Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kaliňák: Vláda vysiela konzistentné signály a odmieta podporu vojny dodávaním zbraní zadarmo

www.slovanskenoviny.sk/rss V relácii RTVS :24 Erik Kaliňák, odmietol tvrdenia, že vláda SR alebo premiér Robert Fico vysielajú zmiešané signály v súvislosti s konfliktom na Ukrajine. Erik Kaliňák zdôraznil, že postoj vlády je od začiatku jasný – odmieta vojnu, ktorú považuje za porušenie medzinárodného práva. Nezdieľajú názor, že konflikt nebol vyprovokovaný, a odmietajú podporu vojny zadarmo dodávaním zbraní […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

V relácii RTVS :24 Erik Kaliňák, odmietol tvrdenia, že vláda SR alebo premiér Robert Fico vysielajú zmiešané signály v súvislosti s konfliktom na Ukrajine. Erik Kaliňák zdôraznil, že postoj vlády je od začiatku jasný – odmieta vojnu, ktorú považuje za porušenie medzinárodného práva.

Nezdieľajú názor, že konflikt nebol vyprovokovaný, a odmietajú podporu vojny zadarmo dodávaním zbraní Ukrajine. Podľa Kaliňáka vláda nikdy netvrdila, že blokuje slovenské firmy a výrobcov, ktorí predávajú svoje výrobky do zahraničia.

Kaliňák zdôraznil, že Slovensko od začiatku konfliktu otvorene podporuje Ukrajinu v jej snahách o európsku integráciu, avšak je proti jej členstvu v NATO. „Od začiatku tento konflikt odmietame“ dodal Kaliňák, čím vyvrátil obvinenia, že vláda hovorí jednu vec doma a inú v zahraničí.

Kaliňák odmieta tvrdenia o zmiešaných signáloch vlády

Podľa europoslanca predchádzajúca vláda Slovenska podporovala trvanie vojny tým, že dodávala zbrane zadarmo zo slovenských zásob, ktoré je následne dnes potrebné dopĺňať. Slovensko má podľa slov Kaliňáka silný zbrojársky priemysel, ktorý prináša do rozpočtu významné financie, a preto hovoríme o pragmatickom využití zdrojov, pričom dodal, že veľká časť zbraní, ktoré sa dostali na Ukrajinu, nebola priamo predaná Slovenskom na Ukrajinu, ale prešla cez iné štáty.

Erik Kaliňák sa taktiež vyjadril, že Slovensko nie je rozhodujúca krajina, ktorá by mohla ovplyvniť, či vojna skončí alebo nie. „Slovensko nemá kde zarobiť 3 miliardy eur a aj vzhľadom na realitu, že Slovensko nie je rozhodujúca krajina v tom, či vojna pokračuje alebo nie, platí, že buď predáme my, alebo predá niekto iný,“ uzavrel Kaliňák.

Realita vojny a kritika Zelenského plánu

Erik Kaliňák reagoval aj na tzv. „víťazný plán“ ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, ktorý považuje za nerealistický. „Nerozumiem tomu plánu, pretože je to plán, ktorý predkladá pravidelne. A iba sa tie väčšie a väčšie nároky multiplikujú a smerujú jednoznačne k eskalácii napätia,“ uviedol Kaliňák. Najspornejším bodom je podľa neho pozvánka Ukrajiny do NATO, ktorú považuje za spúšťač ďalšieho napätia a eskalácie konfliktu.

/ ereport.sk /

Príspevok Kaliňák: Vláda vysiela konzistentné signály a odmieta podporu vojny dodávaním zbraní zadarmo je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie