Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

K peniazom z poistky sa Slováci dostať nemusia. Problémom môže byť tento zlozvyk

Poisťovne pri vstupe do životného poistenia fajčenie zohľadňujú pri riziku smrti a v pripoistení závažných ochorení. Ak sa ukáže, že klient nepriznal fajčenie v zdravotnom dotazníku, poisťovňa môže odstúpiť od dohodnutej zmluvy alebo odmietnuť poistné plnenie. Informovala o tom hovorkyňa poisťovne Uniqa Beáta Lipšicová. Informáciu o fajčení uvádza klient pri uzatváraní poistenia v zdravotnom dotazníku. […]
Menej ako 1 min. min.

Poisťovne pri vstupe do životného poistenia fajčenie zohľadňujú pri riziku smrti a v pripoistení závažných ochorení. Ak sa ukáže, že klient nepriznal fajčenie v zdravotnom dotazníku, poisťovňa môže odstúpiť od dohodnutej zmluvy alebo odmietnuť poistné plnenie. Informovala o tom hovorkyňa poisťovne Uniqa Beáta Lipšicová.

Informáciu o fajčení uvádza klient pri uzatváraní poistenia v zdravotnom dotazníku. Ak dôjde k poistnej udalosti z pripoistenia závažných chorôb, pri ktorej je súvislosť s fajčením pravdepodobná, overuje sa osobná situácia a aj anamnéza poisteného spätne,“ uviedla hovorkyňa Uniqa.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Poisťovne považujú za riziko fajčenie aj obezitu

Poisťovne sledujú ako rizikový faktor nielen fajčenie, ale aj obezitu či krvný tlak. Ak je záťaž viacnásobná, prijatie klienta je podľa poisťovne možné len za vyššiu prirážku alebo so zodpovedajúcou výlukou vysoko pravdepodobných diagnóz.

Práve nadváha sa v prípade klientov životného poistenia ukazuje podľa poisťovne ako aktuálny trend. Pravdepodobne za to podľa nej môže aj objektívna skutočnosť, že do životného poistenia vstupujú ľudia vo vyššom veku, teda spravidla s vyššou hmotnosťou.

Fajčenie je však pri uzatváraní životného poistenia výrazne horší faktor než nadváha či dokonca obezita. Cigarety zvyšujú úmrtnosť už v mladšom veku až dvojnásobne, zatiaľ čo obezita zoberie pár rokov života až starším ročníkom,“ uzavrela manažérka produktov poistenia osôb Eva Trajboldová.

The post K peniazom z poistky sa Slováci dostať nemusia. Problémom môže byť tento zlozvyk appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie