE:
https://www.justice.gov.sk/aktualne-temy/justicia-v-krajinach-eu-modernizacia-nasich-sudov-zaostava/



Zdroj: Ministerstvo spravodlivosti SR

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie