Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kalousek ostře o předvolební debatě na ČT: Nebylo to fér, tvrdí. Stěžují si i další politici

Čtvrteční večerní superdebaty se zúčastnili předseda Pirátů Ivan Bartoš, předseda ODS Petr Fiala, místopředseda hnutí ANO Karel Havlíček, předseda KDU-ČSL Marian Jurečka, předseda SPD Tomio Okamura, předsedkyně strany TOP 09 Markéta Pekarová Adamová a šéf hnutí STAN Vít Rakušan. Debata na České televizi proběhla dva dny po superdebatě lídrů stran do eurovoleb na CNN Prima NEWS. ČTĚTE DÁLE: Turek […]
2 min.

Čtvrteční večerní superdebaty se zúčastnili předseda Pirátů Ivan Bartoš, předseda ODS Petr Fiala, místopředseda hnutí ANO Karel Havlíček, předseda KDU-ČSL Marian Jurečka, předseda SPD Tomio Okamura, předsedkyně strany TOP 09 Markéta Pekarová Adamová a šéf hnutí STAN Vít Rakušan. Debata na České televizi proběhla dva dny po superdebatě lídrů stran do eurovoleb na CNN Prima NEWS.

ČTĚTE DÁLE: Turek čelí dehonestující kampani, říká Macinka. Rakušana obvinil ze zneužití moci ministerstva

Nad výběrem hostů, které dramaturgie ČT pozvala do studia, se ve čtvrtek večer na síti X pozastavil bývalý ministr financí Miroslav Kalousek. „Pokud dnes, v poslední TV debatě před volbami, zastupovaly tři osoby jednu kandidátku, tak to nebylo fér,“ okomentoval superdebatu jeden ze zakladatelů strany TOP 09. Jeho názor ocenil v komentářích pod příspěvkem mimo jiné i opoziční poslanec za hnutí ANO Patrik Nacher. „Děkuji za férový pohled na dnešní TV diskusi,“ reagoval člen sněmovního Podvýboru pro média a svobodu slova.

Superdebatu kritizoval také poslanec Aleš Juchelka (ANO). „Česká televize neměla zvát tři lídry koalice Spolu, ale jednoho. Ostatně kdyby oni lídři byli soudní, tak to odmítnou,“ okomentoval dění na síti X ostravský rodák.

K výběru hostů se pro Echo24 vyjádřil novinář a místopředseda Rady ČT Pavel Matocha. „Toto téma otevřu na nejbližším jednání Rady ČT. Česká televize nesmí zvýhodňovat žádný politický subjekt a zejména před volbami je povinna velmi pečlivě rozvažovat strukturu diskusních pořadů,“ uvedl.  „Zvolený formát včerejší superdebaty na ČT zvýhodnil koalici Spolu, která jakožto jediný kandidující subjekt měla v nejdůležitější předvolební televizní debatě tři zástupce,“ upřesnil.

Matocha zároveň považuje za nešťastnou i absenci politiků z neparlamentních stran. „Zejména vzhledem k načasování – tato debata byla pouhý den před volbami a měla tak potenciál nejvíce ovlivnit nerozhodnuté voliče,“ domnívá se.

Rada České televize se v posledních týdnech potýká s kontroverzními výroky jednoho ze svých členů Luboše Xavera Veselého. Moderátor ve svém vysílání na XTV označil slovenskou herečku a diplomatku Magdu Vašáryovou za „spodinu“. Nešetřil ani dalšími vulgárními výrazy. Sněmovní Výbor pro mediální záležitosti ve čtvrtek podle informací ČTK doporučil poslanecké sněmovně odvolat Veselého z Rady ČT.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:  Babiš podle názoru premiéra Fialy schválil Green Deal a nevěděl to. Jste nejprolhanější politik, reagoval šéf ANO

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie