Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kaliňák: Dosť bolo čakania, konáme! Minister Susko podáva disciplinárny návrh na sudcov senátu NS

www.slovanskenoviny.sk/rss „Katastrofálne rozhodovanie sudcov NS SR“ Susko podá disciplinárne návrhy na sudcov Najvyššieho súdu. Kaliňák hovorí o deformovaní spravodlivosti Minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) avizoval podanie disciplinárnych návrhov v súvislosti s „aktivistickou“ činnosťou senátu 5T Najvyššieho súdu SR. Dôvodom majú byť opakované porušovania práv, ktoré senátu vytkol Ústavný súd SR a minulý týždeň aj […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

„Katastrofálne rozhodovanie sudcov NS SR“

Susko podá disciplinárne návrhy na sudcov Najvyššieho súdu. Kaliňák hovorí o deformovaní spravodlivosti

Minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) avizoval podanie disciplinárnych návrhov v súvislosti s „aktivistickou“ činnosťou senátu 5T Najvyššieho súdu SR.

Dôvodom majú byť opakované porušovania práv, ktoré senátu vytkol Ústavný súd SR a minulý týždeň aj Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP). Podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) informoval na utorkovej tlačovej konferencii aj o trestných oznámeniach.

Dôvodom na preliatie poslednej kvapky trpezlivosti bolo podľa Kaliňáka aj niekoľko desiatok rozhodnutí Ústavného súdu o porušovaní ľudských práv na Slovensku z dôvodu chybných justičných rozhodnutí. Spúšťačom na rázne konanie koalície mala byť aj „európska facka“ od ESĽP a pokuta 20-tisíc eur, ktoré musí Slovenská republika zaplatiť.

Katastrofálne rozhodovanie sudcov NS SR

Vláda sa rozhodla konať, pretože podľa Kaliňáka na Najvyššom súde RS nemáme sudcov, ale politických aktivistov, ktorí sa samostatne rozhodujú, aby niektorí ľudia sedeli vo väzbe.

Spýtal sa, či v 21.storočí môžu sudcovia konať svojvoľne, čo nám vytkol aj európsky súd. Kaliňák je presvedčený, že ide o potvrdenie zneužívania trestného práva a aj ústavy, na čo už v minulosti poukazovali.

Kaliňák by aspoň raz chcel počuť ospravedlnenie od sudcov NS za ich konanie za ostatné štyri roky.

“Podáme disciplinárne návrhy, ako aj ďalšie právne kroky na vyvodenie zodpovednosti,” priblížil Susko. Aj on poukázal na rozhodnutia najvyšších súdnych autorít o porušení základných ľudských práv a slobôd senátom 5T NS SR. Napríklad na minulotýždňové rozhodnutie ESĽP, ktorý konštatoval porušenie práv sťažovateľky pri rozhodnutí o trvaní väzby.

Deformovanie spravodlivosti

Kaliňák hovoril o deformovaní spravodlivosti na Slovensku, svojvoľných rozhodnutiach a sudcovskom aktivizme. Kritizoval aj vedenie Najvyšieho súdu, ktoré nepristúpilo k žiadnej aktivite voči senátu a najmä sudcovi Jurajovi Klimentovi.

Informoval, že na sudcu podali trestné oznámenie. Avizoval podanie trestných oznámení aj na ďalších ústavných činiteľov – na bývalého predsedu Súdnej rady SR Jána Mazáka či exministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú.

skspravy.sk

Príspevok Kaliňák: Dosť bolo čakania, konáme! Minister Susko podáva disciplinárny návrh na sudcov senátu NS je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie