Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kaliňák poďakoval vojakom za nasadenie a reprezentáciu vlasti: Zo zahraničných misií sa vrátilo 336 slovenských vojakov

www.slovanskenoviny.sk/rss Zo zahraničných misií a z operácií medzinárodného krízového manažmentu sa na Slovensko v uplynulom období vrátilo 336 príslušníkov Ozbrojených síl (OS) SR. Pôsobili v Bosne a Hercegovine, na Cypre, v Iraku, Lotyšsku, ako aj vo výcvikovej misii v Belgicku a Poľsku, námornej misii v Stredomorí či ďalších krajinách Blízkeho východu. Za nasadenie a reprezentáciu […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Zo zahraničných misií a z operácií medzinárodného krízového manažmentu sa na Slovensko v uplynulom období vrátilo 336 príslušníkov Ozbrojených síl (OS) SR.

Pôsobili v Bosne a Hercegovine, na Cypre, v Iraku, Lotyšsku, ako aj vo výcvikovej misii v Belgicku a Poľsku, námornej misii v Stredomorí či ďalších krajinách Blízkeho východu. Za nasadenie a reprezentáciu vlasti im v Leviciach osobne poďakoval vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) a náčelník Generálneho štábu OS SR Daniel Zmeko.

Kaliňák poďakoval vojakom za nasadenie a reprezentáciu vlasti

„Slovenskí vojaci dokazujú už niekoľko rokov, že sú významným prínosom, a teší ma, že týmto robia vo svete Slovenskej republike dobré meno. Pôsobenie v medzinárodných misiách a operáciách však znamená oveľa viac, ako len plnenie vojenských úloh. Je to predovšetkým znakom spolupatričnosti, jednoty a solidarity s našimi spojencami,“ uviedol minister.

Zo zahraničných misií sa vrátilo 336 slovenských vojakov

Prioritou je podľa ministra ďalší rozvoj ozbrojených síl, aby boli kvalitný výcvik a ľudská sila doplnené aj modernými zbraňovými systémami a kvalitnou infraštruktúrou. „Keďže rodinné zázemie je základom pre dobrú službu vlasti, do budúcna chceme napríklad otvoriť brány základní pre rodinných príslušníkov vojakov. Skvalitňovaním infraštruktúry a budovaním komunitného života chceme prispieť práve k tomu, aby aj príbuzní vojakov mali pocit, že sú súčasťou vojenskej rodiny,“ prezradil Kaliňák.

Slovenskú republiku od jej vzniku reprezentovalo v rámci medzinárodného krízového manažmentu v zahraničných misiách a operáciách takmer 22.000 slovenských vojakov a vojačiek. Pri príležitosti slávnostného privítania príslušníkov medzinárodného krízového manažmentu boli približne 300 vojakom udelené vyznamenania, pričom viac ako stovke príslušníkov ozbrojených síl odovzdali Pamätný kríž vojnového veterána.

ereport.sk

Príspevok Kaliňák poďakoval vojakom za nasadenie a reprezentáciu vlasti: Zo zahraničných misií sa vrátilo 336 slovenských vojakov je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie